BAŞARIDA VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Advertisements

STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
OKULA UYUM OKUL FOBİSİ. Okul Fobisi Değil, Anneden Ayrılma Korkusudur.
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? NASIL BAŞARILI OLURSUNUZ?
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
SINAVLARDA YAŞANAN KAYGININ AZALTILMASINA YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye,
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
KİRAZ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
OKUL ÖNCESİNDE.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
2. YANLIŞ ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ 1
REHBERLİK SERVİSİ.
İmg 7 -içgörü.
Öğretim Görevlisi, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara yatağa mahkum bir hastasının şu olayını daha önce yayınlanan dergiden.
Atatürk Anadolu Lisesi Ali Yılmaz Okul psikolojik Danışmanı
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
DEVAMSIZLIK NEDENLERİ VE GİDERİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?
MESLEK SEÇİMİ ve ÖNEMİ.
Ne denli az şeyiniz kalırsa, kaygılanacak o kadar az şeyiniz olur
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
K.İ.H.O. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bugün neler öğreneceğiz?
DERS ÇALIŞMAK MI???.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SUNUSU
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
Adana Şehit Ahmet- Mehmet Oruç Spor Lisesi
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
ÖĞRENME STİLLERİ.
Kırılma Prof. Dr. Ali ERYILMAZ.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Sağlık Bilimleri Fakültesi

İLETİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN YAKLAŞIMLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
REHBERLİK SERVİSİ.
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
Nitel Araştırmalar.
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
SINAV KAYGISI VE ÇOCUK RUH SAĞLIĞI
Sunum transkripti:

BAŞARIDA VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI MERAM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

“BAŞARIYA GİDEN YOL ÇOK ÇALIŞMAKTAN DEĞİL, SİSTEMLİ ÇALIŞMAKTAN GEÇER “

DÜŞÜN! 10 YIL SONRA MESLEĞİN NE? NEREDE YAŞIYORSUN? NELERE SAHİPSİN?

PEKİ BUNLARA ULAŞMAK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE NELER YAPABİLİRSİN?

ÖNÜMÜZDEKİ 1 YIL İÇİNDE NELER YAPABİLİRSİN?

Peki ! Bu amaç için bu gün eve gidince ne yapabilirsin?

NEDEN ÖĞRENİRİYORUZ? Öğrenme istek ve arzusun taşımayan, ve öğrenmenin gerekliliğine inanmayan hiçbir öğrenciye hiçbir ders aracı, hiçbir öğretmen yardımcı olamaz.

ÖNYARGILARINIZI KIRIN BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAYIN UNUTMAYIN YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLERİ YAPMAYA BAŞLARSANIZ KENDİNİZİ HAYRETLER İÇİNDE BIRAKACAK SONUÇLARA ULAŞABİLİRSİNİZ

Bir işe yada eyleme başlarken bir çok şey zor görünebilir Bir işe yada eyleme başlarken bir çok şey zor görünebilir. Zor olan yapmanız gereken faaliyet mi yoksa onu başarma konusundaki ön yargılarınız mı? Kendinizi bu anlamda denediniz mi Olaylara karşı ne kadar ön yargılısınız Dilerseniz ön yargılarımızı ölçelim

. Bir Hikaye Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor. Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor.Zaman yer ya da kişi kavramı yok. Yalnız nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğinde tepki veriyor. Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba sarf ediyor, ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor.

Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor. Dişleri yok, yiyeceklerin hep püre biçiminde verilmesi gerekiyor. Üstü hep salyalar içinde. Yürüyemiyor. Uykusu sürekli düzensiz. Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor. Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada sebep yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırıncaya kadar feryat figan bağırıyor.”

Biraz düşünüp ondan sonra karar veriniz Böyle bir hastaya bakmak zorunda olan biri olmak istermiydiniz Biraz düşünüp ondan sonra karar veriniz

YETERİ KADAR DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? ŞİMDİ HASTAYLA TANIŞALIM

TANIŞTIRALIM

Hayalinizde düşündüğünüz kişinin böyle sevimli bir çocuk olabileceğini tahmin etmemiş olabilirsiniz. Hiçbir şeye karşı katı bir önyargınız olmamalı. ÖNYARGILARINIZI KIRMAK İÇİN KENDİNİZE BİR ŞANS VERİN ÇÜNKÜ İYİ BİR GELECEK İÇİN BİR TAKIM FAALİYETLERE GİRME KONUSUNDA CESUR VE KARARLI OLMALISINIZ

SEÇİMLERİMİZ, YAŞAYACAKLARIMIZDIR. Arzu ve istek olmadığı zaman ilgi ve dikkat kolayca dağılır. Bu da başarıyı etkileyen en önemli engeldir.

Ancak, bazı öğrenciler yeterince istekli olmalarına, gayret göstermelerine karşın beklenilen başarıyı gösterememektedirler. Verimli ders çalışma yollarını öğrenen ortalama bir öğrenci, zamanını ve enerjisini en verimli bir şekilde kullanarak başarılı olabilecektir.

BİREYSEL FARKLILIKLAR

DİKKAT VE KONSANTRASYON Zihnimizi meşgul eden sorunlar Arkadaşlarımızla ilgili sorunlar Ailemizle ilgili sorunlar Ders ve öğretmenlerle ilgili olanlar Kendimizle ilgili sorunlar

Öğrenmede tekrarın önemi büyüktür. Tam olarak anlaşılmamış, netleşmemiş konular tekrar çalışılmalı, çalışılırken hatırlatıcı kısa notlar alınmalıdır.

DERSLERİ TEKRAR ET Öğrenme, bilgilerin tekrar edilmesi ile uzun süreli belleğe aktarılır. et tekraru ahsen velev kane yüz seksen tekrar etmek iyidir, yüz seksen kere de olsa. «hafıza-i beşer, nisyan ile maluldür.»

Özellikle bağıntılı, ön koşullu dersleri çalışılırken bilinmesi gereken temel konular öğrenilemeden yapılan çalışmaların verimli sonuç vermeyeceği unutulmamalıdır. Bu temelsiz bina kurmaya kalkmak demektir.

En verimli ders masa başında çalışılır. Kaykılarak, yatarak ders çalışmak en kısa sürede sizi gevşetecek, Ders çalışma isteğinizi yok edecektir.

Sevgili öğrenciler unutmayınız ki anneniz, babanız ya da öğretmeniniz için ders çalışmıyorsunuz. Çalışmanın yararını ya da çalışmamanın zararını kendiniz göreceksiniz. Gelecek sizin geleceğiniz. Yarınların bugünlerden kurulduğunu sakın unutmayınız. 21. Yüzyılın her yönüyle seçkin bir bireyi olmak ya da olmamak... Seçim sizin.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER