TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR PORTLARI.
Advertisements

KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ.
Windows Live Messenger’dan Skype’a Geçiş
BASİT ARIZA GİDERME.
Gerçek Dünyanın Sanal Yansıması
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
Kodlama bilgisi gerekmez!
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
HAFIZALI KOLTUKLAR VE AYNALAR
KORPUS MOBİL BİREYSEL SAĞLIK KONTROL SİSTEMİ. MOBİL OLMAK KAVRAMI Taşınabilir hayatlar yaşıyoruz İnsanlar artık güncel hayatta kullandıkları tüm öğeleri.
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Düzlemsel Uydu Antenleri
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
Hazırlayan: Kübra AYAN
Bilişim Teknolojilerine Giriş
XxPFL2908H/12 – xxPFL30x8x/12 – xxPFL31x8x/12 Modelleri için Pratik Bilgiler Emin Büyükmumcu 1.
S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.
Bilgisayarda Ofis Programları
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
AirTies Teknolojisi Bülent Çelebi, CEO
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
=>SES BİLGİSİ
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
YAZILIM Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
VLC MEDİA PLAYER.
Movie Maker.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Tasarımı ve Adobe Muse
SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Lync Windows Mağazası uygulaması için
İÇ VE DIŞ DONANIMLAR.
Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
Merkezi Uydu Yayın Sistemlerinde INFO Kanal Eklenmesi
Temel Bilgisayar Bilgileri
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Görsellerde bilgi güvenliği kapsamında öğrenci bilgileri silinmiştir.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta
BİLGİSAYAR KOMUT: Bilgisayara istediğimiz şeyleri yaptırabilmek için verdiğimiz emirlerdir.
SAMET UÇAR
Merkezi Uydu Sistemleri
HER ZAMAN ÇEVRİM İÇİ OLUN
Giriş ve Çıkış Birimleri
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
EBSCO eBooks Uygulaması
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Research Starters ile Araştırmaya Başlarken
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Televizyon nedir? Televizyonun kelime anlamı: tele; uzak, vizyon; görmek, kelimelerinden oluşarak, uzakta olanı görmek şeklinde tanımlanabilir. Televizyonun çalışma prensibi; Verici antenler vasıtasıyla elektrik sinyallerine dönüştürülen görüntü ve sesleri, tekrar elektrik sinyallerinden görüntü ve sese dönüştüren elektronik bir cihazdır.

Televizyonun icadı Televizyonu 1926 yılında John Baird icat etmiştir. Televizyonda görüntü çok küçük ve açık-koyu renklerden oluşan milyonlarca küçük noktadan meydana gelmektedir.

TELEVİZYON HAKKINDA BİLİNMEYEN ÖZELLİKLER Resim İçinde Resim (Picture-In-Picture): Bazı televizyonlar ekranda iki yayın kaynağını (TV ve DVD gibi) aynı anda gösterebilmektedir.

Sesli Kumanda: Televizyonunuz birlikte verilen uzaktan kumandaya alternatif olarak Sesli Kumanda ile de çalıştırılabilir. Televizyonunuzu basit sesli komutlarla kullanabilirsiniz.

Gece Modu : Gece modu sesteki dalgalanmaları ve ses seviyesi yükselmelerini engeller.

Tuş Kilidi: Kontrol paneli kilidi etkinleştirildiğinde televizyon üzerindeki düğmeler devre dışı kalacaktır.

Plugged Into: SkypeTM özelliği ile internet bağlantısı üzerinden dünyanın her yerindeki arkadaşlarınız veya ailenizle SkypeTM’dan SkypeTM‘a sesli ve görüntülü aramaları ücretsiz olarak oturma odanızın rahatlığında yapabilirsiniz.

Babywatch Uygulaması: Babywatch uygulaması çocukları izlemenizi sağlar. Bunun için sadece internet bağlantısı ve satın alacağınız Kamera ve Mikrofon ünitesi gerekmektedir.

Seçili Bir Sahnenin Tekrarlanması (A-B): Bir sahnenin başını ve sonunu işaretlerseniz, o sahne devamlı olarak oynatılır.

Geçici TV Görüntüsü (UPDATE): Bu özellik, teletext yayınında istediğiniz sayfa aranırken sayfanın yüklenmesini beklemeden normal yayına geçebilmenizi sağlar.

HBB TV : Belirli bir organizasyondaki farklı yayınlar aynı anda internet üstünden kullanıcıya ulaştırılabilir. Örneğin Olimpiyatları veren bir kanal, ana frekans üstünden futbol maçı verirken, aynı saatte yayınlanan diğer müsabakaları da(basketbol, koşu, sırıkla atlama vs.) internet üzerinden yayınlayabilir ve kullanıcı isterse frekanstan gelen yayın yerine TV’sinde internetten gelen yayını izleyebilir.

AVL: Yayın yapan kuruluşların ses kalite ve seviyeleri birbirinden farklıdır. Bu program geçişlerinde bir kanalda ses seviyesinin yüksek, diğer kanalda düşük olmasında hissedilir.

TV Resminde Teletext Görüntüsü Tuşu (MIX): Bu tuşa basarak teletext bilgisi ile TV yayınını üst üste ve birlikte izleyebilirsiniz. Böylece TV yayınında iken o kanalın teletext yayınını takip edebilirsiniz.

Smart Center: Tabletinizi TV'nizin uzaktan kumandası olarak kullanabilir ve fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.

FollowMe TV (Beni İzle) Özelliği: TV'den alınan içeriği mobil cihazınızda oynatmak için oynat simgesine dokunun. Follow Me’ özelliği ile televizyondaki dijital yayınları tablete taşıma imkânı sağlıyor.

Hareketle Kumandayı Kullanma: Bu TV'deki bazı işlevler el ve parmak hareketlerinizle kumanda edilebilir.

Zaman Kaydırma (Time Shift) Özelliği: Sevdiğiniz bir programı izlerken telefon çalabilir veya biri kapıya vurabilir. Sadece kumanda üzerinde bir tuşa basmanızla birlikte PVR görüntüyü dondurur ve sessizce programı kaydetmeye başlar. Geri döndüğünüzde bu defa bir başka tuşa basarak programın kaldığı yerden devam etmesini sağlayabilirsiniz. Son sahne freez-frame görüntüsü ekranda görüntülenir ve zaman kaydırma harici veri ortamına kaydedilir.

KAYNAKÇA www.lg.com/tr/products/documents/ LG%20LED%20LCD%20TV%20KULLAN IM%20KILAVUZU.pdf https://download.arcelik.com.tr/dow nload.usagemanuals/30507_tr_TR_2 01408051013790_Kullanma- K%C4%B1lavuzu-Dosyatur__A.pdf http://download.beko.com/Downloa d.UsageManualsBeko/36297_3_LJS80 1.pdf https://www.epey.com/dosya/2026/s amsung-ue48h6870-kullanim- kilavuzu-tr-815.pdf https://www.youtube.com/watch?v= h7JRZgGV374

HAZIRLAYANLAR MUHAMMED ESAT GÜL KAMİL TÜYSÜZ HAZAL YILMAZ