BİY 483 ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Korunan Alan Kavramı Doç. Dr. Nilgül KARADENİZ
Advertisements

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
AĞAÇ SEVGİSİ  Atatürk'ün doğayı, ağacı sevmesinin en belirgin örneklerinden birisi de kuşkusuz Atatürk Orman Çiftliği'dir Atatürk,
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
UNI-SET Toplantı Notları
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
DOĞAL AFETLERAyten IŞILDAĞ1 DOĞAL AFETLER. Ayten IŞILDAĞ2 DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
KORUMA AMAÇLI İMAR PLANLARININ HAZIRLANMASI VE ONAYLANMASI GÜL FURTUN ŞEHİR PLANCISI.
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
AŞI NEDİR ? İki bitki parçasını birleştirip kaynaştırmak ve tek bir bitki gibi büyüyüp gelişmesini sağlamaktır. Anaç : Aşının kök sistemini oluşturan.
GİRİŞGİRİŞ İ Ç İ NDEK İ LER TANITIM L İ STE Türkiye'deki Milli Parklar Dünyamızdaki gelişen teknolojilerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı nedeni ile.
TÜRKİYE’NİN GÖLLERİ Göl: Kara içerisinde yer alan durgun su kütlelerine göl denir. TÜRKİYE’DE GÖLLERİN ÖZELLİKLERİ 1- Bazı göllerin suları tatlı, bazıları.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR..
Savana(lar) Tropikal yağmur ormanları Tropikal yağmur ormanları Alpin tundrası Tundra Tropikal yağmur ormanları Çöl Çöl.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
SEVİYE: 11. SINIF 1. ÜNİTE KAZANIMLAR: Mantık ve Doğru Düşünme arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Akıl ilkelerinin önemini değerlendirir. ÖĞRENME – ÖĞRETME.
FOSİLLER (Özel Dicle Fırat Koleji)
COĞRAFİ KONUM.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
SIZMA.
Bu Eşsiz Fotograflar THY uzmanı Alp Alper’in
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
HALİM GÜNEŞ.
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
Yayla Turizmi.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi gereğince her Taraf Devlet, korumak için tespit amacıyla kendi toprağı üzerindeki  somut.
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Canlıların Büyüme ve Yaşamasına Etki Eden Faktörler
Nitel Araştırma Süreci
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Nitel Araştırmalar.
TÜRKİYE GÖLLERİ TÜRKİYE’DE GÖLLER VE OLUŞUMLARI Göller; sularının tatlı, acı ve tuzlu olması bakımından farklılık gösterirler. Bu durum; a) Göl tabanının.
Sunum transkripti:

BİY 483 ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME Prof. Dr. Latif KURT

TÜRKİYE’DE KORUNAN ALANLAR Konu 5 TÜRKİYE’DE KORUNAN ALANLAR MİLLİ PARKLAR TABİAT PARKLARI TABİAT KORUMA ALANLARI TABİAT ANITLARI ÖZEL ÇEVRE KORUMA ALANLARI SIULAK ALANLAR DENİZ KAPLUMBAĞALARI VE YAŞAM ALANLARININ KORUNDUĞU YERLER

Milli Parklar Bilimsel ve estetik açıdan ulusal ve uluslararası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerlerini koruma dinlenme ve turizm alanlarına sahip alanlardır.

Aladağlar Milli Parkı Antınbeşik mağarası Milli Parkı Altındere vadisi Milli Parkı Beydağları sahil Milli Parkı Göreme Milli Parkı Kazdağı Milli Parkı Munzur vadisi Milli Parkı Yedigöller Milli Parkı Vd…

Tabiat Parkları Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarıdır.

Ölüdeniz Tabiat Parkı Abant Gölü Tabiat Parkı Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Bafa Gölü Tabiat Parkı Ballıkayalar Tabiat Parkı Vd.

Tabiatı Koruma Alanları Bilimsel ve eğitim bakımından önem taşıyan nadir, tehlikeye düşmüş ve kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemler, türler ve tabii olayların meydana getirdiği seçkin örnekleri ihtiva eden ve mutlak korunması gerekli olup sadece bilim ve eğitim amaçları ile kullanılmak üzere ayrılmış tabiat parçalarıdır.

Akdoğan ve Rüzgarlar Ebe çamı Tabiatı Koruma Alanı Akgöl Tabiatı Koruma Alanı Çamburnu Tabiatı Koruma Alanı Dandindre Tabiatı Koruma Alanı Gala Gölü Tabiatı Koruma Alanı Kale-Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı Kazdağı Göknarı Tabiatı Koruma Alanı Kavaklı Tabiatı Koruma Alanı Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı Sultansazlığı Tabiatı Koruma Alanı

Tabiat Anıtları Tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere ve bilimsel değere sahip ve milli park esasları dahilinde korunan tabiat parçalarıdır.

Anadolu kestanesi tabiat alanları Ana ardıç tabiat alanları Araç türbe çamı tabiat alanları Asarlık tepeleri tabiat alanları Bayır çınarı tabiat alanları Bayır servi ağacı tabiat alanları Beldeğirmen köyü çınar ağacı tabiat alanları Vd.

Özel Çevre Koruma Alanları Özel çevre koruma bölgesi olarak ilan edilen bölgeleri çevre kirlenmesi ve bozulmasına karşı korumak bu alanların doğal güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak için oluşturulmuş alanlardır.

Gölcek Özel Çevre Koruma Alanları Dalyan Özel Çevre Koruma Alanları Patara Özel Çevre Koruma Alanları Kekova Özel Çevre Koruma Alanları Datça Özel Çevre Koruma Alanları Gökova Özel Çevre Koruma Alanları Ihlara Özel Çevre Koruma Alanları Foça Özel Çevre Koruma Alanları Belek Özel Çevre Koruma Alanları

Sulak Alanlar Doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suları durgun veya akıntılı, tatlı,acı, veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde 6 m yi geçmeyen derinliğe sahip bataklık, sazlık ve turbiyeler sulak alanlardır.

Meriç deltası Kızılırmak deltası Kuş gölü Uluabat gölü Beyşehir gölü Van gölü Kuyucalı gölü Bafa gölü Nazik gölü Nemrut gölü Sarısu bataklığı Yüksekova sazlığı

Deniz kaplumbağaları ve yaşam alanlarının korunduğu yerler Dalyan Ekincik Kumluca Tekirova Belet Kızılot Gazipaşa Samandağ Kazanlı Anamur Vd.

Bu derste ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME ‘ÇED’ adlı kitap (Yazar: Yiğit vd., 2002, ISBN 975-96176-1-7) takip edilmektedir.