Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK.
28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
CUMHURİYET DÖNEMİ TARIM Savaş Sonrası TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
Coğrafya Performans Ödevi
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI (KOAH) EPİDEMİYOLOJİSİ
ORMAN YANGINLARI  Ormanlar, birçok canlı için eşsiz yaşam alanları olmalarının yanı sıra erozyonu, sel ve taşkınları Önlemeleri, iklimi dengelemeleri,
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
TOPRAK ANA.
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
Nasıl bir enerji politikası?
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Tarımda Yenilikçi Girdi Uygulamaları Bitki Besleme Ş
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ANKARA TABİP ODASI (ATO) DENEYİMİ Dilek ASLAN
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Dersi Planlama.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
Sunum transkripti:

Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık 700 milyon $ bütçe 6.200 çalışan 13 bin proje 25 milyon sosyal medya takipçisi 5 milyon destekçi

Sayılarla WWF-Türkiye 40+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1975) 35 kişilik uzman kadro 17+ proje 500 bin sosyal medya takipçisi 30 bin destekçi

WWF Çalışma Alanları 18 hedef 6 küresel konu Denizler Okyanuslar Yaban Hayatı Ormanlar Gıda Tatlı su İklim Enerji

Adım Adım İyi Tarım Projesi Knorr işbirliği Amaç: Knorr çorbası hammaddelerinin sürdürülebilir üretimi vasıtasıyla tarımsal üretimin doğada bıraktığı etkiyi azaltmak Süre: 2011-2013 Önemli Çıktılar / Gelişmeler Tekirdağ, Bursa, İzmir, Gaziantep, Mardin gibi çeşitli illerde 40’tan fazla çiftçi eğitimi yapıldı. 2500’den fazla çiftçiye sürdürülebilir tarım uygulamaları eğitimi verildi. Çiftçilere yönelik sürdürülebilir tarımın bileşenlerini, tarım-su-çevre ilişkisini anlatan, örnek uygulamaları, teşvikleri içeren çiftçi el kitapçığı hazırlandı. Çiftçilerin İTU sertifikasyonuna destek olundu.

Eğirdir’de Elma Tarımı Siemens işbirliği Amaç: Önemli bir sulak alan olan Eğirdir Gölü’ndeki tarım kaynaklı kirlliliği azaltmak Süre: 2012-2015 Önemli Çıktılar / Gelişmeler İyi Tarım Uygulamaları El Kitabı hazırlandı. 250’den fazla çiftçiye İyi Tarım Uygulamaları eğitimi verildi. 55 pilot çiftçi ile 800 dekarda pilot iyi tarım faaliyetleri yapıldı. Biyo-teknik mücadele uygulamaları ile ilaç kullanımı %20 azaldı, verimlilik %15 arttı.

Sürdürülebilir Fındık ve Doğal Yaşam Ülker işbirliği Amaç: Giresun fındığının sürdürülebilirliğini sağlamak Süre: 2015-2017 Önemli Çıktılar / Gelişmeler Giresun’da Sürdürülebilir Fındık Üretimine Doğru” raporu hazırlandı. Pilot uygulama yapılacak 3 bahçede çalışmalara başlandı. Bahçelerde toprak analizi ve budama konusunda eğitim verildi.

Türkiye’nin Buğday Atlası ETİ Burçak desteği Amaç: Buğdayın biyolojik ve genetik mirasımızdaki yerini ortaya koymak, yerel çeşitlerin korunma ve geliştirilmesine katkıda bulunmak. Yaklaşık 30 kişilik bir uzman bir ekibin katkılarıyla (6 üniversite, 2 TAE, 1 gen bankası, ETİ AR-GE dahil) Önemli Çıktılar / Gelişmeler Türkiye’nin Buğday Atlası Raporu, tanıtımı ve yaygınlaştırılması Şanlıurfa, Kastamonu ve Kars’ta 3 ayrı panel Anadolu’nun Buğday Mirası ; Siyez, Gernik, Havrani kitapçığı

WWF-Türkiye Tarım Stratejisi Amaç: Şimdi ve gelecekte gıda güvencesini sağlayan, aynı zamanda biyoçeşitliliği koruyan sürdürülebilir gıda sistemleri Hedef 1: 2030 yılına kadar tarımsal üretim için kullanılan alanların %50’sinin sürdürülebilir yönetilmesi Az zaman, çok iş = Teknoloji BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre 2050 yılında yaklaşık 10 milyar olacak dünya nüfusunu beslemek için gıda üretimimizin küresel olarak %50 artması gerekiyor. Bu talebi karşılamak için çiftçiler ve tarım şirketleri daha fazla ve daha verimli üretebilmek amacıyla Tarım 4.0’ı benimsemek zorunda. Ekolojik açıdan mevcut tarım arazilerinin miktarını artırmak kabul edilebilir bir çözüm değil. Bu durumda tarımda verimliliği en üst düzeye çıkarmak için tarımsal büyük verinin  toplanması ve analiz edilmesi gerekmektedir.  

Teşekkürler! wwf.org.tr wwf_turkiye wwfturkiye #BirlikteMümkün