Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Advertisements

SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
DR. BEKİR SIDDIK MÜFTÜLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
NEZİHE ÖKSÜZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”
BATMAN ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
T.C. GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI Gölcük Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
ALAN SEÇİMİ.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
TOKİ ATAKENT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HEMŞİRE NE YAPAR?.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
T.C. MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI DAVULTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 
NENE HATUN MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
Okulumuzda 1 2 Müdür Yardımcısı, 7 Meslek Dersleri Öğretmeni, 4 Kültür Dersleri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen ve 4 Hizmetli çalışmaktadır.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.  ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı,
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Hastanın beslenmesini sağlama, bilgisayar ofis programlarını kullanma, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
ÇANAKKALE ÇAN SEVİM BODUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ,
FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİNBAŞI DÜNDAR TAŞER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2 YILLIK BÖLÜMLERE GİRİŞLERDE YAPILACAK UYGULAMA
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
ALANIN TANIMI Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı altında yer alan dalların  yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN.
Hazırlayan: Beyşehir rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir? Mezunlarımız, *Devlet Hastanelerinde, *Acil sağlık İstasyonlarında, *Aile sağlığı Merkezlerinde, *Özel Hastanelerde çalışabilmektedir.

Hemşire Yardımcılığı Ebe Yardımcılığı programına ortaokul TEOG sınavına göre, tercih ve yerleştirme sistemiyle doğrudan öğrenci alınır.

Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10 sınıftan itibaren sağlık alanını seçerek, ortak derslerle birlikte sağlık alan derslerini teorik ve uygulamalı olarak görürler. 11. sınıfta ise hemşire yardımcılığı dalında eğitimlerine devam ederler.

Mezun Olunduğunda……. Hemşire yardımcılığı programından mezun olanlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “hemşire yardımcısı” unvanı ile çalışırlar.

İSTİHDAM ALANLARI Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

ÜNİVERSİTE İMKANLARI….. Üniversiteye girişlerde hemşirelik bölümleri için ayrıca ek puan verilmektedir. 2 yıllık meslek yüksekokulları için orta öğretim başarı puanı ile sınavsız geçiş hakları bulunmaktadır.

Üniversiteye GeçişYapabileceği ÖnLisans Bölümleri *Diyaliz, *Elektronörofizyoloji, *Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, *Evde Hasta Bakımı, *Fizyoterapi, *İlk ve Acil Yardım, *İş ve uğraşı terapisi, *Laboratuvar teknolojisi, *Laborant ve veteriner sağlık, *Patoloji laboratuvar teknikleri, *Perfüzyon teknikleri, *Sağlık kurumları işletmeciliği, *Tıbbi laboratuvar Teknikleri, *Yaşlı bakımı ve *Tıbbi tanıtım ve pazarlama

Lisans Bölümleri *Hemşirelik, *Fizyoterapi, *Sosyal Hizmet, *Beslenme ve Diyetetik, *Sağlık Yönetimi, *Ebelik, *Çocuk Gelişimi, *Afet Yönetimi, *Odyoloji, *İş Sağlığı, *Ergoterapi, *Dil ve Konuşma Terapisi ve *Gerantoloji

Hemşire Yardımcısı Görevleri a) Hasta odasının düzenini ve temizliğinin yapılmasını sağlar. b) Hastanın yatağını yapar. c) Hasta güvenliğinin sağlanmasına yardım eder. ç) Hastanın tedavi planında yer alan ve hemşirenin uygun gördüğü oral ilaçları hastaya verir.

Hemşire Yardımcısı Görevleri d) Hastanın idrar torbasını boşaltır veya değiştirir. e) Hastadan steril olmayan idrar örneği ve dışkı örneği alır. f) Hastanın beslenme programına uygun olarak beslenmesine yardımcı olur g) Kilo takibi gereken hastalarda günlük kilo takibini yapar.

Hemşire Yardımcısı Görevleri h) Hareket kısıtlılığı olan hastalarda uygun görülen pozisyonu verir ı) Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara naklini sağlar. i) Hasta bakımında kullanılan malzemelerin hazırlanmasını, temizliğini, dezenfeksiyonunu ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder.

Ebe Yardımcılığı Ebe Yardımcılığı programına ortaokul TEOG sınavına göre, tercih ve yerleştirme sistemiyle doğrudan öğrenci alınır.

Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10 sınıftan itibaren sağlık alanını seçerek, ortak derslerle birlikte sağlık alan derslerini teorik ve uygulamalı olarak görürler. 11. sınıfta ebe yardımcılığı dalına yönelik eğitimlerine devam ederler.

Mezun Olunduğunda……. Ebe yardımcılığı programından mezun olanlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “ebe yardımcısı” unvanı ile çalışırlar.

İSTİHDAM ALANLARI Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

Üniversiteye GeçişYapabileceği ÖnLisans Bölümleri *Diyaliz, *Elektronörofizyoloji, *Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, *Evde Hasta Bakımı, *Fizyoterapi, *İlk ve Acil Yardım, *İş ve uğraşı terapisi, *Laboratuvar teknolojisi, *Laborant ve veteriner sağlık, *Patoloji laboratuvar teknikleri, *Perfüzyon teknikleri, *Sağlık kurumları işletmeciliği, *Tıbbi laboratuvar Teknikleri, *Yaşlı bakımı ve *Tıbbi tanıtım ve pazarlama

Lisans Bölümleri * Ebelik *Hemşirelik, *Fizyoterapi, *Sosyal Hizmet, *Beslenme ve Diyetetik, *Sağlık Yönetimi, *Çocuk Gelişimi, *Afet Yönetimi, *Odyoloji, *İş Sağlığı, *Ergoterapi, *Dil ve Konuşma Terapisi ve *Gerantoloji

Ebe Yardımcılarının Görevleri a) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder. b) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık eğitim programı ile anne-babalığa ve doğuma hazırlık programlarının uygulanmasına yardım eder. c) Gebelik izlemleri süreci dâhil olmak üzere kadının muayeneye hazırlığını yapar.

Ebe Yardımcılarının Görevleri d) Doğum sırasında gebenin doğum ağrısı ve doğum korkusuyla başa çıkmasına yardımcı olur. e) Doğum sonrası dönemde; anneye bebek bakımı ve emzirme konusunda yardımcı olur, anne ve bebeğin genel sağlık durumunda fark ettiği değişiklikleri ebeye bildirir.

Sağlık Bakım Teknisyenliği Sağlık Bakım Teknisyeni Yardımcılığı programına ortaokul TEOG sınavına göre, tercih ve yerleştirme sistemiyle doğrudan öğrenci alınır.

Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10 sınıftan itibaren sağlık alanını seçerek, ortak derslerle birlikte sağlık alan derslerini teorik ve uygulamalı olarak görürler. 11. sınıfta ise Sağlık Bakım Teknisyenliği dalında eğitimlerine devam ederler.

Mezun Olunduğunda……. Sağlık Bakım Teknisyeni yardımcılığı programından mezun olanlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Sağlık Bakım Teknisyeni ” unvanı ile çalışırlar.

İSTİHDAM ALANLARI Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

Üniversiteye GeçişYapabileceği ÖnLisans Bölümleri *Diyaliz, *Elektronörofizyoloji, *Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, *Evde Hasta Bakımı, *Fizyoterapi, *İlk ve Acil Yardım, *İş ve uğraşı terapisi, *Laboratuvar teknolojisi, *Laborant ve veteriner sağlık, *Patoloji laboratuvar teknikleri, *Perfüzyon teknikleri, *Sağlık kurumları işletmeciliği, *Tıbbi laboratuvar Teknikleri, *Yaşlı bakımı ve *Tıbbi tanıtım ve pazarlama

Lisans Bölümleri * Ebelik *Hemşirelik, *Fizyoterapi, *Sosyal Hizmet, *Beslenme ve Diyetetik, *Sağlık Yönetimi, *Çocuk Gelişimi, *Afet Yönetimi, *Odyoloji, *İş Sağlığı, *Ergoterapi, *Dil ve Konuşma Terapisi ve *Gerantoloji

Sağlık Bakım Teknisyeninin Görevleri a) Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev alır. b) Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder.

Sağlık Bakım Teknisyeninin Görevleri c) Sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü durumlarda hastanın yürümesine ve hareket etmesine yardım eder. ç) Hareket kısıtlılığı olan hastalar için sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü pozisyonu verir.

Sağlık Bakım Teknisyeninin Görevleri d) Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder. e) Kullanılan aletlerin sterilize edilmesine, kirlenmiş malzemelerin bertaraf edilmesine, tıbbi aletlerin ve malzemelerin kullanıma hazır bulundurulmasına yardım eder.

Sağlık Bakım Teknisyeninin Görevleri f) Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara nakli ni sağlar. g) Hastanın başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım ve refakat eder.