Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAN GRUPLARI İnsan kanında bulunan alyuvar hücrelerinde proteinler vardır. Alyuvarların yapısında: A proteini varsa A grubu B proteini varsa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAN GRUPLARI İnsan kanında bulunan alyuvar hücrelerinde proteinler vardır. Alyuvarların yapısında: A proteini varsa A grubu B proteini varsa."— Sunum transkripti:

1 KAN GRUPLARI İnsan kanında bulunan alyuvar hücrelerinde proteinler vardır. Alyuvarların yapısında: A proteini varsa A grubu B proteini varsa B grubu A ve B proteini varsa AB grubu Hiç protein yoksa O grubu Sunu arşiviniz:

2 KAN GRUPLARI Kanın sıvı kısmında (kan plazmasında) Anti A ve Anti B ve Anti RH denilen çökeltici maddeler bulunur. Anti A antikoru A proteinini çökeltir.(bozar, kullanılmaz hale getirir) Anti B antikoru B proteinin çökeltir. A ve B genleri birbirine eş baskın iken her ikisi de O genine baskındır.

3 KAN GRUPLARI Kan nakli alyuvarlarda ki protein naklidir.
Akyuvarlardaki Antikorlar nakledilmez. Kan Grubu Genotip Yazılımı Alyuvarlardaki özel protein antijen Plazmada ki çözeltici madde A Grubu AA AO A proteini Anti B B Grubu BB BO B proteini Anti A AB Grubu AB O Grubu OO Yok B proteinine Antipatisi var. A proteinine Antipatisi var. Sempatik Hepsine Antipatisi var.

4 CANLILAR ARASI BESLENME İLİŞKİLERİ
Besin Zinciri: Güneşten gelen enerji yeşil bitkilerde fotosentezle besin maddelerinde depo edilir.Besinlerde depo edilen bu enerjinin tüketicilere ve ayrıştırıcılara kadar geçmesine besin zinciri denir. Besin ihtiyacını karşılamak için canlıları birbirine bağlayan ilişkiye besin zinciri denir. Besin Ağı:Bir canlı bir den fazla canlıyı yediği gibi birden fazla canlıya da besin kaynağı olur. Bir ekosistemdeki canlılar arasındaki bu ilişkiye besin ağı denir.Bu ağdaki bir canlını yok olması diğerlerini etkiler.Besin, enerji, kütle ilişkileri piramit şeklinde gösterilir.Bir sonraki basamağa hep azalarak geçer.Neden?

5 Güneş Güneş Üretici Üretici 1.Dereceden Tüketici Ayrıştırıcı Ayrıştırıcı Tüketici 2.Dereceden Tüketici 3.Dereceden Tüketici

6 BESİNLER Bütün canlılar canlılık faaliyetlerini sürdüre bilmek için enerjiye enerji içinde besinlere ihtiyaç duyarlar. Kimyasal yapılarına göre besinler Ka P Se Ma Ver Organik Karbonhidrat Yağ Protein Vitamin İnorganik Su Madensel Tuzlar

7 BESİNLER Organizmadaki faaliyetlere göre: Karbonhidrat Yağ Enerji
Protein Su Madensel Tuz Vitamin Enerji Vericiler Yapıcı Onarıcı Düzenleyiciler Vitamin hariç hepsi yapıcı onarıcıdır.

8 Vücutta Kullanım Sağladıkları enerji miktarına göre:
Sindirim kolaylığına göre: Yağ kcal Protein kcal Karbonhidrat kcal Karbonhidrat Protein Yağ

9 Vücutta Kullanım Açlık anında kullanım sırasına göre:
Karbonhidrat (Kömür) Yağ (Odun) Protein (Mobilya Elbise)

10 Canlı Ve Enerji İlişkisi
Bütün canlılar güneşin enerjisini kullanır. Bütün canlılar için enerji kaynağı güneştir.

11

12 Canlı Ve Enerji İlişkisi
Besinler Karbonhidrat Yağ Protein Su Madensel tuz Vitamin Sindirim Glikoz Yağ Asidi Gliserol Amino Asit

13 Kimyasal Sindirim Tablosu
Ağız Mide İnce Bağırsak Sonuç Nişasta Pityalin _ Pank. Sıvısı Amiloz Glikoz Frukoz Galaktoz Protein Pepsin Pank. sıvısı Tripsin Amino Asit Yağ Önce Safra ile sonra Pank. Sıvısı Lipoz ile Yağ Asidi Gliserol

14 H O Enerji 38 ATP 2 Güneş Enerjisi CO 2 Solunum O 2 Besin Sindirim Fotosentez Sunu arşiviniz:


"KAN GRUPLARI İnsan kanında bulunan alyuvar hücrelerinde proteinler vardır. Alyuvarların yapısında: A proteini varsa A grubu B proteini varsa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları