NASIL BESLENMELİYİZ ?.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
Yiyecekler Konuşuyor Arda:
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER.
HEDEFLER: 1.Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli beslenmeyle ilgili davranışları gösterebilme. 2.Verilen nesneleri çeşitli özelliklerine göre sınıflayabilme.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİYORUM
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi; ŞEHİT ERKUT YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
Yaşlılık ve Kronik Hastalıklarda Beslenme Tacettin İnandı.
SAĞLIKLI BESLENME BESLENME Beslenme, İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması ve yaşam kalitesini.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ. Bu yaş grubunun beslenmesinde en önemli husus, çocuğun iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazanmış olmasıdır. OKUL ÖNCESİ.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
 Burcu her öğün süt içer Ama sebze yemekleri yemez.
Yazılım ve resimler alıntıdır!
SİNDİRİM SİSTEMİ.
1 T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
MİKROSKOBİK CANLILAR. Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer.
Türkiye Futbol Federasyonu
MEYVELER.
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
VİTAMİNLER.
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
YİYECEKLER-İÇECEKLER
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
BESLENMEMİZE DİKKAT.
KARBONHİDRAT NEDİR...
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
Serdar Erşeker Mehmet Şen
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KASTAMONU HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ ÇOCUK BESLENMESİ
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Beslenme İlkeleri ve Diyet Dersi
PİŞİRME YÖNTEMLERİ KONU: Farklı pişirme yöntemlerinin sağlık üzerinde etkisi ÖĞRETİM GÖREVLİSİ: Aykut AYBAŞ ÖĞRENİM GÖREVLİSİ: Şehri ARSLAN Mehmet Can.
Beslenme İlkeleri - 5.
ŞUBAT 2019 Aylık Yemek Menüsü
Sunum transkripti:

NASIL BESLENMELİYİZ ?

Niçin yemek yeriz? Yaşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?

HANGİ BESİNLERİ YER, İÇERİZ ?

Meyve ve sebzeler Et ve et ürünleri Süt ve süt ürünleri Tahıllar BESİN GRUPLARI Meyve ve sebzeler Et ve et ürünleri Süt ve süt ürünleri Tahıllar

Et ve et ürünleri Yediğimiz et ve et ürünleri vücudumuzun büyüyüp gelişmesini,yaralarımızın iyileşmesini sağlar. Et yemeklerini hangi canlılardan sağlandığını biliyor musunuz?

Et ve Et Ürünleri İnek Koyun Keçi Balık Tavuk-Horoz Bunların dışında deve,hindi,kaz,ördek, gibi varlıkların etleri de yenir.

pastırma gibi yiyecekler etten yapılır. ET VE ET ÜRÜNLERİ Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi yiyecekler etten yapılır.

ET YEMEKLERİ

Ayrıca, çeşitli sebze ve tahılların yanında et kullanılarak yemekler yapılır

Süt ve süt ürünleri Süt ve süt ürünleri kemiklerimizin gelişmesini sağlar. Büyümemize ve gelişmemize yardımcı olur.

Süt ve süt ürünleri Süt ve sütten elde edilen yoğurt, peynir, tereyağ, ayran gibi süt ürünleri kemiklerimizi geliştirir.

Meyve ve sebzeler Meyve ve sebzeler vitamin deposudur. Meyve ve sebzeler içindeki vitaminler sayesinde bizi hastalıktan korur. Hastalıklara karşı güçlü olmamızı sağlar.

MEYVELER Elma, armut, ayva, nar, şeftali, muz, üzüm, karpuz, kiraz yediğimiz meyvelerden bazılarıdır.

SEBZELER

TAHIL Buğday, yulaf,arpa,mısır gibi bitkilere tahıl diyoruz. Tahıldan yapılan; Makarna,ekmek,pasta,pilav gibi yiyecekler enerji sağlar. İş yapma ve hareket etme gücü verir.

TAHIL

Tahıldan yapılan yiyecekler

NASIL BESLENMELİYİZ? Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı büyümek için her çeşit besinden yeteri kadar yemeliyiz. Böylece dengeli beslenmiş oluruz. Dengeli beslenmeyenler sağlıklı büyüyemezler,daha çok hasta olurlar.

Dengeli Beslenme Her türlü besinden yeteri kadar yemeye dengeli beslenme denir. Dengeli beslenerek daha sağlıklı büyürüz ve daha sağlıklı yaşarız.

Her türlü yiyecekten Yeteri kadar yemeliyiz. Yemek seçmemeliyiz.

BİR ÖĞÜN YEMEK

Aşağıdaki öğünlerden hangisini yersek dengeli beslenmiş oluruz ? İkinci Menü Birinci menü Patates kızartma Makarna Pilav Kola Köfte Salata Makarna Portakal suyu

h.sarici