Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış."— Sunum transkripti:

1

2 Journal, Magazine, Periodical, Bulletin

3 Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış makaleleri içerirler.  Bilim insanlarının yazmış olduğu hakemli yazıları, bildirileri, belli bir konuda yürütülmüş bir çalışma ile ilgili işlem ve raporları içerebilir.

4 Magazin (Magazine) Tanım:  Genellikle gazeteciler tarafından yazılmış popüler nitelikli makaleleri içerir.  Her bir nüsha kendi içinde 1’den başlayan sayfa numarası alır.  Sayılar, seri numarasından ziyade tarih ile birbirinden ayrılır.

5 Periyodik (Periodical) Tanım:  Her sayının ayrı bir başlığı vardır.  Düzenli aralıklarla çıkar.  Çeşitli kişilerin katkıları vardır.  Bir yayın eğer aynı adla devam eden bir dizi altındaki bir sayı ise serideki her bir sayı, birbirini izler biçimde numaralandırılır ya da tarihlenir.

6 Bülten (Bulletin) Tanım: 1-Genellikle bir broşür niteliğinde olup devlet kuruluşları, topluluk ya da örgütler tarafından bir seri/dizi biçiminde düzenli aralıklarla çıkarılan yayındır. 2-Bir durum doğrultusunda yayınlanan ve bir kütüphane dermesine eklenen kitapları listeleyen ya da kütüphane hakkında bilgileri aktaran süreğen bir yayındır.

7  Kütüphane Dünyası; mesleki dergi. Mart 1975, 1.yıl, 1.sayı İzmir: TKD İzmir Şubesi, 1975  Kütüphaneciliğin Sesi; meslek ve kültür dergisi. Mayıs 1962, 1.yıl, 1. sayı Ankara: DTCF Kütüphanecilik Bölümü, 1962  AÜ DTCF Kütüphanecilik Enstitüsü Kulübü Bülteni. Nisan 1957, 1.yıl, 1. sayı Ankara: AÜ DTCF KEK, 1957  Türk Kütüphaneciliği. 1952, 1. yıl, 1. sayı Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği, 1952- Türk Kütüphaneciliği

8  Düşünceler. Ankara: TKD Ankara Şubesi  İÜ Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Dergisi; belge, bilgi, kütüphane araştırmaları. 1987, 1. yıl, 1. sayı İstanbul: İÜ Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü, 1987-  Bilgi Dünyası. 2002, 1. yıl, 1. sayı Ankara: Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği, 2002- Bilgi Dünyası Tanıtma: Erol Yılmaz. Türk Kütüphaneciliği 2000 14(2) 265-67Erol Yılmaz

9  Arşiv Araştırmaları dergisi ( Turkish Journal of Archival Studies). Nisan 1999, 1. yıl, 1. sayı İatanbul: Remak Belge-Bilgi Yönetimi Danışmanlığı, 1999- Tanıtma: Erol Yılmaz. Türk Kütüphaneciliği 2000 14(3) 365-366Erol Yılmaz  Library Journal Library Journal  Library Trends Library Trends  Library Quarterly Library Quarterly  Choise;Current Reviews for Academic Choise;Current Reviews for Academic  Information Research Information Research


"Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları