JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
1- Deprem Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan depremler önemli can ve mal kaybına neden olan afetlerdendir.Depremin yol açtığı.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
Siyaset Sosyolojisi.
Dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Çin ile Hindistan arasına sıkışmış 29 milyon nüfuslu son derece ilginç bir ülke. Tüm kuzey sınırı boyunca uzanan.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Mısır danatında resim ve heykel
HALK MİMARİSİ.
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
YAPI-ZEMİN DİNAMİK ETKİLEŞİMİ Prof. Dr. Erkan ÇELEBİ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Ofis: M-8 Bina; 8203 Oda
BÖLÜM 12 SÜSPANSİYON SİSTEMİ. BÖLÜM 12 SÜSPANSİYON SİSTEMİ.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
TEMELLER.
AHMET ARSLAN OSMANLI DEVLETİ’NDE TOPRAK YÖNETİMİ EKONOMİ TOPLUM YAPISI EKONOMİK HAYAT VE HUKUK SORU PROĞRAMI.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Öğretmen Merkezli Egitim
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Mekanda Strüktür Çalışmaları
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
DÖŞEMELER.
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
DOĞAL AFETLER.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Madde 2: Tanımlar Bu Sözleşmenin amaçları bağlamında,
CEYLANLI İLKOKULU ERİŞEBİLİRLİK SUNUSU
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
TEKNİK RESİM KESİT ÇIKARMA.
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Jeoteknik Sondajlar.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
Bazı Yunan tapınaklarında korint ve iyon sütun başlıkları birleştirilerek karma ( Kompozit) başlıklar kullanılmıştır. Bu tapınaklarda sütunların.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKÇULUK.
Yazı Sistemleri.
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
EĞİTİMİN TARİHSEL TEMELLERİ
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Işığın Kırılması.
ÇATI MAKASINA GELEN YÜKLER
Sunum transkripti:

JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR - Japon halkı doğal çevrelerine egemendir. Bunun nedenleri 1. Nüfusun yoğunluğu 2. Doğal kaynakların azlığına karşın ülkenin zengin olması 3. Ailenin önemi 4. Konfüçyüscülük

Avrupa’daki sınıf bilincinden farklı olarak Japon toplumunda düşey bağlar bulunmaktadır. Birey her şeyden önce kendi üstünde ve altında bulunanlarla tanımlanır. Herkes türdeş bir ulusal topluluk içindedir. Ortak değerler estetik, din ve teknik konularda herkes birbirine bağlıdır.

Japon Kentleri Hemen hemen her sene depremler, tayfunlar, volkanik patlamalar gibi felaketlerden dolayı şehirler yol olmuştur. Doğal malzeme ahşap kullanımı yapıların dayanıksız olmasına neden olmuştur. Bina ve şehirler mümkün olduğunca doğal gözükmeli ve doğa ile uyum içinde olmalı.(bina ve şehirler geçicidir)

Yapı Çeşitleri Kofun Shinto Tapınaklar Budist Tapınaklar Konut

KOFUN Japonların ilk anıtları (MS 3 yy), imparatorların gömüldüğü toprak yığınlarıdır.

Shinto Tapınakları Shinto inanışıyla ortaya çıkmıştır. Önceleri doğa güçleri için yapılan festivallerde kullanılan ahşap sütunlar zamanla mimari bir değer kazanarak tapınaklara dönüşmüştür. Tapınakların Budizm’de olduğu gibi anıtsal bir hale gelmesi Ise Tapınağı’nın tanrısının imparator ailesi tarafından tanınması ve ulusal tanrı olarak kabul edilmesiyle başlar.

Ise Tapınağı Mimari özellikleri: Yükseltilmiş zeminiyle bir depolama bölümünün bulunması ve taşıyıcı kolonların direk toprağın içine gömülmesidir.

Tapınaklara giriş kapısı anlamında kullanılan Torii kolon ve iki kirişten oluşmaktadır. Bu iki kolon (pillar) direk toprağa gömülerek ayakta durmaktadır.

8.yy’da dönemin imparatoru budizme inanmaya başlayınca budist tapınaklar yapılmaya başlanmıştır. Budist tapınaklarının mimari özellikleri oldukça belirgindir. Kuzeye bakan ana kapısı bulunur Biraz arkasında orta kapı vardır. Bu kapı yarı kapalı bir koridora bitişiktir. Bu koridor tapınaktaki en kutsal yer olan kutsal objelerin saklandığı (pagoda) yeri ve imaj holü çevrelemektedir. Vaaz odası koridorun sonunda yada arkasında kutsal alanın dışında bulunmaktadır. Mahsenler ise vaaz odasının arkasındadır. Bu temel şemayı yemekhane, banyolar (hamam) ve din adamlarının (keşiş yada rahip) bulunduğu odalar tamamlamaktadır Budist Tapınaklar

Strüktür Özellikleri Saçakları desteklemek için konsol yada destek(bracket) kullanılması çok karakteristiktir. Kolonların orta kısımları şişkindir. Çatı strüktürü ilk dönemlerde bir bütün olarak görülür elemanlarda içinde saklıydı sonraları ise çatının ana mertekleri dıştan okumaya başlamıştır. İç mekanda tavan yükseklikleri azaltılmıştır.

Şehircilik 7 ve 8 yylarda şehir planlamasında izlenen yol merkezde bir imparatorluk binası bulunması ve sokakların ızgara düzende bu merkeze yönlenmesi şeklindeydi. Kazılarda, budizmden etkilenen tapınaklar haricinde yapılan bütün yapılarda kolon strüktür direk toprağa saplanmış, çatı ağaç kabukları, sazlar ve ahşap shinglerla kaplanmıştır. Çinde uygulanan binaları kuzey-güney aksında simetrik bir biçimde yerleştirmek Japonya’da da kullanılmıştır.

Geleneksel Japon evi sütunlar üzerinde durduğu için duvarlar serbesttir, mekanlarda taşınır duvarlar, sürme kapılar ve katlanır yüzeyler kullanarak bu serbestlik vurgulanmıştır. Evde bir oda bir çok değişik fonksiyon için kullanılabilmektedir. Fonksiyonlar ve boyutlar, kullanım ve gün boyu oluşan ihtiyaca göre değişmektedir. Oda boyutları tatamilere göre belirlenmektedir. Tatami, Japon mimarisinde geleneksel binaların döşemesinin kaplamasında kullanılan ve yaklaşık 80X160 cm ebatlarında olan bir hasırdır. Tatami hasırı konut içindeki düzenlemeler için temel birim oluşturmakta ve insan boyutlarını esas almaktadır. Konut