KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EKİM 2017

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI
KOSGEB’E İLK KEZ BAŞVURACAK FİRMALARIN UYGULAMA ADIMLARI
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
Pernet Uzmanlarından Yol Gösteren Deneyimler Uluslararası bir firmada yakın zamanda Bordrolamada yapılan küçük bir hatanın TL ceza ve İK ekibinin.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
UNI-SET Toplantı Notları
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
5 Uzun-vadeli Sadakat İlişkilerinin Yaratılması 1.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
KOBİ’ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ 2 Türkiye’de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250’den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
TBS’De görev tanımları
KOSGEB BATUHAN ŞEN
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
GENEL MUHASEBE.
MALİYET SİSTEMLERİ Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
FİNANSAL PLANLAMA.
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
İŞLETMENİN FAALİYETLERİNE KAYNAK BULMA: FİNANSMAN
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EKİM 2017

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI ÇAĞRI: NACE REV 2. sınıflamasına göre; imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler; 8 çağrı konusundan birine yönelik alanlarda sunacakları projeler 500 Milyon TL’lik bir bütçe ile desteklenecektir: 4. Sanayi Devrimi’ne Hazırlık; Üretimde Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Orta ve Yüksek Teknolojili Sektörlerin Üretim ve İhracattaki Ağırlıklarının Arttırılması Katma Değeri Yüksek Üretim Yapısına Geçiş İhracat Kapasitesinin Arttırılması ve Yeni Pazarlara Açılım Mikro Ölçekli İşletmelerde Tasarım-Mühendislik İmkan ve Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi ve Ölçek Büyütme Bilişim Teknolojisi Alt Yapısının Güçlendirilmesi; Özellikle Malzeme İhtiyaç Planlaması ve Stok Kontrolü, Üretim Planlama, Kurumsal Kaynak Planlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Karar Destek Süreçleri Enerji Verimliliğinin Arttırılması, İmalatta Kaynak Tasarrufu ve Atıkların Bertarafı Yeşil Üretime Geçiş PROGRAM VE PROJE LİMİTLERİ: Başvuru Süresi : 20 Ekim 2017 Proje Süresi : 6-12 Ay Proje Hibe Limiti : 300.000 TL Destek Kredi Limiti : 700.000 TL Destek Oranı : %60 Hibe

KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI DESTEKLENECEK FİRMALAR: İmalat sektöründe faaliyet gösteren Yüksek ( Elektronik, Ecza, Ulaşım Aracı ) ve Orta ( Kimya, Metal, Elektronik Motoru, Aydınlatma Ekipmanları, Ev Aletleri, Makine, Tıp ve Dişçilik ) Teknolojili firmalar destek programına başvurabilir. Diğer sektörlerdeki üretici firmalar da, eğer 2016 yılında 300.000TL net satış hasılatına sahip ve çalışan sayısı en az 3 ise destek programına başvurabilirler. Başvuracak tüm işletmelerin bilanço esasına göre defter tutması ve 2016 yılı Kurumlar ya da Gelir Vergisi Beyannamesi ibraz etmesi zorunludur. DESTEKLENECEK GİDERLER

KOSGEB DESTEKLERİ EYLEM PLANI Proje Son Başvuru Tarihi : 20 Ekim 2017 KOBİGEL projesi danışmalık hizmeti değerlendirme ve alımı KOBİGEL projesi kurum içinde yetkili tayin edilmesi İhtiyaçların belirlenmesi, sınıflandırılması ve listelenmesi, personel planlaması Sistem şifrelerinin danışmanlık hizmeti veren kurum/danışman ile paylaşılması Projelerin belirlenmesi ve maliyet hesaplamaları Projelerin skorlanması ve hedef tahmin değerlerinin oluşturulması Proje check-List kontrolü

KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEĞİNDE İŞ AKIŞI Proje formunun hazırlanıp İnternet üzerinden yüklenilmesi, bu süreçte özellikle aşağıda belirtilen dökümanlarında ekler bölüme yüklenilmesi - Proforma Faturalar - Ürün Katalogları ve Broşürler - Personel CV’leri - 2016 Yılı Kurumlar veya Gelir Vergisi Beyannameleri - Katılınması Planlanan Fuar ve Konferans Dökümanları KONTROL SÜRECİ: KOSGEB yetkilileri 23-27 Ekim arasında projelerin ilk kontrolü İşletmeler 30 Ekim – 3 Kasım arasında Revizyonlar KOSGEB yetkilileri 6 – 10 Kasım arasında son kontroller

KOSGEB DESTEKLERİ EYLEM PLANI KABUL SÜRECİ: 17 – 30 Kasım kurul değerlendirmesi gerçekleştirir. 4 – 22 Aralık kurul toplantıları sonucunda projelere puan verilir. 2 Ocak 2018 kabul edilen projelerin listelenmesi gerçekleştirilir. PROJE ONAYI ve BAŞLANGIÇ: 3 Ocak tarihinden itibaren taahhütname imzalayarak projeye başlanır. Üç ayda bir ara rapor ve proje bitiminde tamamlama raporları düzenlenir. Harcamaların tamamı işletme öz kaynaklarından karşılanır KOSGEB yetkililerinin kontrollerinden sonra %60 bedel hibe edilir.

KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI İŞLETMENİN GÖREVLERİ: KOSGEB’ desteklerine başvuru esasında olmak, KOSGEB tarafından yasaklı statüsünde olmamak İşletme ihtiyaçlarının belirlenmesi ve raporlanması, destek kapsamında alınacak personellerinin nitelik, öğrenim ve maaşlarının öngörülmesi İşletme hakkındaki Finansal bilgilerin, evrak bilgilerinin girilmesi (Beyannameler) Firma ilgili kısımlarının doldurulması ve İşletme Tarihçesi bölümünde işletmeye ait özel yanıtlanması gereken soruların yanıtlanması Proje Kapsamında satın alınacak makine, teçhizat ve yazılımlar konusunda proforma fatura ve eklerin hazırlanılması DANIŞMANIN GÖREVLERİ: Projenin döngüsünü oluşturarak puanlamanın yükselmesini sağlamak, hedef, faaliyet, çıktı ilişkilerinin iş-zaman çizelgesiyle uyumlu olarak, personel ve giderlerin ile kontrolünü sağlamak Firma ile beraber Proje Takımlarını kurarak matematik kurguyu oluşturmak, birimlere ilgili görevleri atamak Projelerin skorlanması ve puanlamanın hazırlanmasını sağlamak İşletmenin projesinde rekabetçi ve yenilikçi unsurların ön plana çıkarılmasının sağlanması Yenilikçi Teknolojilerin projeye dahil edilip proje puanlamasını yükselmek için bilgi birikimini proje dahil etmek KOSGEB kurulları tarafından gelen revizelerin yapılmasını denetlemek ve önerilerde bulunmak Eklerin istenilen özellikleri sağladığını denetlemek Ara raporların zamanında ve iş-zaman çizelgesine uygun olarak düzenlenmesini sağlamak Tamamlama raporunun tüm projeyi kapsadığını denetlemek KOSGEB’den ödemelerin sorunsuz alınabilmesi için uyarılarda bulunmak

Detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz… http://cpm.com.tr/