Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VİTAMİNLER.
Advertisements

PROTEİNLER.
ADAPTASYON Bugün dünyada yaşayan tüm canlılar yaşadıkları çevreye uyum göstermişlerdir. Canlıların sahip oldukları kalıtsal özelliklerden dolayı bir çevrede.
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
ELEMENT VE BILESIKLER a) Elementler :
BESİNLERİMİZ Herkes için Her şey.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ İNORGANİK BİLEŞİKLERSu
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Proteinler.
KARBONHİDRAT NEDİR...
KAN GRUPLARI İnsan kanında bulunan alyuvar hücrelerinde proteinler vardır. Alyuvarların yapısında: A proteini varsa A grubu B proteini varsa.
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
HÜCRENİN YAPISI.
CANLI VE ENERJİ İLİŞKİSİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
Canlılarda madde ve enerji
YAĞLAR ( Lipidler) Nedir? Lipitlerdir.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
CANLILARDA ENERJİ DÖNGÜSÜ
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
FEN ve TEKNOLOJİ / SOLUNUM
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
SAF MADDELER: ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
BESİNLER ve SİNDİRİM SİSTEMİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
( ) Sindirim ağızda başlar anüste biter
Canlı vücudunda meydana gelen bu olayların tümüne metabolizma denir.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Karbonhidratlar.
PROTEİNLER.
Canlı Ve Enerji İlişkisi
HÜCRE VE HÜCRE ORGANELLERİ
DOLAŞIM SİSTEMİ 6. SINIF.
C-H-O atomlarından meydana gelirler.
NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.
Sindirim Sistemi Kimya.
BİYOLOJİ ADI: SOYADI: NO: SINIF: KONU:YAĞLAR,YAĞ ASİTLERİ
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
KARBONHİDRATLAR PROTEİNLER YAĞLAR
PROTEİNLER.
KONU; KARBONHİDRATLAR KAYNAKÇA; ESEN YAYINLARI 10.SINIF K İ MYA KONU ANLATIMLI K İ TABI HAZIRLAYANALAR; BATUHAN TANIŞ – 8 / M İ RAÇ ÖKSÜZ - 91.
Yağlar (lipidler).
LİPİTLER (Yağlar).
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
CANLILARDA ENERJİ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
PROTEİNLER
LİPİTLER (YAĞLAR)
MADDE DÖNGÜLERİ
LİPİTLER (YAĞLAR).
Sağlığımız ve Besinlere Kimyasal Bakış
MADDE DÖNGÜLERİ.
YAĞLAR Yağlar, CHO’ lar gibi karbon , hidrojen ve oksijen atomlarından oluşur. Ancak hidrojenin oksijene oranı yağda özellikle çok yüksektir. CHO için.
Yapısında C, H, O bulunduran kimyasal bileşiklere Organik Bileşikler denir. Bazı organik bileşiklerde N, P, S gibi maddelerde bulunabilir. (Proteinler.
FARKLI BESİNLERİN OKSİJENLİ SOLUNUMA KATILIM BASAMAKLARI
BESİNLER.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
HÜCRE VE HÜCRE ORGANELLERİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
YAĞLAR GÜLSÜM MEÇO.
OKSİJENLİ SOLUNUM. OKSİJENLİ SOLUNUM OKSİJENLİ (AEROBİK) SOLUNUM Oksijenli Solunum, organik besinlerin karbondioksit ve suya kadar yıkılmasıdır. Oksijenli.
Konu: 2. Ünite: BESİNLERİMİZ Kaliteli Eğitim Ayrıcalık değil, Haktır.
Sunum transkripti:

Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C

BESİNLERİMİZ

BESİNLERİN ÖZELLİKLERİ I.KARBONHİDRATLAR  Karbon,hidrojen ve oksijenden oluşmuştur.  Bitkisel besinlerde bolca bulunur.  Fotosentez sonucunda üretilir  Karbonhidratların fazlası bitkilerde nişasta ve selliloz olarak depo edilirken hayvanlarda glikojen olarak depo edili  En küçük yapı taşı glikozdur.  4 temel kısımda incelenir.

II.YAĞLAR  Karbon hidrojen ve oksijenden oluşmuştur.  En küçük yapı taşı yağ asidi ve gliseroldür.  Bir yağ molekülü 3 yağ asidi ve bir gliserolden oluşmuştur.  Yağlar beyaz kağıt üzerine bıraktığı leke ile tanınır.

Yağların görevleri  Vücudun ısı yalıtımını sağlar.  Vücudu darbelere karşı korur.  Depo besin olarak görev yapar.  Hücre yapısının yapısına katılır.  Hormon ve vitaminlerin yapısına katılır.

III.PROTEİNLER  Karbon,hidrojen,oksijen ve azottan oluşur.  En küçük yapı taşı aminoasittir..  Aminoasitler birleşerek proteini meydana getirir.  (C +H+O+N)  Aminoasitler  Protein  Proteinler ayracı olan nitrik asit(HNOз)İle sarı renge boyanır.  Süt,et,yumurta,balık,ve bazı tohumlarda (bakla) bulunur.

Proteinin Görevleri  Hücrelerin temel taşıdır.  Enzimlerin yapısını oluştururlar.  Hücre zarının,antikorun,vitamin ve hormonun yapısına katılır.  Zorda kalındığında enerji verici bebin olarakta kullanılır.

IV.VİTAMİNLER  Vücudun direncini arttırır.  Canlıyı hastalıklardan korur.  Vücuttaki kimyasal olayları düzenler.  Vitaminler genellikle bitkilerden alınır.  Vitaminler sindirilmeden kana karışırlar.  Eksikliğinde çeşitli hastalıklar görülür.