PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Advertisements

Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
Ahmet SARI Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Rehberlik Öğretmen.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
Sosyal Destek Projeleri Bilgi Sistemi (SODES-BİS) 13 Haziran 2011, Ankara.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
T. C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mevlana değişim programı 3
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2017
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Mevlana Değişim Programının iki ayağı bulunmaktadır. -> Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı (58 ülke kapsamında belirli alanlarda) -> Proje Tabanlı Değişim Programı (Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı+ Pak-Türk Projeleri)

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nca belirlenecek öncelikli alanlarda, çağrılı ve proje bazlı olarak (Gelen/Giden) öğrenci ve (Gelen/Giden) öğretim elemanı değişimi Diğer Projelerden Farkı: Hareketlilik esasına dayalı bir program (sadece öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliklerine maddi destek verilmekte diğer maliyetler karşılanmamaktadır. Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanların, projede sadece öğrenci olarak yer alabilirler.

2018-2019 PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI ALANLARI 01. Temel Bilimler ve Mühendislik (Üst Alan) 01.01 Bulut/Nesnelerin İnterneti/ Sosyal Ağlar/ Büyük Veri 01.02 Havacılık ve Uzay 01.03 Sağlık ve Moleküler- Hücresel Mühendislik 01.04 Gıda Teknolojileri 01.05 Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri 01.06 Enerji Teknolojileri 01.07 Robotlar ve Akıllı Sistemler 01.08 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 01.09 Mikro/Nano/Opto-elektronik ve Yarı İletken Teknolojileri 01.10 Savunma Teknolojileri 01.11 Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Teknolojileri, Ekosistemler ve Sürdürülebilir Yapılı Çevre

2018-2019 PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI ALANLARI 0.2 Sağlık (Üst Alan) 02.01 Tıp- Temel Bilimler 02.02 Tıp- Klinik Bilimler 02.03 Hemşirelik 0.3 Sosyal Bilimler (Üst Alan) 03.01 Hukuk 03.02 Sosyal Bilimler 03.03 Filoloji 03.04 Yönetim Bilimleri 04 Mimarlık ve Tasarım

PROTOKOLLER Institut Teknologi Sepuluh Nopember (Endonezya) Al-Albayt Üniversitesi (Ürdün) Azerbaijan State Economic University (Azerbaycan) Odlar Yurdu Üniversitesi (Azerbaycan) University of Sains Islam (Malezya) Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (Bosna-Hersek) Ahmet Yesevi Üniversitesi (Kazakistan) Osh Üniversitesi (Kırgızistan)

PROTOKOLLER Uluslararası Kafkas Üniversitesi (Gürcistan) İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi (Kırgızistan) Manas Üniversitesi (Kırgızistan) University of Putra Malasia (Malezya) Selangor University (Malezya) Syiah Kuala University (Endonezya) International Islamic University (Malezya) L.N Gumilyov Eurasion Avrasya Milli Üniversitesi (Kazakistan)

PROTOKOLLER 17- Nizhyn State University (Ukrayna) 18- Al-Quds University (Filistin) 19- Kazakh National Agrarian University (Kazakistan) Projeler sadece Protokol olan üniversitelerle yapılabilmektedir.

Proje Aktörleri Yurt içi Proje Ekibi Bütün aktörlerin eşit oranda sorumlulukları vardır. YÖK Proje Yurt dışı Proje Ekibi Yurt Dışı Üniversite Yurt İçi Üniversite

Başvuru Süresi 26 Şubat 2018-09 Nisan 2018 tarihleri arasında proje yürütücülerinin kendi şifreleri ile www.yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması; başvuru çıktılarının ise Üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörlüğü aracılığıyla rektör imzalı üst yazı ekinde en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar YÖK’e iletilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU

BAŞVURU FORMU

BAŞVURU FORMU

PROJE PROGRAMINDA SÜREÇ NASIL İŞLİYOR? Proje yürütücüsünün YÖKSİS sistemi üzerinden başvurusu Üniversite tarafından YÖK’e üst yazı YÖK başvuru değerlendirme süreci Uygun görülen projelerin Üniversitelere bildirilmesi Projelere kaynak aktarımı yapılması Projenin başlaması Gelişme raporu (1 yıldan fazla süren projelerde ara rapor) Proje tamamlama/ Kapanış raporu İade

2018-2019 AKADEMİK YILI PROJELERİ İÇİN GİDEN/GELEN ÖĞRENCİ BURS MİKTARLARI Ülke Giden Öğrenci Aylık Burs Miktarı Gelen Öğrenci Aylık Burs Miktarı Azerbaycan 1200TL 1100TL Bosna-Hersek 1400TL Kazakistan 1300TL Kırgızistan Malezya Endonezya Filistin Gürcistan Ukrayna Ürdün Öğrencinin ulaşım masrafları karşılanmamaktadır.

GELECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA YAPILACAK ÖDEMELER Ülkeler Öğretim Üyeleri Günlük Yevmiye Miktarı Diğer Unvanlar Günlük Yevmiye Miktarı Ulaşım Azerbaycan 50 TL 40 TL 2.500 TL Bosna-Hersek Kazakistan 3.500 TL Kırgızistan Malezya 4.500 TL Endonezya Filistin Gürcistan Ukrayna Ürdün

GİDECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA YAPILACAK ÖDEMELER ÜLKELER Diğer Öğretim Elemanları Günlük Yevmiye Miktarı (TL) Diğer Öğretim Elemanları Günlük Yevmiye Miktarı (%70) * Öğretim Üyeleri Günlük Yevmiye Miktarı (TL) Öğretim Üyeleri Günlük Yevmiye Miktarı (%70)* Ulaşım Kazakistan 140 98 180 126 3500 TL Kırgızistan Diğer Ülkeler 215 250 145 14 günden daha uzun süren öğretim elemanı değişiminde; 15 inci ve sonrası Günler için günlük yevmiye miktarının %70’i gündelik olarak esas alınacaktır.

PROJELER DEĞERLENDİRİLİRKEN YÖK TARAFINDAN DİKKATE ALINACAK KRİTERLER Öğretim elemanı ve öğrenci (en az 1) değişiminin mevcut olması Proje süresinin en az 6 ay olması Proje yürütücülerinin en az doktora derecesine sahip olması  Projenin çağrıya uygunluğu Gerçekleştirilmesinde işbirliğinin önemi Başarı ile gerçekleştirilmesi durumunda sunacağı katkı Gerçekleştirilme yöntemi Mevlana Protokolünün olması

PROJELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ YÖK çalışanları tarafından ön eleme -> Proje Komisyonu değerlendirmesi (konusunda uzman kişiler tarafından puanlama) -> Belli bir puanın üzerinde olan projeler kabul edilmektedir. YÖK’e Üniversiteler tarafından Gönderilen ve Kabul Edilen Proje Sayısı AKADEMİK YILI PROJE BAŞVURUSU SAYISI (YÖK) KABUL EDİLEN PROJE SAYISI (YÖK) 2016-2017 152 Proje (42 Üniversite) 28 Proje 2017-2018 218 Proje (54 Üniversite) 45 Proje