Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ

2 Tanıtım bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 28
Öğrenci Sayısı : 496 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 18 Fen Laboratuarı Sayısı :1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : - Atölye-İşlik Sayısı : Spor Salonu :1 Kütüphane :1 Konferans Salonu :1 Kantin/yemekhane:1 Rehberlik servisi:1 Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:45-16:00 Öğretim Şekli :GÜNDÜZ Pansiyon Durumu:BULUNMAMAKTADIR Telefon : Fax : WEB Adresi : Adres :K.Karabekir Mah.Oruç Reis Cad.Şimşek Sokak No:21 Darıca/Kocaeli YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 53 km-2 km Ulaşım : Karayolu Yerleşim Yeri Bilgisi :Darıca

3 Neşet Yalçın Anadolu Lisesi
Neşet Yalçın Anadolu Lisesi 1993 yılının Haziran ayında inşaatına başlanmış olup; 11 Ekim tarihinde Eğitim-Öğretme başlamıştır.Neşet Yalçın Anadolu Lisesinin Kurucusu Darıca-Bayramoğlunda bulunan Boğaziçi Hayvanat Parkı ve Botanik Bahçesi’nin de kurucusu hayırsever merhum Faruk YALÇIN Beyefendidir. Okulumuz ilk defa Süper Lise olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler ÖSS sınavında gerek Türkiye gerekse İl bazında büyük başarılar elde etmişlerdir ÖSS sınavında Yabancı Dil Alanı öğrencimiz Burcu SİPAHİOĞLU Türkiye birincisi olmuştur ÖSS-SAYISAL Kocaeli İl Birincisi İsmail KARA ve yine 2007 Kocaeli ÖSS –DİL Birincisi Cihan DEMİR okulumuzun mezunları arasındadır. Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretime eğitim-öğretim yılında başlamış olup; ilk mezunlarını eğitim-öğretim yılında vermiştir YGS 3-Darıca Birinciliği okulumuzun öğrencilerinin başarısıdır. Sporun birçok alanında yerel ve uluslar arası başarılarımız bulunmaktadır. Okulumuz öğrencisi Meryem MAZLUM karate dalında Avrupa Şampiyonu olmuştur.

4 SPOR SALONU/ÇOK AMAÇLI SALON

5 KONFERANS SALONU Kişisel gelişim en önemli parçalarından biride çocuklarımızın sosyalleşmeleridir. Bu amaçla biz Neşet Yalçın Anadolu Lisesi olarak her öğrencimizi çeşitli etkinliklere dahil ederek onlara farklı sosyal davranışları kazandırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla hazırladığımız çeşitli etkinlik ve kutlamalarımızı konferans salonumuzda sergilemekteyiz.

6 REHBERLİK SERVİSİ Okulumuzda Yürütülen Rehberlik Hizmetlerinin Amaçları; Öğrencinin kendisini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanımasına, Gelişimine yardımcı olacak fırsatları, okul içi ve dışı eğitim olanaklarını, meslekleri, toplumun beklentilerini tanımasına, Temel eğitimden başlayarak ilgi ve yeteneklerine uygun bir üst programı tanıyıp seçmesine, Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine, Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

7 KÜTÜPHANE Araştıran, kendini yetiştiren, kendine sunulan bilgiyle yetinmeyip daha fazla bilgiyi nereden nasıl bulacağını sorgulayan insanların yetiştirilmesinde ve okuma alışkanlığının kazandırılmasında okul kütüphanelerinin önemi çok büyüktür. Kütüphanemiz sürekli açık tutularak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

8 KANTİN/YEMEKHANE Okulumuz Beslenme Dostu okul programına katılmakta olup çalışmalar devam etmektedir.” Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile öğrenci sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Öğrencilerimize sıcak yemek imkanı sunulmuştur.

9 SPOR SALONU Bireylerin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak yalnız beden eğitimine özgü bir amaçtır. Hareket, bireyin doğasında vardır. Hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından spor yararlıdır düşüncesiyle okulumuza ait spor salonu yaz dönemi dahil aktif halde kullanılmaktadır.

10

11 NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ

12 SPORTİF BAŞARILARIMIZ

13 SPOR SALONUMUZ

14 NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ

15

16 TEST ODASI

17

18

19

20 Okulumuzu tercih edecek öğrencilerde bulunması gereken yeterlilikler
-Akademik ve ahlaki niteliklerin üst düzeyde olması. -Yükseköğretime yerleşebilme bilincinin ön planda olması. -Çalışma ve gayret bilinci içinde olması. -Bilimsel düşüncesi ve değerleri ön planda tutulabilmesi.

21 MEZUNLARI YERLEŞME ORANI
BAŞARILARIMIZ MEZUNLARI YERLEŞME ORANI SAYISI YÜZDELİK ORANI TOPLAM YERLEŞEN (2015) 67 % 77,9 4 YILLIK 59 % 68.6 2 YILLIK 8 % 9,3 AÇIKÖĞRETİM -

22 BAŞARILARIMIZ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL ADI YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI
TIP FAKÜLTESİ 1 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 19 EĞİTİM FAKÜLTESİ 3 İKTİSADİVE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 11 FEN –EDEBİYAT 7 HUKUK 2

23 BAŞARILARIMIZ Kompozisyon Yazma Yarışması: İlçe 2.’liği
Kompozisyon Yarışmasında İl 3’lüğü Kompozisyon Yarışmasında İlçe 2 ve 3’lüğü Kompozisyon Yarışmasında İlçe 3’lüğü. Bilgi Yarışması İlçe 2’liği.

24 SPORTİF BAŞARILARIMIZ
Karate Türkiye 2. Meryem Mazlum Kız Futsal: İlçe 2. Erkek Futsal: İlçe 2. Basketbol Kız: İlçe 2. Basketbol Erkek: İlçe 2. Voleybol Kız: İlçe 3. Voleybol Erkek: İlçe 3. Badminton Kız: İlçe 3. Masa Tenisi: İlçe 2.


"NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları