MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Vahit Tuna Anadolu Lisesi
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklık
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
YGS-LYS 2012 SONUÇLARI HAZIRLAYAN:MUHAMMET YILMAZ.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
TEŞEKKÜR BELGESİNİN SINIFLARA DÖRE DAĞILIMI
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YILDIRIM BEYAZIT İMKB TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM DERS BAŞARI ANALİZLERİ.
ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler Matematik ve Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı iki test için.
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
Bilgilendirme Toplantısı
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
* Türkçe testinde dil bilgisinden, Temel Matematik testinden geometriden ne kadar soru geleceği net olarak belli değildir. Dil bilgisinden ortalama 5-6,
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
2P METODUNDA B İ RL İ KTE ÇALIŞACAK BRANŞLAR. ANAOKULU Bir dönem için hedef kazanımlara yönelik 2 problem yada proje üretilir. Sınıf Öğretmeni + İngilizce.
İÇ SINAVI.
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
PROJE KOORDİNATÖRLERİ: MELEK KAYA MÜLAYİM ÖZLEM URAL
ERASMUS
HÜRRİYET ANADOLU LİSESİ OKUL GELİŞİM MODELİ (OGM).
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
ÇİFT ANADAL PROGRAMI GEREKLİ BELGELER Başvuru Dilekçesi Transkript
YANDAL PROGRAMI GEREKLİ BELGELER Başvuru Dilekçesi Transkript
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES 2016 - 2018

Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar K219 Projesi Projede görev alan öğretmenlerimiz: Proje Koordinatörü: Sıdıka ERGÜVEN, İpek ÇAPAZ KARTAL KİMYA : Arzu ASAR COĞRAFYA : Dilek URAL İngilizce : Timur ÖZYİĞİT MATEMATİK : Aslı GÜRBÜZ FİZİK : Sıdıka ERGÜVEN İngilizce : İpek ÇAPAZ KARTAL BİYOLOJİ : Belma ACAR FELSEFE : Hatice ÇAKIROĞLU

Bu proje, okul eğitim alanında eğitimde kaliteyi artırmayı, Program Ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Erasmus+ Okul Eğitimi faaliyetlerinin hedef kitlesi en genel anlamıyla, okul eğitimine taraf olan kamu ya da özel kurum ve kuruluşlar ile bu kurumlardaki idareciler, eğitimciler/öğretmenler ve öğrencileri kapsamaktadır. Projenin amacı kurumlarla işbirliği ağları kurmak, uluslararası kapasitelerimizi artırmak ve fikir, uygulama ve yöntemlerini dersler esnasında kullandığımız iyi uygulamaları paylaşmaktır. Proje kapsamında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Coğrafya ve İngilizce derslerinde Nasıl daha iyi öğretip ve sevdirebiliriz? Hedef alınmaktadır. Deney uygulamalarını arttırma, Video görüntülerini arttırma, Online konferanslar düzenleme, Derslerin yerinde kavranmasına yönelik yerel geziler, Koridorlara renkli kavram panoları, Diğer ülkelerle işbirliğini arttırmaya yönelik yurtdışı geziler, Anketler……. Gibi çalışmalar yapılacaktır.

Bu projede bizimle birlikte 5 ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler; Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 2 w Bytomiu POLONYA Clemens – August Gymnasium ALMANYA Eotvos Jozsef Gimnazium es Kollegium MACARİSTAN BS Liceo ‘Bocchi-Galilei’ İTALYA Vahit Tuna Anadolu Lisesi ÇANAKKALE / TÜRKİYE

Proje çalışmalarımız kapsamında ilk öğretmen toplantımızı, koordinatörümüz olan Polonya’da gerçekleştirdik. Bu toplantıda ilk yapacağımız çalışmalar görüşüldü.

İkinci öğretmenler toplantısı Macaristan’ın Tata kentinde gerçekleşti İkinci öğretmenler toplantısı Macaristan’ın Tata kentinde gerçekleşti. Bu toplantıda Fizik , Kimya ve Matematik dersleri üzerinde çalışıldı. Kimya öğretmenimiz Arzu Asar kimya deneyleri sundu. Geometri, Matematik ve Fizik derslerinde bir çok uygulama gerçekleştirildi.

Deney Aktiviteleri

Deney Aktiviteleri

Deney Aktiviteleri

Deney Aktiviteleri Projenin amacı öğretmenlerin kendi alanlarında uluslararası gelişmelerden, farklı öğretim tekniklerinden ve uygulamalardan haberdar olarak öğrenci motivasyonunu ve akademik başarısını arttırmaktır. Proje ile ilgili gerekli duyurular yapılarak çalışmalarda yer almak isteyen öğrenciler kendi ve ailelerinin bilgileri doğrultusunda belirlenmiştir. Öğrenci yurtdışı çıkışları sadece İtalya ve Almanya ya yapılacak ve toplamda 12 öğrenci çıkışı olacaktır. Fakat projede çalışan tüm öğrencilerimiz hak ettikleri belgeler sayesinde ileriki yaşamlarda , başvurularında avantajları olacaktır.

Deney Aktiviteleri

Aktiviteler