YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
KEMER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ. OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1992 yılında Kemer Lisesi bahçesindeki tek katlı binada eğitim öğretime başlamıştır.
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Gıda Teknolojisi Alanı
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALAN SEÇİMİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu MTOK Kontenjanları Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı Adem Kalebaşı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜMÜŞHANE HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

ALANIN YER ALDIĞI SEKTÖR        Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.

ALAN DALLARI 1. Mutfak, 2. Servis, 3. Pastacılık, 4. Bar, 5. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs) dalları yer almaktadır.

MUTFAK Aşçılık mesleğinin yeterlikleri olan; Tekniğe uygun yemek pişiren, Servis yapacağı yemeği adeta bir sanat yapar gibi süsleyen ve sunabilen , Hijyen kurallarına dikkat eden , Tat ve koku duyumları gelişmiş,kimselerdi

ÜLKEMİZDEKİ ÜNLÜ ŞEFLER Çocukluktan beri mutfakta: Civan Er

Sabır, yaratıcılık, cesaret: Kemal Demirasal

Mutfağa en çok yakışanlardan: Pelin Çakar

İstanbul'un kalbini attıran iki kadın: Zeynep Moroğlu&Esra Muslu

SERVİS VE BAR SERVİS ve BAR;Amacı Mesleğin gereği olan kokteyl, içecekler ve yiyeceklerin sunumunu yapabilen temiz, prezantbl olan en az bir yabancı dil bilen kaliteli elemanlar yetiştirmektir.

PASTACILIK Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma, süsleme ve servise hazır hale getirme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

PASTACILIK DALI UYGULAMALARIMIZ

HOST -HOSTESLİK Uçaklarda trenlerde,otobüsler seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır.

İŞ İMKÂNLARI Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.

BU ALANLA İLGİLİ OKUYABİLECEKLERİ 4 YILLIK OKULLARININ BÖLÜMLERİ Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Seyahat İşletmeciliği öğretmenliği Gastronomi ve mutfak sanatları + yıllık YİYECEK İÇECEK HİZ Öğretmenliği Gıda Mühendisliği (Dikey geçişle Mühendislik Fakültesi) Gıda Teknikerliği (Teknik Bilimler Yüksekokulu) Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu) Konaklama İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği ve Turizm Rehberliği

BU ALANDA OKUYABİLECEKLERİ 2 YILLIK FAKÜLTELER . Turist Rehberliği (Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Turizm ve Otel İşletmeciliği(Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Y.O.) Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik (Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu) Yiyecek-İçecek İşletmeciliği  

Aynı Zamanda 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bitirenler ; Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Veya Aile Tüketici Hizmetleri Öğretmeni olabilirler.

OKULUMUZDAN GÖRÜNTÜLER