Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lisansüstü Eğitimde Burs Kaynağı Geliştirme
Advertisements

Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Prof. Dr. İbrahim KILIÇASLAN
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Tezli – Tezsiz Tıpta Uzmanlık Eğitimi
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Klinik Çalışmaların Üniversitelere Katkıları
SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR SAYED 15 – 17 Ş UBAT 2013 S ağlıkta Yeniden Yapılanmanın Erken Dönem Değerlendirmesi Hastane Birliklerinde Tıbbi.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Proje Ofisi Koordinatörü
FEN VE FİZİK EĞİTİMİ SEMPOZYUMU Fen Fakültesi Konferans Salonu
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
17 Şubat 2015 DENİZLİ SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 Seminerleri dizisinin 2015 yılında başlayan Şehirler turu kapsamında altıncı seminer, 17 Şubat 2015.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Cinsel İstismarda Ruhsal ve Hukuksal Sorunlar
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
Türkiye Sağlık İnsangücü (13) SKY 204. Epidemiyoloji Dersi
KOÜ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI SEÇKİN KONUKLARIYLA KUTLUYOR
İstanbul Bilgi Üniversitesi
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI’17 PANEL PROGRAMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü Farmasötik ve Biyofarmasötik Bilimler Teknoloji, Uygulama ve Araştırma Merkezi (FATUM) Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü 27.12.2018

Türkiye’de İlaç Araştırmaları Nasıl Geliştirilir Türkiye’de İlaç Araştırmaları Nasıl Geliştirilir? Nasıl Desteklenmelidir? 27.12.2018

27.12.2018 ‘2013 Profile Biopharmaceutical Research Industry’, PhRMA, 2013, Chapter 4 , p.33.

Harcamanın Coğrafyaya Göre Dağılımı Dünya İlaç Pazarının Büyüklüğü Harcamanın Coğrafyaya Göre Dağılımı 27.12.2018 ‘The Pharmaceutical Industry and Global Health Facts and Figures 2012’, IFPMA,2012, Chapter:3 p.52.

Dünya İlaç Pazarının Büyüklüğü 2014 Türkiye Toplam İlaç Pazarı (hastane satışları hariç, üretici fiyatlarıyla)14,6 Milyar TL 27.12.2018 ‘İlaç Sektoru Vizyon 2023 Raporu’, AİFD, 2012, p.33.

Dış Ticaret 2013 yılına bakıldığında, ihracatın 818 milyon dolar olduğu, İthalatın ise 4.498 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği ve ihracatın ithalatı karşılama oranının %18,2’ye yükseldiği görülmektedir. 27.12.2018 http://www.ieis.org.tr/ieis/tr/indicators/33/turkiye-ilac-pazari Erişim Tarihi: 19.01.2015

Toplantının Amacı ve Kapsamı Toplantı kapsamında ilaç araştırma geliştirme sürecinde yer alan tüm paydaşların bir araya getirilerek, Üniversite-Sanayi işbirliğinin arttırılması Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ekonomi Bakanlığı’nın üniversite işbirlikli geliştirilen yerli ürünlere öncelik ve destek sağlanması TUBİTAK desteklerinin mümkün olan en yüksek seviyede sağlanması ve bu işbirliklerinden doğabilecek fikir hakları gibi sorunların yaşanmaması için Teknoloji Transfer Merkezi’nin kordinasyonunun gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. 27.12.2018

Konuşmacılar Açılış konuşmaları Prof. Dr. Yılmaz Çapan - FATUM Müdürü Prof.Dr. Bülent Gümüşel - Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şebnem Harputlu - Hacettepe Üniversitesi Rektörü Yardımcısı 27.12.2018

Prof.Dr.Sevim Aydın-TÜBİTAK SBAG Yürütme Kurulu Sekreteri Dr. Akif Akbulat – Ekonomik Değerler Daire Başkanı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Prof.Dr.Sevim Aydın-TÜBİTAK SBAG Yürütme Kurulu Sekreteri Uzm. Ecz. Tolga S. Doğru-T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Dr.Mehmet Yurdal ŞAHİN - Ekonomi Bakanlığı,Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yrd. 27.12.2018

Dr.Naci Sağlam- TÜBİTAK BİYOTEG Yürütme Kurulu Sekreteri Dr. Sanem Yalçıntaş Gülbaş -H.Ü. Teknoloji Transfer Merkezi Dr.Mutlu Topal-Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği 27.12.2018

Katılım Üniversite: 74 İlaç endüstrisi: 28 Kamu kuruluşları: 6 Toplam 108 katılımcı 27.12.2018

Sonuç Devlet Kurumları, Özel Sektör ve Üniversite temsilcileri yerli Ar-Ge çalışmalarının yapılması için görüş birliğine varmış, Somut adımların atılması için görüşmelere başlanmıştır. Yine toplantıya katılan katılımcılar proje yazmaktan verilen desteklere kadar birçok konuda bilgi sahibi olmuşlardır. Yine Türkiye’de araştırmaların hangi alanlarda yoğunlaşması gerektiği de cari açık değerleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. 27.12.2018

Teşekküler Prof. Dr. Yılmaz Çapan Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı E-mail: ycapan@Hacettepe.edu.tr 27.12.2018