T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
Okulumuz Çalılıöz Mahallesi 423. Sokak No:35’de yer almaktadır. Okulumuz tam gün eğitim yapmakta olup toplam 6 şubemiz ve 65 öğrencimiz bulunmaktadır.
Eğitim Yöneticilerinin Teknoloji Lideri Olma Durumlarıyla İlgili Bir İnceleme Tuğçe ÇOBAN & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim.
Vizyon Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen,
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
OKULUMUZ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 26 Öğrenci Sayısı : 139 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 12 Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 32 Öğrenci Sayısı : 857 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar)
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 37 Öğrenci Sayısı : 1051 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı Sayısı :
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 40 Öğrenci Sayısı : 820 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 6 Öğrenci Sayısı : 211 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
YUNUS EMRE ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ. OKULUMUZ NEREDE?
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
DARICA ÜLKÜN YALÇIN ANADOLU LİSESİ
GÖLCÜK İHSANİYE ANADOLU LİSESİ TANITIM SLAYTI
GÖLCÜK İMAM HATİP ORTAOKULU
OKULUMUZUN TARİHÇESİ 19/06/1986 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu bugün 167 meslekte.
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
YENİ SINAV SİSTEMİ.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOCAELİ-GEBZE ÖZEL YENİ UMUT TEMEL LİSESİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Mehmet zeki obdan ilkokulu
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi
BRİFİNG DOSYASI İNCİ HİKMET TÖZÜN ANAOKULU
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Müfitcan ÖZKÖYLÜ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.
NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ
1- İmam Hatip Okulları nedir?
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI YALINAYAK İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
Diğer Teknikler II Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 BRİFİNG DOSYASI 2012- 2013

Okul /Kurum Haritası H.Okan Merzeci Anadolu Lisesi

Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM   KURUMUN ADI : ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ Müdürlüğü İLİ ŞANLIURFA İLÇESİ HALİLİYE ADRES Refahiye Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cd. No36/1 Haliliye / ŞANLIURFA WEB ADRES http://salise.meb.k12.tr E-POSTA 754591@meb.k12.tr  TEL (0414) 313 63 20  FAKS (0414) 314 4239 Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 3 -

H.OKAN MERZECİ AND LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE: Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü II. BÖLÜM TARİHÇE Şanlıurfa Anadolu Lisesi 1985 yılında Sarayönü semtinde Asfalt Cadde denilen mıntıkada üç sınıflı bir okul olarak eğitim ve öğretime açıldı. Binayı Meslek Yüksek Okul ile Anadolu Lisesi ortaklaşa kullandı. 1987 yılında şimdiki Harran Üniversitesi Yenişehir kampüsüne taşındı. Binanın bir bölümünü inşaat fakültesi, bir bölümünü de Şanlıurfa Anadolu Lisesi ortaklaşa kullandı. 1994 yılında Vali Ziyaeddin AKBULUT’un görevi sırasında okul şimdiki binamıza taşındı. Okulumuz 20 derslik ve 550 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Okulun ilk müdürü Reşit YARDIMCI’dır. 2005 yılına kadar kurucu müdür olarak görev yapmıştır. Daha sonra 2007 yılına kadar Abdulkadir SARAÇ vekaleten müdürlük görevini yürütmüş 20 Mayıs 2007 tarihinde Sedat BOLOGUR müdürlük görevine başlamıştır. Okulumuz oldukça başarılı bir eğitim uygulamaktadır. Şanlıurfa ili kapsamında Fen Liselerine kalabalık bir öğrenci grubunu ilk olarak bizim okulumuz göndermiştir. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi laboratuvar gerektiren dersler laboratuvarlarda yapılmaktadır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler şu anda Türkiye’nin her tarafına dağılmış, başarılı ve saygın birer meslek sahibi olmuşlardır. Her yıl yapılmakta olan çeşitli spor faaliyetlerinde dereceler kazanılmıştır. TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Ödülü ve Felsefe Olimpiyat ödülü alınmıştır. H.OKAN MERZECİ AND LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE: 2015-2016 2016-2017 Müdür 1 Müdür Baş yardımcısı Müdür Yardımcısı 2 Öğretmen 48 51 Memur Hizmetli Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 4 -

“GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ” VİZYONUMUZ Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü VİZYONUMUZ “GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ” VİZYONUMUZ “GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ” MİSYONUMUZ “Biz, öğrencilerimizi yüksek öğrenime ve hayata, çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde ruh ve beden sağlığı yerinde, kendisine güvenen bilgi teknik ve becerilerle donanımlı, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda yetiştirmek, okul içinde ve okul dışında toplumsal barış, kardeşlik, sosyal ilişkileri en üst düzeye çıkarmak için varız. Var olmaya devam edeceğiz” VİZYONUMUZ Özgür düşünen, kendine güvenen, sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına ve kendi haklarına saygılı ve duyarlı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine ve yaşadığı çağa karşı sorumlu öğrenciler yetiştirmektir. Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 5 -

DEĞER VE İLKELERİMİZ DEĞERLERİMİZ: . Katılımcılık . Hesap verebilirlik Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü DEĞER VE İLKELERİMİZ DEĞERLERİMİZ: . Katılımcılık . Hesap verebilirlik . Sürekli iyileştirme ve yenilikçilik . Değerlerimize bağlılık . Çevreye duyarlılık . Paydaşlarımıza katkı İLKELERİMİZ: İnsan haklarını temel alır, demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimseriz. Kalite Yönetim Sistemi anlayışından ödün vermeyiz. Değişimin önemine inanırız, yeniliklere açığız. Çevreyle birlikte yaşama gerekliliğine inanırız. Geleceği bu günden görmeyi amaçlarız. Etik değerlerimize önem veririz. Eleştiri ve uyarıları iyileştirmeye açık alanımız olarak değerlendiririz Paydaşlarımızın beklentilerini önemser, biz bilinciyle çalışırız Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 6 -

BİNA BİLGİLERİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Binanın yüzölçümü: 1000 Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü BİNA BİLGİLERİ … . 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Binanın yüzölçümü: 1000 Bahçe yüzölçümü: 1000 Bina Durumu: Devamlı Isınma Durumu:Kaloriferli-Klima Yakıt Türü: Doğalgaz Hizmete Giriş Yılı:1994 Laboratuvar :2 Arşiv:1 Kütüphane: 1 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Binanın yüzölçümü: 1000 Bahçe yüzölçümü: 1000 Bina Durumu: Devamlı Isınma Durumu:Kaloriferli-Klima Yakıt Türü: Doğalgaz Hizmete Giriş Yılı:1994 Laboratuvar :2 Arşiv:1 Kütüphane: 1 Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 7 -

ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ OKUL/KURUMDA BULUNAN ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ OKUL/KURUMDA BULUNAN ÖĞRENCİ BİLGİLERİ A. ÖĞRENCİ BİLGİLERİ (OKUL ÖNCESİ-İLKOKUL- ORTAOKUL-LİSE İÇİN DÜZENLEYİNİZ) 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 9. SINIF 10.SINIF 11.SINIF 12.SINIF K E T ÖĞRENCİ SAYISI 112 90 202 87 177 123 122 245 50 81 131 89 77 166 110 92 84 174 125 119 244 Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 8 -

Derslik – Şube- Öğrenci Sayıları ........... İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Derslik – Şube- Öğrenci Sayıları 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULUN ADI Derslik Sayısı Şube Sayısı Öğrenci (Kız) Öğrenci (Erkek) Öğrenci (Toplam) LİSE 25   25 372 373 755 24 408 378 786 GENEL TOPLAM Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 9 -

Derslik, Okul ve Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Derslik, Okul ve Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı   30 33 Okul Başına Düşen Öğrenci Sayısı 755 786 Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı 16 17 Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 10 -

Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Derslik İhtiyacı 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NORMAL EĞİTİM İKİLİ EĞİTİM DERSLİK İHTİYACI 0    Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 11 -

ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMEN SAYILARI Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMEN SAYILARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRANŞLAR Norm Kadro Mevcut İhtiyaç Biyoloji 2 Coğrafya Din Kültürü ve Ah. Bil. 3 Türk Dili ve Edebiyatı 6 Felsefe 1 Fizik 4 İngilizce 5 Kimya Müzik 1(Görevlendirme) Rehberlik 1+1(Görevlendirme) Görsel Sanatlar/Resim Tarih Almanca Beden Eğitimi Matematik 9 Sağlık Bilgisi TOPLAM 45 46 47 Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 12 -

Okulumuzda Rehberlik Servisinin yaptığı çalışmalar Yapılan Görüşme Sayısı (2015-2016) Öğrenci Veli Öğretmen Ortaöğretim 700 180 45 Rehberlik Servisi Tarafından yapılan etkinlikler Etkinlikler Etkinlik Sayısı Katılımcı Sayısı Öğrenci Öğretmen Toplam Seminer 5 720 25 750

ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ OSYM SINAVLARI BAŞARI ORANLARI Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ OSYM SINAVLARI BAŞARI ORANLARI S.N. OKULUN ADI 2015 Başarı Yüzdesi 2017 Başarı Yüzdesi 1 Şanlıurfa ANADOLU LİSESİ 72,14 61,78 2 3 4 5 6 7 8 9 10 GENEL ORTALAMA % Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 14 -

FATİH PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü FATİH PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 28 Dersliğin tamamına Etkileşimli Tahta Getirildi ve Monte Edildi. . Etkileşimli Tahta internet kullanımı için alt yapı kurulumu hazırlandı. .Tüm öğretmenlerimize EBA ve Etkileşimli tahta eğitimleri verildi.. .Öğrencilerin ve öğretmenlerin Etkileşimli Tahta etkin bir şekilde kullanması sağlandı. . Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 15 -

YATIRIMLAR 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Haliliye İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü YATIRIMLAR … . 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI - 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI *Öğretmen ve öğrenci WC’lerinin onarımı. Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürlüğü Brifing 2016-2017 - 16 -