BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
MÜZEDE ÇOCUKLARLA SANAT ÇALIŞMASI Münih 1-6 şubat Kıtalar Müzesi.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Hikmet SIRMA.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
SAYGI Hazırlayanlar : Gönül OTLUOĞLU A. Figen TURHAN
ULU ÖNDER(LİDE R) Hikmet SIRMA. lider Toplum ya da grupları yöneten, onlara yön veren kişilere lider denir. Lider kime denir?
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
Atatürk'ün Öğrenim Hayatı
Metinlerin Sınıflandırması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
ARAŞTIRMA METOTLARI ÖDEV:
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / MUSTAFA KEMAL’İN DÜŞÜNCE DÜNYASINI GELİŞTİREN ŞEHİRLER
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
1- İmam Hatip Okulları nedir?
GELİŞİM VE ÖĞRENME Algı - II Prof.Dr. Mustafa Ergün.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
MİMARİ PROJE V--KAVRAMLAR;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ATATÜRK Ahmet Arda ŞALLI 3/D 601.
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı ana caddeyi boydan boya geçtikten sonra gösterişsiz bir meydana çıkılıyor. Ancak bu meydana cepheli, tarihi büyük bir bina, bilhassa ana giriş kapısı ile hemen göze çarpıyor. Bizler, bu şehrin adını Bitola olarak değil, MANASTIR olarak biliriz.

fozhan53@gmail.com

Giriş cephesinin en tepesinde tanıdık bir arma yer alıyor. fozhan53@gmail.com Giriş cephesinin en tepesinde tanıdık bir arma yer alıyor.

Bu resim binanın tamamını gösteriyor (İnternetten alıntıdır).

Ana giriş kapısının yanındaki üç lisanla yazılmış bir tabelada durum açıklığa kavuşuyor. Daha İlkokulda iken öğrenmiştik, Mustafa Kemal Atatürk Selanik’te doğmuş, Şemsi Efendi İlkokuluna, ardından Selanik Rüştiyesine gitmiş, 1896 – 1899 arasında da Manastır Askeri İdadisinde eğitim almıştır. İşte bu gördüğüm bina, o «Manastır Askeri İdadi» binasıdır. ( Genç nesil için tercümesi : Rüştiye = Ortaokul İdadi = Lise ) fozhan53@gmail.com

Kapısına Oda diye yazmaları tevazudan, ana binanın birinci katının tamamını «Mustafa Kemal Atatürk» müzesi haline getirmişler. Ankara’da Anıtkabir ile Alagöz köyünde Karargah Müzesi’nden sonra hayatımda içimin ürperdiği en etkileyici yerlerden biri oldu. Şu an Türkiye’den uzakta böyle bir şehirde bu anılar bir müzede yaşamaya devam ediyor. fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

Bu bölümde Atatürk’ün ailesi ve eğitim hayatına ait bilgiler yer alıyor. fozhan53@gmail.com

Fazla söze gerek yok sanırım fozhan53@gmail.com Fazla söze gerek yok sanırım

Üç lisanda hazırlanmış bu panoda Mustafa Kemal’in Manastır Askeri İdadisindeki eğitim hayatı, hangi dersleri ve hangi başarı notlarını aldığı detaylı olarak verilmiş. Mart 1896 tarihinde 7348 apolet numarası ile kayıt olduğu bu okuldan 1898 Aralık tarihinde mezun olmuş. (Aralık ayı nedeniyle bazı yerlerde mezuniyet tarihi olarak 1899 geçer.) fozhan53@gmail.com

Bu panoda askeri hayatından resimler ve Atatürk’ün unutulmayan bazı sözleri yer alıyor. Aşağıdaki sözünü tüm ülkeleri yönetenlerin her gün okumaları gerekir. « Dünya vatandaşları kıskançlık, açgözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde eğitilmelidir. » fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com

Müzenin her köşesi bir anı kaynağı Müzenin her köşesi bir anı kaynağı. O dönemlerde İdadi öğrencilerinin okul giysileri. Sade ama asil. Panolarda doğru açıklamalar her ziyaretçinin anlayacağı şekilde yer almış. fozhan53@gmail.com

Belgelere uygun olarak yaptırılmış «Öğrenci Mustafa Kemal» heykeli Belgelere uygun olarak yaptırılmış «Öğrenci Mustafa Kemal» heykeli. Benzerini hiç görmemiştim. fozhan53@gmail.com

Bu panoda, Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar, tam bir kronolojik özet verilmiş. fozhan53@gmail.com

Ben, bu ve bir sonraki resimde büyük bir asalet görüyorum. fozhan53@gmail.com

Atatürk, 24 Haziran 1933 Ankara Kız Lisesi Öğrencileriyle birlikte. fozhan53@gmail.com

fozhan53@gmail.com Çanakkale Savaşı safhaları ve detayları ile anlatılmış. Bildiğim halde, burada okurken içim yine ürperdi.

Büyük Taarruz ise ayrı bir panoda detaylı bilgilerle sergilenmiş Büyük Taarruz ise ayrı bir panoda detaylı bilgilerle sergilenmiş. Panodaki yazıları tekrar yazmıyorum, her Türk Vatandaşının ezbere bilmesi gereken bilgiler. fozhan53@gmail.com

Bu iki parçalık sunumum bu kadar Bu iki parçalık sunumum bu kadar. Hani bazı dergilerde çıkar ya, ölmeden önce görmeniz gereken 100 yer, falan. Öyle bir listeniz yoksa yapın, varsa da yoksa da burayı öyle bir listenin üst sıralarına koymanızı dilerim. Saygılarımla… Feridun ÖZHAN fozhan53@gmail.com