TOLGA GÜMÜŞAY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Türkiye çapında hizmet veren 5 aktif gençlik derneğinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Kurulacak gençlik federasyonunun alt birimi olarak hizmet verecek.
Advertisements

“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
BİRLİKTE PROJE YAPALIM
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi
Powerpoint Uygulaması
AHMET ÜNVER.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
J.K. ROWLİNG.
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
PARAGRAFTA ANLAM. Soru 1 Aşağıdaki cümlelerde bir paragraf oluşturulursa hangisi ilk cümle olur? A)Hatta halk arasında hikâye denilince masal akla gelir.
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Korkmuyorum Seni Sevmekten
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 FATMA BARBAROSOĞLU.
MAVİSEL YENER.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
ÖZNUR KARAELOĞLU.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Çiğdem ODABAŞI.
ASLI DER.
MÜGE İPLİKÇİ.
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1.soru ………………….. önemini öğrenmeden , ……………….önemini anlayamazsın Cümlesindeki boş bırakılan yerlere aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi getirilebilir.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976.
 1980’de doğdum ve 1989 Kasımında Diyabetle Tanıştım  Marmara Üniversite Hukuk mezunuyum  2004 yılından beri serbest avukatlık.
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
Ömer KIRMACI & Cihan BAYRAKTAR
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
ÖZDEMİR ASAF.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
EBAv2.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
TÜR VE GÖREV BAKIMINDAN KELİMELER İSİM SOYLU KELİMELER FİİL SOYLU KELİMELER A.Tam Anlamı Olanlar 1.Tek Başına Görev Üstlenenler -İsim (Ad) - Zamir (Adıl)
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
METİN TÜRLERİ TEOG SORULARI
Çİzgİ Romanlar.
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
KAPAK.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
AHMET ÜNVER.
BazI kelİmeler gerçekten çok güzel
Gülayşe Koçak ‘‘Dünyanın en başarılı yazarlarının bile defalarca reddedildiğini bilmeliyiz. Reddedilmeyi göze almazsak, yazamayız.’’
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
GENÇLERDE UYUM.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
FERİDE ÇİÇEKOĞLU 1951’de Ankara’da doğdu. Mimarlık, edebiyat ve sinemayla ilgileniyor ODTÜ Mimarlık fakültesini bitirdi, aynı fakülteden yüksek lisans.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
AHMET ÜNVER.
Roma Yazını: Başlangıç Dönemi 1. Hafta
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
Sunum transkripti:

TOLGA GÜMÜŞAY

Hayat o kadar da fena değildi Hayat o kadar da fena değildi. Kara delik sonsuz; umutsuzluk kuyusu dipsiz değildi. Acının, hüznün, yalnızlığın da ömrü vardı ve insan yeterince aşağı indikten sonra, farkında bile olmadan gerisingeri yükselmeye başlıyordu.

Tolga Gümüşay Hakkında

HAYATI 1972’de Edirne’de doğan Tolga Gümüşay’ın çocukluğu, babasının mesleği nedeniyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geçti. Bursa’da başladığı ilkokul eğitimini Erzurum’da tamamladı. Yatılı okuduğu Kadıköy Anadolu Lisesinden 1990’da mezun oldu.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Bilimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.

Roman yazmak gibi uzun ve zahmetli bir yolculuğa çıkmayı göze alması için, insanın sevdiği, en azından merak ettiği bir coğrafyaya gidiyor olması gerekir. Başlangıçta ulaşmak istediği yeri tam olarak kestiremeyebilir ama güçlü bir dürtü ile, belirli bir yöne doğru sürüklenmesi esastır.

2001 yılında ilk romanı 6 yıl Tam Pansiyon yayımlandı.

Tolga Gümüşay’ın Eserleri

Eserleri 6 Yıl Tam Pansiyon (Roman, 2001, Günışığı Kitaplığı) Pembe Tuvalet (Roman, 2004, Altın Kitaplar) Geleceği Görme Ortaklığı (Öykü, 2005, Günışığı Kitaplığı) Keskin Naneli Öyküler (Öykü, 2006, Günışığı Kitaplığı) Anormal (Roman, 2008, Altın Kitaplar Yayınevi) Hiç Kimsenin Kenti (Roman, 2010, Altın Kitaplar Yayınevi) Hazırlıksız (Roman, 2011, Günışığı Kitaplığı) Genç Kareli Öyküler ( Altın Kitaplar Yayınevi)

2015 yılında Tolga Gümüşay ile Hiç Kimsenin Kenti adlı belgesel İz Tv’de yayımlanmaya başlandı.

Tolga Gümüşay, 2016 yılında kendi çektiği fotoğraflarla yazdığı öyküleri dijital platformda paylaştığı Kareli Öyküler projesini başlattı.

KARELİ ÖYKÜLER Fotoğraftan öykü filizlenebilir mi? Yazı ruhunu bir resme borçlu olabilir mi? Arka sokaklarda gizlenmiş bir duygu, önce bir kareye sıkıştırılıp sonra sözcüklerle deşifre edilebilir mi? Bunlar ve benzeri sorularla yola çıkan bir proje KARELİ ÖYKÜLER. Gündelik olanı kalıcı hale getirebilmek, sıradandaki derinliğe erişebilmek, dört yanımızda gürül gürül akan yaşamı daha yoğun hissedebilmek, daha iyi anlayabilmek, onunla ilgili hayaller kurabilmek için oluşturulmuş bir atölye. Tolga Gümüşay

2012 yılında kuruldu. 2016 başında KARELİ ÖYKÜLER adını aldı 2012 yılında kuruldu. 2016 başında KARELİ ÖYKÜLER adını aldı. Ve her hafta internet üzerinde yeni bir fotoğraf kareli öykü yayınlamak üzere, yolculuğuna başladı. Bağımsız, ücretsiz, edebiyatı demokratikleştirmeyi, okuruyla nitelikli ve kalıcı bir bağ kurmayı hedefleyen bir paylaşım platformu olarak…