Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Evren: Aralarındaki boşluklar ile beraber gök Cisimlerinin tümüne evren denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Evren: Aralarındaki boşluklar ile beraber gök Cisimlerinin tümüne evren denir."— Sunum transkripti:

1

2  Evren: Aralarındaki boşluklar ile beraber gök Cisimlerinin tümüne evren denir.

3  Uzay:Evrenin dünya dışında kalan kısmına Uzay denir.

4 1. Görüş: Newton’nun ortaya attığı, hareketsiz ve sonu olmayan evren görüşüdür. Bu görüşe Göre evren;sonsuzdan beri var olmuştur ve sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.

5

6

7

8

9

10

11

12

13 YILDIZLAR GEZEGENLER Isı ve ışık kaynağı oldukları için ısı ve ışık yayarlar. Isı ve ışık yaymazlar. Sıcaktırlar.Soğukturlar. Gökyüzündeki konumları değişmez.Gökyüzündeki konumları değişir. Boyutları çok büyüktür.Boyutları küçüktür. Yanıp sönen,titreşen ışık noktaları gibi gözükürler. Işıkları süreklidir.

14

15

16

17

18

19

20

21  Güneş’e yakınlığı bakımında birinci sıradadır.  En küçük gezegendir.  Uydusu yoktur.  Halkası yoktur.  Taşlı bir yüzeye sahiptir.  Sıcaklığı çok yüksektir.  Atmosferi yoktur.

22

23  Güneş en yakın iki gezegendir.  Uydusu yoktur.  Halkası yoktur.  Karbondioksitten oluşan bir atmosferi vardır.  Güneş sistemindeki en büyük altıncı gezegendir.  Diğer adı da Çoban Yıldızı’dır.  Dünya’nın ikizi olarak adlandırılır.

24

25  Güneş’e yakınlığı bakımında üçüncü sıradadır.  Tek uydusu vardır. Ay dünya’nın tek uydusudur.  Halkası yoktur.  Atmosferi vardır.  Yaşam olan tek gezegendir.  Beşinci büyük gezegendir.

26

27  Güneş’e yakınlığı bakımında dördüncü sıradadır.  2 uydusu vardır.  Halkası yoktur.  Kırmızı gezegen olarak da bilinir.  Güneş sistemindeki en küçük ikinci gezegendir.  Karbondioksitten oluşan bir atmosferi var.

28

29  Güneş’e yakınlığı bakımında beşinci gezegendir.  63 tane uydusu var.  Halkası var.  Zehirli gazlardan oluşan bir atmosferi var.  Güneş sistemindeki en büyük gezegendir.

30

31  Güneş’e yakınlığı bakımında altıncı sıradadır.  56 tane uydusu var.  Halkaları var.  Zehirli gazlarda oluşan bir atmosferi var.  En büyük ikinci gezegendir.  Güneş çevresindeki yörüngesinde yan yatmış olarak döner.  En büyük uydusu Titan’dır.

32

33  Güneş’e yakınlığına göre yedinci sıradadır.  27 tane uydusu var.  10 halkası var.  Zehirli olan bir atmosferi var.  En büyük üçüncü gezegendir.  Amonyaktan oluşan atmosferi var.

34

35  Güneş’e en uzak gezegendir.  13 uydusu var.  Halkası yok.  Zehirli atmosferi var.  Uranüs ün ikizi olarak bilinir.

36


" Evren: Aralarındaki boşluklar ile beraber gök Cisimlerinin tümüne evren denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları