Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Problem Nasıl Çözülür veya Yok Edilir ! Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
/ 151 EğitimYöntemleri Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
- Eğitici netbook pilot uygulaması Dr. Riina.Vuorikari, European Schoolnet.
BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
KAPASİTE PLANLAMA VE KAPASİTE KULLANIMI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M VE DANIŞMANLIK H İ ZMET İ VEREN PERSONEL VE F İ RMALAR İ Ç İ N YETK İ LEND İ RME PROGRAMI KORAY ATSAN SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M.
Pernet Uzmanlarından Yol Gösteren Deneyimler Uluslararası bir firmada yakın zamanda Bordrolamada yapılan küçük bir hatanın TL ceza ve İK ekibinin.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAPRAZ FONKSİYONLU İYİLEŞTİRME 1.GRUBU TAKIM DEĞİŞİM SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ.
Hopfield Ağı Ayrık zamanSürekli zaman Denge noktasının kararlılığı Lyapunov Anlamında kararlılık Lineer olmayan sistemin kararlılığı Tam Kararlılık Dinamik.
Altı Uygulama Ayakkabısı
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Üretim Dalı M. Kürşat Öksüz.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
KAMUDA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI DERNEĞİ BİLİM KURULU (KİGUDER)
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması Bilgi Yönetimi Performans Ölçme ve Değerlendirme Güz.
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
Müşterinin Sesi ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Altı Sigma
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
Uluslararası Pazarlama Araştırması
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
Pazarlama Planlaması.
Olgu Yönetimi Standartları
Ürün veya Hizmet Satışı
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
WEB PROJE YÖNETİMİ Ahmet TAŞTAN.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
İSTASYON YÖNTEMİ.
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
EGEDENİZ TEKSTİL Canias ERP Projesi Ferdi KAYGUSUZER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Geliştirme Genel Müdürlüğü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Problem Nasıl Çözülür veya Yok Edilir ! Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr

Problem çözme konusu ve yöntemleri ile ilgilenen kişiler 5-10 adet yöntemi hatırlayabilir. Bir sonraki sayfada izleyeceğiniz yöntemin bir ismi yok ama çok sık (belki en sık) kullanılan bir yöntem olduğunu gözlemlerim neticesinde biliyorum. Yöntemi iyi anlayabilmeniz! için sonraki sayfaya geçtiğinizde lütfen herhangi bir tuşa basmayın, akış şemasının kendi kendine oluşmasını bekleyiniz. İyi seyirler cengizpak.com.tr

Başkasını Suçlayabilir misin ? Problem Nasıl Çözülür Çalışıyor mu? Hayır Evet Sakın Dokunma Konuya Bulaştın mı ? Evet BÜYÜK HATA Hayır Başkası Biliyor mu? Sende Patlar mı ? Evet Evet YANDIN Arkadaş YANDIN Arkadaş YANDIN Arkadaş Başkasını Suçlayabilir misin ? Hayır Hayır Hayır Gizle Başka tarafa bak Evet Problem Çözüldü Problem Çözüldü Problem Çözüldü Problem Çözüldü

AV Olmak İstemiyorsanız AVCI Olmayı Öğrenmelisiniz “Elini taşın altına sokmak”, insiyatif almak ve sonuçlarına katlanmak iş hayatında ilerlemek isteyenler için mutlaka bir gün izlemek zorunda kalacakları bir yoldur. Sun-Tzu bu konuyu ifade ederken “hayatta kalmak savunmanın ama zafer saldırının içinde” demiş. Bir şeylere bulaşmadan, problemleri çözmeden seyretmek “kurumsal bir davranış” olabilir ama büyük başarıyı getirmez. Problemleri çözmek için bence iki adet konu başlığı var. 1. Problemin olduğunu ve ne olduğunu anlamak 2. Problemi çözmek için istekli ve hedef odaklı olmak. cengizpak.com.tr AV Olmak İstemiyorsanız AVCI Olmayı Öğrenmelisiniz

Genel Katılıma Açık veya Kurum İçi Seminerlerim 1. Tedarik Zinciri içinde Stok Yönetimi, Yöntemleri ve ERP Uygulaması 2. Tedarik zinciri yöneticilerinin başarılı olmak için bilmesi gerekenler : Yöntemler, Teknoloji, Strateji ve Risk 3. MRP Nasıl Çalışıyor, başarılı bir uygulama için yapmanız gerekenler nedir ? 4. Başarılı bir ERP uygulaması için Ürün Ağacınızı Nasıl Hazırlamalısınız ( Sektörel Örnek ve Çözümler ) ? 5. KANBAN Sistemini Nasıl Kuracak, Nasıl Uygulayacaksınız ? (Bütün Yönleri ile KANBAN) 6. Profesyonel Bakım Yönetimi, OEE Analizleri ve Bilgisayar Destekli Çalışma Düzeninin Kuruluşu 7. Maliyet ve İsraf Nasıl Azaltılır, Nasıl Yok Edilir 8. 90 Günde Stok Kayıt Doğruluğu Nasıl Sağlanır, Sayım Teknikleri Nelerdir 9. Nasıl Başarılı Maliyet Sistemi Kurabilirsiniz ? Fiili ve Standart Maliyet, Hedef ve Kaizen Maliyet Yaklaşımları, Varyans Analizinin Kullanımı 10. Nasıl Başarılı ERP Projesi Gerçekleştirilir – ERP Proje Yöneticilerinin Bilmesi Gerekenler 11. Yeni pazarları nasıl bulacaksınız – Mavi Okyanus ve Stratejik Haritalama 12. Müşterinin sesini duymayan gideceği yönü bilemez – VOC (Voice Of The Customer) Sadece Kurum İçi Yaptığım Çalışmalar 1. Biraz SWOT herkese iyi gelir – SWOT WorkShop 2. Stratejik Planlama – Vizyon – Misyon – SWOT – Stratejik Haritalama – WorkShop 3. ERP Öncesi veya Sonrası Değerlendirme – WorkShop 4. Stok Kayıt Doğruluğunun Sağlanması – Mikro Proje 5. Maliyet Düzeninin Oluşturulması – Mikro Proje 6. OEE Çalışması – Mikro Proje 7. İş süreçlerinden fazlalıkların ayrıştırılması ve yalın iş akışı elde etme – WorkShop Yukarıda bulunan liste Eylül 2010 tarihlidir, aktif seminer programım veya diğer servislerime ait güncel bilgi için lütfen web sitemi ziyaret ediniz. Kitaplarım OEE Master El Kitabı ERP Serisi – 1 : Başarılı Bir ERP Sisteminin Üretim ve Stok Planlaması Hakkında 12 Performans Ölçeği Nedir ve Nasıl Yönetilir ? ERP Serisi -2 : ERP Sisteminin Kuruluşu ve ERP Proje Yöneticisinin Bilmesi Gerekenler

www.cengizpak.com.tr ERP ve Stratejik PlanlamaDanışmanlığı Bu sunum Cengiz Pak tarafından hazırlanmıştır. Bu sunum ile ilgili sormak, düzeltmek, eklenmesini önermek istediğiniz bir konu olduğunda lütfen cengiz@cengizpak.com.tr adresine iletiniz. Bu sunumu kişi veya firmalar sadece kendi iç eğitimleri amacı ile olduğu gibi veya değiştirerek kullanabilirler. Bunun dışında çoğaltılması veya dağıtılması yazarın telif haklarına aykırı olacaktır, lütfen bu konuda hassasiyet gösteriniz. www.cengizpak.com.tr ERP ve Stratejik PlanlamaDanışmanlığı E-Posta : cengiz@cengizpak.com.tr