SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜLKEMİ SEVİYORUM SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRİYORUM.
Advertisements

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
AYNUR CEYLAN.
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
AİLE.
 Emre kılınç   SOSYALBİLGDEMOKRASİ SERÜVENİ  İLER ÖĞRETMENLİĞİ 3.SINIF (İ.Ö)
SOSYAL BİLGİLER 5 ÜNİTE NO:1 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Kendine Karşı Sorumluluk
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu REHBERLİK SERVİSİ
Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?
AİLE bilgidagi.com.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
DÜNYA ÜZERİNDE VAR OLAN YÖNETİM BİÇİMLERİ.
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
BİREYSEL VE TOPLUMSAL SORUMLULUKLARIMIZ
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
HEPİMİZİN ÖDEVİ VERGİ.
BİRLİKTE YAŞAMA ve KARDEŞLİK
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
İNSAN HAKLARI.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
ROLLERİMİZ ve SORUMLULUKLARIMIZ ÇOCUK HAKLARI BİLDİRGESİ
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
AİLELERE ÖNERİLER Çocuklarımız Geleceğimizdir!!! Çocuklarımız Geleceğimizdir!!! Bizler anne babalar olarak kimi zaman bu değerli hazinenin farkında olamıyoruz.
İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
SAYGI.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Yaşanabilir Bir Dünya İçin (Vatandaşlık görevlerimiz)
Mevcut sistem hastalık üretiyor, Hastalıklarımızı ve emeğimizi istismar EDİYOR! Türk Tabipleri Birliği – İstanbul Tabip Odası ‘Sağlığımıza Yatırım Yapmayanlar.
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
KAMU HUKUKUNDA ÇOCUK HAKLARI ÇOCUĞUN ANAYASAL TEMEL HAKLARI
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ATATÜRK’ÜN İLKELERİ.
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
DEMOKRATİK VATANDAŞLIK BİLİNCİ
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
Hedefler ve Değerler Prof. Dr. Hasan Bacanlı.
ATATÜRK İLKELERİ
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
Birey ve Toplum.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
İNSAN HAKLARI (TEMEL HAKLAR)
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
SİGORTA HUKUKU GENEL KAVRAMLAR Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
1982 TARİHLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NDA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
SORUMLULUK ;). SORUMLULUK,HERKESIN YAPMAK ZORUNDA OLDUĞU HER BIR IŞE DENIR Sorumluluğa 5 tane örnek verirsek, //Çevremizi temiz tutmak. //Ödevlerimizi.
1 ATATÜRK’ÜN İLKELERİ 2 1. Cumhuriyetçilik Cumhuriyet bir devlet biçimidir. Geniş manası ile halkın kendi kendisini yönelmesidir. Cumhuriyet, devlet.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
ÇOCUK HAKLARI 1- Her birey on sekiz yaşına kadar çocuk olarak kabul edilir. Her çocuk vazgeçilmez haklara sahiptir. 2- Çocuk Hakları, bütün çocuklar içindir.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546

Vatandaş: Bir devlet içinde medeni ve siyasi haklara sahip kişiye vatandaş denir. Kişiyi bir devlete bağlayan siyasal ve hukuksal bağa da vatandaşlık bağı adı verilir.Vatandaşlık kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Ve biz vatandaşların yapması gereken şeylerde vardır ve bizde buna vatandaş olarak sorumluluklarımız diyerek bu başlık altında inceliyoruz.

Her vatandaşın ülkesine ve diğer vatandaşlara karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Vatandaşlık sorumlulukları devlet ve millet ilişkisinin oluşmasında, resmi işlerin yürümesinde, sosyal işlerin düzenlenmesinde etkili olmaktadır. Vatandaş olarak herkes sorumluluklarının farkında olursa, o zaman birlik ve beraberlik, barış ve huzur ortamının kurulması daha kolay olur. Vatandaşların sorumluluklarının farkında olması, vergilerini düzenli vermesi, devlete itaat ederek kanunlara uygun işler yapması devlet olarak milletin daha iyi örgütlenmesini sağlar. Böylece güçlü devlet, güçlü millet anlayışı oluşur ve iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek kolaylaşır.

Vatandaş olarak sorumluluklarımız nedir, nelerdir? Her ülkede vatandaşların yapması gereken birtakım görevler ve sorumluluklar vardır. Ülke genelinde yaşayan bu vatandaşlar bu görev ve sorumlulukları yerine getirdiğinde ülke huzuru sağlanmış olur. Bunlar şöyle sıralanabilir:. 1. yasaların gerektirdiği kurallara uymak 2. Vergi vermek 3. Haklarını ve sorumluluklarını bilerek ona göre hareket etmek 4. Seçme ve seçilme hakkını kullanmak 5. Askere gitme görevini yerine getirmek 6. Kanun ve toplum kurallarını benimseyerek bunlara saygılı olmak 7.Demokrasi, özgürlük, eşitlik gibi kavramları benimseyerek bunlara uygun davranmak 8. Diğer bireylere karşı saygı ve sevgi dolu olarak toplumun huzurunu bozmadan yaşamak 9. Şiddetten uzak durup her zaman barışı savunmak 10. Her türlü çıkarcılığa ve ayrımcılığa karşı çıkarak bu tarz davranışlardan uzak durmak

Özetle Toplum İçindeki Sorumluluklarımız Nelerdir? 1- Birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir 2- İyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır 3- İmkanları iyi kullanmalı ve israftan kaçlaıdır 4- Çalışmak, kendimize, ailemize ve topluma karşı bir vazifedir. 5- Kamu mallarını korumak, haksız yollarla bunları elde etmeye çalışmamaktır

Sorumluluklarımızı Yerine Getirmezsek Ne Olur ? Sorumluluklarımızı yerine getirmediğimizde insanların bize karşı güveni kalmaz. Kendimizi toplumun dışına itmiş oluruz. Diğer insanlar tarafından pasif, başarısız, yalancı, güvensiz olarak değerlendirilebiliriz. Ayrıca sorumluluklarımızı yerine getirmediğimizde diğer insanlar da bundan etkilenir. Örneğin: bir futbol maçında kaleci olarak sorumluluğumuzu yerine getirmezsek takımımızın yenilmesine sebep oluruz. Bir çalışma grubunda bize verilen görevleri yerine getirmezsek bütün grubun başarısız olmasına neden oluruz. Bizim gibi diğer insanlar da sorumluluklarını yerine getirmezse toplumda kargaşa ve huzursuzluk görülür. Saygı, sevgi ve hoşgörüden uzak kavgacı bir toplum hâline geliriz., sevgihoşgörü

İçinde gördüklerimiz[içindekiler] 1-hazırlayan kişi bilgileri 2-vatandaş nedir? 3-vatandaş olarak sorumluluklara giriş 4-vatandaş olarak sorumluluklarımıza örnekler 5- fotoğraflı bilgi 6-video 7-okuldaki sorumluluklarımız 8-özetle sorumluluklarımız 9-örnek sorular[yaramazlar ve çene çalanlar için özel sorular] 10-

KAYNAKÇA /YARARLANDıĞıMıZ KAYNAKLAR