Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIK MESLEK LİSELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIK MESLEK LİSELERİ"— Sunum transkripti:

1

2 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
 Sağlık Bakanlığı bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarına ara eleman yetiştirmek üzere açılan ve 5450 sayılı Kanunla Sağlık Bakanlığından Millî Eğitim Bakanlığına devredilen okullardır.    Türk Millî Eğitiminin genel, sağlık alanının özel amaçları doğrultusunda ortaöğretim seviyesinde genel kültür, sağlık alanı ile ilgili temel bilim, her alan/dala özel mesleki yeterlilik kazandıran, öğrencileri hayata, sağlık alanına ve yüksek öğrenime hazırlayan, yabancı dil olarak İngilizce öğretilmesini amaçlayan programlar uygulanmakta olup, “Anadolu” programlarında İngilizce dersi ağırlıklı olarak verilir. Sağlık Meslek Liselerinde; Hemşirelik programı ile Sağlık Alanı; Acil Tıp, Anestezi,  Çevre Sağlığı, Diş Protez, Ortopedik Protez-Ortez, Radyoloji, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Sekreterlik dallarında ortaöğretim seviyesinde dört yıl süreyle öğrenim verilir.

3

4 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Acil Tıp Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Acil Tıp Teknisyeni" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Acil Servisleri, 112 Hızır Acil İstasyonu, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerde görev alabilirler.

5

6 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Anestezi Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Anestezi Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Ameliyathane ve Ameliyathaneye bağlı birimlerinde görev alabilirler.

7

8 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Çevre Sağlığı Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Sağlık Bakanlığı (Sağlık Müdürlükleri ve Sağlık Grup Başkanlıkları), Tarım Bakanlığını (Tarım il Müdürlükleri), Belediyelerde görev alabilirler.

9

10 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Diş Protez Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Diş Protez Teknisyeni" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Diş Üniteleri, özel ve resmi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri , Diş Protez Laboratuvarları gibi kurumlarda görev alabilirler.

11

12 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Hemşirelik; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Hemşire" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları, Yaşlı Bakım Merkezleri gibi kurumlarda görev alabilirler.

13

14 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Laboratuvar Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Laboratuvar Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız tedavi kurumlarının laboratuvarlarında, özel laboratuvarlarda vb. laboratuvarlarda görev alabilirler.

15

16 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Ortopedi Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Ortopedi Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumlarında, özel ortopedi firmalarında kuruluşlarda görev alabilirler.

17

18 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Radyoloji Teknisyenliği; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Radyoloji Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumlarının Radyoloji ünitelerinde ve Görüntüleme Merkezlerinde görev alabilirler.

19 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ

20 SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
Tıbbî Sekreterlik; Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Tıbbi Sekreter olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumlarının Sekreterlik Hizmetlerinde, Bilgi işlem Merkezlerinde, Arşiv, vb. birimlerde görev alabilirler.

21 OKUL ADI YER ALANLAR 75. YIL CUMHURİYET SML MERKEZ ANAESTEZİ, EBELİK
İSKİLİP - SML İSKİLİP ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ İSMAİL KARATAŞ SML OSMANCIK DİŞ PROTEZ ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ HEMŞİRELİ SAĞLIK MEMURLUĞU SUNGURLU SML SUNGURLU HEMŞİRELİK ALACA 75. YIL CUMHURİYET SML ALACA TIBBİ SEKRETERLİK ALANLAR HAKKINDA DAHA GENİŞ BİLGİ :

22 İLETİŞİM BİLGİLERİ İLÇE-OKUL ADI TEL WEB SİTESİ
ALACA - ALACA 75. YIL CUMHURİYET SML İSKİLİP - İSKİLİP - SML MERKEZ YIL CUMHURİYET SML OSMANCIK - İSMAİL KARATAŞ SML SUNGURLU - SUNGURLU SML   

23 OKS 2008 1. YERLEŞTİRME TABAN PUANLARI
OKUL ADI YER ALAN TABAN PUAN YÜZDELİK KONTENJAN 75. YIL CUMHURİYET SML MERKEZ HEMŞİRELİK 18.95 72 İSKİLİP - SML İSKİLİP ACİL TIP TEK. 26.23 24 İSMAİL KARATAŞ SML OSMANCIK 19.09 21.17 DİŞ PROTEZ 22.52 SUNGURLU SML SUNGURLU 23.03 24.85 ALACA 75. YIL CUMHURİYET SML ALACA 23.64

24 SUNUYU KULLANACAK REHBER ÖĞRETMEN ARKADASIN DİKKATİNE
Alanlarla ilgili tanıtım bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı ağlık Dairesi Başkanlığı web sitesinden alınmıştır. Taban Puanlar 2008 verileridir. Çorum’da ki Sağlık Meslek Liselerinde ki alanlar tablosu da bu linkten alınmıştır. Belki bazı alanlar su anda olmayabilir. Açık olacak alanlar ancak tam oalrak 2009 SBS tercih klavuzun da yer alır. Ama genel olarak fikir vermesi amacı ile taban puanlar tablosunda Çorum da hangi alanların olduğu bellidir. Umarız sizlere yararlı olur. Çorum RAM


"SAĞLIK MESLEK LİSELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları