Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BazI kelİmeler gerçekten çok güzel

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BazI kelİmeler gerçekten çok güzel"— Sunum transkripti:

1 BazI kelİmeler gerçekten çok güzel
Onur Ertuğrul LÛgat 365 BazI kelİmeler gerçekten çok güzel

2 BazI kelİmeler çok güzeL
Bütün kelimeler güzel fakat bazıları diğerlerinden daha güzel. Gündelik yaşantımızın gereksinimlerinden uzak, bugünün ideolojilerinden muaf, başka başka dertleri olan, türlü türlü hikâyesi olan kelimeler. Artık cümle içerisinde pek kullanılmadıklarından, vakur bir sessizlikle kaderlerini bekliyorlar. Hayatlarımızdan tümden ellerini ayaklarını çekmezden evvel, son bir saygı duruşu bizimkisi. Çünkü gidiyorlar, gidecekler.

3 365 gün oyunu Sosyal medyanın kullanımının arttığı, insanların kafalarını dinlemeye bile vakit bulamadığı, dizi izlerken aynı anda Facebook’ta gezip çevresindekilerle sohbet etmek zorunda kalan insanlar haline geldik. Hâl böyle olunca insanların kendilerini ifade edebilmeleri büyük bir lüks haline geldi.

4 365 gün oyunu Bunun üzerine Onur Ertuğrul ve eşi, insanların kendilerini daha etkili ifade edebilmesi için 365 gün boyunca kütüphanelerindeki kitaplardan güzel ve etkili fakat günümüzde kullanılmayan kelimeleri bulup anlamları ve etimolojik kökenleriyle Twitter hesaplarında paylaştılar. Her bir kelime o günün ana duygusunu özetlemekteydi. 1 Ocak'ta ‘teşebbüs’ kelimesiyle başlayan oyun 31 Aralık'ta ‘‘ Allaha ısmarladık ’’ kelimesiyle sona erdi.

5 Oyun bİr kİtaba dönüştü
2015 yılı ülkemiz için acı dolu bir yıl olduğundan insanlar acılarını ifade edebilmek amacıyla Onur Ertuğrul'un paylaştığı kelimeleri kendi hesaplarında paylaştılar. Böylece bu kelimeler daha fazla ilgi görmeye başladı. Hatta bazı Türkçe öğretmenleri okullarında bu kelimelerden bahsetmeye başladılar. Hâl böyle olunca Onur Ertuğrul bu kelimeleri bir kitap haline getirme gereksinimi duydu ve bunu yaptı.

6 Güzel kelİmeler dükkanI
Onur Ertuğrul ve eşi bu ilgiye karşılık verebilmek için Eylül 2015’te Galata'da Güzel Kelimeler Dükkânı’nı açtı. Bu dükkânda kitapta bulunan kelimelerin posterlerini, bardaklarını ve hırkalarını satmaya başladılar.


"BazI kelİmeler gerçekten çok güzel" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları