YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.
ALANIN YER ALDIĞI SEKTÖR Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.
ALAN DALLARI 1. Mutfak, 2. Servis, 3. Pastacılık, 4. Bar, 5. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs) dalları yer almaktadır.
MUTFAK Aşçılık mesleğinin yeterlikleri olan; Tekniğe uygun yemek pişiren, Servis yapacağı yemeği adeta bir sanat yapar gibi süsleyen ve sunabilen , Hijyen kurallarına dikkat eden , Tat ve koku duyumları gelişmiş,kimselerdi
ÜLKEMİZDEKİ ÜNLÜ ŞEFLER Çocukluktan beri mutfakta: Civan Er
Sabır, yaratıcılık, cesaret: Kemal Demirasal
Mutfağa en çok yakışanlardan: Pelin Çakar
İstanbul'un kalbini attıran iki kadın: Zeynep Moroğlu&Esra Muslu
SERVİS VE BAR SERVİS ve BAR;Amacı Mesleğin gereği olan kokteyl, içecekler ve yiyeceklerin sunumunu yapabilen temiz, prezantbl olan en az bir yabancı dil bilen kaliteli elemanlar yetiştirmektir.
PASTACILIK Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma, süsleme ve servise hazır hale getirme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
PASTACILIK DALI UYGULAMALARIMIZ
HOST -HOSTESLİK Uçaklarda trenlerde,otobüsler seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır.
İŞ İMKÂNLARI Otellerde, Restoranlarda, Gıda kontrol laboratuvarlarında Hastanelerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında Yemek fabrikalarında iş imkanları da yer almaktadır.
BU ALANLA İLGİLİ OKUYABİLECEKLERİ 4 YILLIK OKULLARININ BÖLÜMLERİ Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Seyahat İşletmeciliği öğretmenliği Gastronomi ve mutfak sanatları + yıllık YİYECEK İÇECEK HİZ Öğretmenliği Gıda Mühendisliği (Dikey geçişle Mühendislik Fakültesi) Gıda Teknikerliği (Teknik Bilimler Yüksekokulu) Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu) Konaklama İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği ve Turizm Rehberliği
BU ALANDA OKUYABİLECEKLERİ 2 YILLIK FAKÜLTELER . Turist Rehberliği (Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Turizm ve Otel İşletmeciliği(Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Y.O.) Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik (Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu) Yiyecek-İçecek İşletmeciliği
Aynı Zamanda 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bitirenler ; Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Veya Aile Tüketici Hizmetleri Öğretmeni olabilirler.
OKULUMUZDAN GÖRÜNTÜLER