………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
Advertisements

STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Soru: 1 Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi yapı bakımından farklıdır? A) Korku başarısızlık nedenidir. B) Bu yazı Van’ da geçireceğim. C) Antik.
COĞRAFYA FEYAZ BİLGİ
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BİTKİ VE HAYVANLARDA, BÜYÜME VE GELİŞME
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar omurgalı ve omurgasız olmak üzere sınıflandırılır. Vücutlarında kemik yada kıkırdaktan yapılmış bir omurga bulunan.
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
BAKTERİLER ALEMİ. BAKTERİLER ALEMİ BAKTERİLER ALEMİ Prokaryot hücre yapısı taşırlar. Birçok farklı kimyasal ve fiziksel ortamda yaşayabilirler. Çok.
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR..
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
HÜCRE VE HÜCRE ORGANELLERİ
ÖĞRETMENİMİZ:GÜNER KORKMAZ
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
FOSİLLER (Özel Dicle Fırat Koleji)
KARBON DÖNGÜSÜ SU DÖNGÜSÜ AZOT DÖNGÜSÜ
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
Besin Zincirinde Enerji Akışı.
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
HALİM GÜNEŞ.
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Madde 2: Tanımlar Bu Sözleşmenin amaçları bağlamında,
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YOKLUK VE BUTLAN HUKUKİ İŞLEMLERDE HÜKÜMSÜZLÜK
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Okulöncesinde Fen Kavramlarının Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri
BESİ SIĞIRCILIĞI.
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
DÜŞÜNME.
YÜKSEKÖĞETİM KURUMLARI SINAVI (TYT-YKS) YILMAZ ZARİÇ Psikolojik Danışman 2018.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
MAYOZ HÜCRE BÖLÜNMESİ.
Öğretmenlik Meslek Etiği
Gelişim ve Temel Kavramlar
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
FOTOSENTEZ.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Çiçekli Bitkilerde Üreme 2
KUVVET VE SÜRTÜNME KUVVETİ
Gelişme ve Büyümenin Temelleri
HÜCRE BÖLÜNMESİ.
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Sunum transkripti:

………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No : 2015-2016 4. SINIF 2. Dönem, 2. Sınav ………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları uygun ifade ile doldurunuz. (10 X 2 = 20 puan) 1. Cansız varlıklar ……………………………, ya üretilirler ya da doğada hazır bulunurlar. 2. Bitkiler ……………… ……………………… hareketi yapamazlar. 3. İnsan, hayvan ve bitkinin ortak özelliği …………………. olmalarıdır. 4. İnsan ve hayvanın büyümesi bitkilerden farklı olarak ……………………… 5. Beslenme bakımından kedi ………………… bir hayvandır. 6. Beslenme bakımından fare ………………… bir hayvandır. 7. Beslenme bakımından fil ………………….. bir hayvandır. 8. Bitkiler ………………….. yoluyla boşaltım yaparlar. 9. Eklem bacaklılar (örümcek, uğur böceği, karınca, kelebek) ……………….. solunumu yaparlar. 10. Canlılar yedikleri besinlerden ……………….. elde etmek için solunum yapmak zorundadır. Canlıların ortak özellikleri ile ilgili aşağıdaki diyagramı tamamlayınız. (6 X 5 = 30 puan) C. Aşağıdaki ifadelerin doğru (D) mu, yanlış (Y) mı olduğunu belirleyiniz. (10 X 2 = 20 puan) …… 1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük canlılara ‘mikroskobik’ canlılar denir. …… 2. Açıkta bekleyen limon ve ekmeğin bir süre sonra küflendiğini görürüz. …… 3. Balina ve yunuslar yumurtlayarak çoğalırlar. …… 4. Canlıların yaşadıkları ortama ‘yaşam alanı’ adı verilir. …… 5. Kutup ayıları çöl gibi sıcak ortamlarda yaşar. …… 6. Yumurta, tohum gibi varlıklar uyku halindeki canlılardır. …… 7. Tarım ilaçları ve yapay gübreler toprak kirliliğine yol açmaz. …… 8. Canlılar arasında çevreye en çok zarar veren tür kedilerdir. …… 9. Bitkiler su, ışık ve oksijenden yararlanarak kendi besinlerini üretirler. …… 10. Plastik atıkların çevreye herhangi bir zararı yoktur. enerji etçil terleme doğmazlar otçul sınırlıdır canlı hepçil trake Yer değiştirme …………………….… …………………….… Uyarılara tepki verir …………………….… Canlı Varlıklar …………………….… Boşaltım yapar …………………….… …………………….…

D. Aşağıdaki soruları cevaplandırınız. (6 X 5 = 30 puan) 1. Canlı varlıkları sıralayınız. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2. Büyüme bakımından insan ve bitki arasındaki fark nedir? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 3. Besin zinciri konusunda bilgi veriniz. 4. Aşağıdaki canlılardan hangisi akciğer solunumu yapar? karınca b) balık c) kedi d) çiçek 5. Aşağıdaki canlılardan hangisi memeli hayvandır? hamsi b) yunus c) kuş d) yılan 6. Aşağıdaki özelliklerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? büyürler b) ürerler c) ölürler d) giyinirler SINAV SONA ERDİ. Lütfen cevaplarınızı kontrol ediniz. Emek verdiğiniz için teşekkür ederim.