Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
Advertisements

SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU DÖNGÜSÜ.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SUYUN SERÜVENİ.
Yağmur, Kar, Sis.
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Maddenin değişmi ve tanınmasın
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
SU KAYNAKLARI-OKYANUSLAR VE DENİZLER Su Döngüsü:
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Dünyamız belirli katmanlardan oluşmuştur.  Hava küre  Su küre  Yer kabuğu  Ateş küre  Çekirdek.
 Evren: Aralarındaki boşluklar ile beraber gök Cisimlerinin tümüne evren denir.
YANMA (hem kirlilik kaynağı, hem kirlilik kontrol tekniği)
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
Maddenin Değişimi Ve Tanınması RABİA ADALAN 5/D 6165 Hocamız:Mehmet Salih Güngör
DEPREM VE HAVA OLAYLARI
KAZA VE KADER.
GEMİLERDE KULLANILAN SOLUNUM CİHAZLARI
Savana(lar) Tropikal yağmur ormanları Tropikal yağmur ormanları Alpin tundrası Tundra Tropikal yağmur ormanları Çöl Çöl.
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
YAĞMUR OLUŞUMU.
METEOROLOJİ Hidrometeorlar.
KARBON DÖNGÜSÜ SU DÖNGÜSÜ AZOT DÖNGÜSÜ
Suyun Yolculuğu.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Oğuz GÜLER
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
HALİM GÜNEŞ.
Hal değişimi.
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
BÖLÜM 11 SES. BÖLÜM 11 SES SES DALGALARI Aşağıdaki şeklin (1) ile gösterilen kısmı bir ses dalgasını temsil etmektedir. Dalga ortam boyunca hareket.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
BÖLÜM 9 Faz Değişimi ve Isı Transferi. BÖLÜM 9 Faz Değişimi ve Isı Transferi.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Madde ve Maddenin Özellikleri
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ (DERS) 2. HAFTA Prof. Dr. Hüseyin TUR
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ASİT YAĞMURLARI Çeşitli kaynaklardan (Fabrikalar,Fosil yakıt kullanan çeşitli sanayi kuruluşları,üretim tesisleri,otomobil egzozları) atmosfere salınan.
Hazırlayan: B. Rabia Aslan
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
Maddeyi Tanıyalım.
ÇEVRE SORUNLARI.
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİklerİ
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.

Yağmur; göller veya su birikintilerinin gökyüzünde buharlaşarak, bulutlarda küçük su damlacıkları olarak toplanır.Bulutlar bu yükü taşıyamadıkları zaman su damlacıkları yeryüzüne ‘yağmur’ olarak düşer.

Kar;soğuk havalarda,bulutlardaki su damlacıklarının donması, kristalleşmesi ve yeryüzüne düşmesi ile oluşur.

Sis;havadaki su buharının özellikle sabah ve akşam saatlerinde nemli havayla birlikte su damlacıklarına dönüşür.Bu su damlacıkları havada asılı kalır.Bu olaya sis denir.

Dolu;küçük su damlacıklarının yeryüzüne inerken soğuk hava ile karşılaşınca toplaşıp büyür.Büyüyen su damlacıkları dolu olarak yeryüzüne iner.

Doğadaki Su Döngüsü Suyun yeryüzü ile gökyüzü arasındaki sürekli dolanımına su döngüsü denir.Güneş toprağı,gölleri,yer altı sularını ısıtarak bir kısmını buharlaştırır.

Bulutlar yüksek yerlerde soğuk hava ile karşılaşır ve aynı zamanda yoğuşma ile oluşan su damlacıkları yağmur ve kar olarak yeryüzüne düşer.Canlılar tarafından kullanılır suyun bir kısmı terleme ve solunum yoluyla buharlaşarak havaya verilir.