Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİMARİ PROJE V--KAVRAMLAR;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİMARİ PROJE V--KAVRAMLAR;"— Sunum transkripti:

1 MİMARİ PROJE V--KAVRAMLAR;
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, KALİTELİ ZAMAN, KENTLE İLETİŞİM, DOĞAL YAŞAM, ESNEKLİK

2 KLÜ MİMARLIK FAK. MİM. BÖL
KLÜ MİMARLIK FAK. MİM.BÖL. EĞİTİM KAMPÜSÜ TASARIMI ( ORTAOKUL + LİSE)   Ortaokul +Lisenin eğitim türü OLARAK; *GÜZEL SANATLAR LİSESİ, *FEN LİSESİ, *SOSYAL BİLİMLER LİSESİ *MESLEK LİSESİ seçeneklerinden birisi belirlenecektir. Ayrıntılı bina ihtiyaç programı; kapalı alan yaklaşık 7000 m2 olmak üzere, öğrenci tarafından asgari yapım Standartları Kılavuzu’ na göre hazırlanacaktır.

3 YER: Tasarım için, Lüleburgaz- Silivri arasında öğrenciler tarafından belirlenecek yeterli büyüklükteki arsalardan yararlanılacaktır. İNCELENECEK BAŞLICA KAYNAKLAR: Projeler Yapılar 3: Eğitim Yapıları, YEM Yayınları, 2016 Karabey, H., 2004, Eğitim Yapıları, Literatür Yay, İstanbul MEB, 2015, 2015 Eğitim Yapıları Asgari Tasarım Standartları Kılavuzu, Ankara MEB, 2015, Okul Bahçeleri Düzenleme İlkeleri, İhtiyaç Programları Açıklamaları Ve Örnek Projeler Tanka, S., 2015, Eğitim Yapılarının Esneklik Kavramı Bağlamında Değerlendirilmesi, M.S.Güzel San.Üniv. FBE, Y.Lisans Tezi, İstanbul Bu kaynaklarla birlikte dergi, internet ve diğer basılı kitap, makale, bildiri, vbn. Yayınlar.

4 TASARIMA İLİŞKİN İLKESEL YAKLAŞIMLAR
Tasarlanacak “Eğitim Kampüsü” teknolojinin getirdiği en son yenilik ve olanakları kullanabilmelidir. Belirlenen arsa ile yapılı çevre/ topoğrafya ilişkisi iyi kurulmalıdır. İklim kuşağına uygun mekânsal çözümler üretilmelidir. Doğal ve yerel yapı malzemelerinin kullanılabilirliği araştırılmalıdır. Tasarımın tüm aşamalarında “Herkes için tasarım” kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır. Tasarım, kent ile etkin bir araç trafiği ilişkisini kurarken; alana ve binaya giriş-çıkışlarda “Güvenlik” konusu önemle ele alınmalıdır. Tasarımda sürdürülebilir kaynakların kullanımı dikkate alınmalıdır. Tasarımda dönüştürülebilir/ kullanışlı esnek mekan, mekanlararası ilişki ve sirkülasyon iyi çözümlenmelidir. Öğrenciler tasarımlarının tema/tasarım/senaryo ilişkisini bir “tasarım raporu” ile açıklamalıdır. Tasarım aşamasında gerekli yönetmelikler dikkate alınmalıdır. Eğitim yapıları; Ortaokul ve Liseler : Bodrum + Zemin + 3 Kat olmalıdır. Tasarım sürecinde belirlenecek programda dolaşım/sirkülasyon alanı en az %20 oranında toplam inşaat alanına katılacaktır.


"MİMARİ PROJE V--KAVRAMLAR;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları