MEL GİBSON (CESUR YÜREK)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
AVRİL LAVİGNE! Avril Lavigne 27-Eylül-1984 yılında Kanadanın Napanee Ontario kasabasında doğmuştur.
AŞK VE GURUR.
J.K. ROWLİNG.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
Alexander Graham Bell.
Günlük taze haberlerimiz
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Oyunlar. THE SİMS UNLEASHED Sims oyunları iyice abartı.Unleashed’da hayvanlara bakıyorsunuz.Bence serisinin en kötü oyunu olmasına rağmen insanı eylendiriyor.Grfiği.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
TIME OF MY LIFE Yönetmen: Nic Balthazar Yapımcı: Peter BOUCKAERT(Eyeworks) Yapım Yılı: 2012 Oyuncular: Koen De GRAVES, Ben SEGERS, Lotte PINOY, Felix MAESSCHALCK,
ÇEVREMİZDE NELER VAR? Kazanım: Okul ve çevresindeki eğitsel ve sosyal imkânlardan yararlanır. 9. Sınıf 2 nolu kazanım etkinliği.
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Frank Lloyd WRIGHT Ulas YILDIRIM (TOBB ETU-Sanat ve tasarım)
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
Bernini Heykelde manerist
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
Oyuncu Kadrosu ZEHRA SADIÇ İLKNUR BİLEN GAMZE KAÇMAZ
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
FİLM YAPIM YÖNETİMİ CHARLİE CHAPLİN.
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
Tetikçi Shooter Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine.
NEDİR TİYATRO?.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ONUR ÜNLÜ.
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Ben Gülay. 30 Eylül 2000 tarihinde Konya’da doğdum.Küçüklüğümde uyumayı çok seven bir bebekmişim.Ve hala da uyumayı çok seven bir genç kızım.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
MAHSUN KIRMIZIGÜL.
1890 yılı yaz ayında Washington Üniversitesi'nden mezun olan William Sachtleben ve Thomas Allen Jr. isimli Amerikalı iki genç, seyahat amacıyla ilk olarak.
MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
FİLm Gösterİm ProğramI (ŞUBAT 2017)
Film Gösterim Proğramı (OCAK 2017)
William Wyler Hayatı ve Filmleri
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Western / kovboy filmleri
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
AYHAN TAŞ 1971 AYHAN TAŞ/1971 EĞİTİM
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
2018 Mart Ayı Film Gösterimi /08. 03
HALİDE EDİP ADIVAR.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
DAİRE GRAFİĞİ 1786 yılında, William Playfair Ticari ve Siyasi Atlası adlı kitabında ilk veri grafikleri yayınladı. Kitap 18.yy İngilteresinin ekonomisini.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

MEL GİBSON (CESUR YÜREK)

MEL GİBSON KİMDİR ? Gerçek Adı: Mel Columcille Gerard Gibson olan Mel Gibson; Onbir çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak 3 Ocak 1956 da Peekskill , New York,’da dünyaya geldi. Babası “Hutton Gibson” New York Merkez Tren İstasyonu’nda çalışıyordu. 14 Şubat 1968 tarihinde Mel Gibson 12 yaşındayken babası “Hutton Gibson” iş yerinde bir kaza geçirir yaralanır ve dava sonucunda 145.000 dolar tazminat kazanır. Akabinde annesi Patricia ve babası ile onbir kardeş hep beraber Avustralya Sydney eyaletindeki West Pymble kasabasına taşınırlar. İlk öğretimini ve liseyi Sydney’in bir banliyösü olan “Wahroonga”da St Leo Katolik Kolejinde okudu. Gibson, okulu bitirdikten sonra New South Wales Üniversitesi’nin drama bölümüne girdi. Ablasının keayıt yaptırması üzerine zorunlu olarak başladığı oyunculuk, yıllar geçtikçe vazgeçilmez bir tutkusu haline geldi.

Öğrencilik yıllarında “Summer City” adlı bir filmde Scollop adında genç bir sörfçüyü canlandırdı. Mezun olduktan sonra da Güney Avustralya Devlet Tiyatrosu’na katıldı. Burada birçok klasik oyunda rol aldı. Sinemaya “Mad Max” adlı aksiyon filmiyle giriş yaptı. Filmdeki, “geleceğin yeni kahramanı Mad Max karakteriyle Avustralya’da büyük üne kavuşan Gibson, filmin devamı niteliğindeki “The Road Warrior” ile Amerika’da da tanındı. Aksiyon filmlerine devam etmekte kararlı görünen Mel Gibson, Mad Max’ten sonra Danny Glover ile başrol oynadığı “Lethal Weapon / Cehennem Silahı” ile çok farklı ve yine unutulmaz bir kahraman karakteri yarattı. Seri filmi 4’e kadar çevirdiler. Elde ettiği prestijle kendi istediği filmlerde oynama lüksüne kavuşan aktör, “Hamlet” ve “The Man Without a Face / Yüzü Olmayan Adam” gibi dramatik oyunculuğu ağır basan filmlerde oynadı. Bu filmlerin beklenen ilgiyi görmemesi Gibson’ı aksiyon filmlerine dönmeye mecbur etti. İngiltere’ye karşı verdiği mücadeleyi konu alan görkemli bir baş yapıt olan “Braveheart / Cesur Yürek” filminin hem yönetmeni hem başrol oyuncusu olan aktör, En İyi Film ve En İyi Yönetmen olmak üzere iki Oscar ödülünün sahibi oldu.

CESUR YÜREK

FİLM KONUSU Cesur Yürek (Braveheart) filmi özgürlük aşkıyla dolu bir gencin halkına umut ışığı olması ve özgür olmak adına yapılan savaşların anlatıldığı bol aksiyonlu bir film. Cesur Yürek filminin baş rollerinde Mel Gibson ve Sophie Marceau var. Bu ikili arasında yeşeren aşk özgürlük savaşlarının başlamasında oldukça etkili oluyor. Babasını savaşta kaybeden bir çocuk hiç tanımadığı amcası tarafından büyütülüyor. Amcası ona okumayı, savaşmayı ve bir çok şeyi daha öğretiyor. Bir zaman sonra İskoçya’dan ayrılsa da topraklarından ayrı kalamayıp geri dönüyor. Ancak ülkesi İngiltere’nin sömürüsü altındadır. Ve İngilizler ellerinde olan her şeye eşlerine dahi sahiptirler. Bu durumdan hoşlanmayan William Wallac( Mel Gibson) sevdiği kızla gizliden evlenir. İngiliz askerler tarafından eşinin öldürüldüğünü gören William Wallac özgürlük adına savaşı başlatmış olur. Ona inanan insanlarla birlikte önemli savaşlara önderlik yapmıştır. Ölünceye kadar özgürlüğünden vazgeçmeyecektir. Sophie Marceau

CESUR YÜREK Senaryo Müzikler Yapımcı Randall Wallace James Horner Mel Gibson

TEKNİK EKİP Görüntü yönetmeni Kurgu Ses tasarımcısı Ses montajcısı John Toll Kurgu Steven Rosenblum Ses tasarımcısı Andy Nelson Anna Behlmer Ses montajcısı Lon Bender Per Hallberg Makyaj sanatçısı Paul Pattison Peter Frampton

ÖDÜLLER En İyi Yönetmen (68.Oscar Ödülleri-1996) En İyi Görüntü Yönetmeni (53.Altın Küre Ödülleri-1996) En İyi Film

FİLMDEN GÖRÜNTÜLER

FİLM MÜZİĞİ

FRAGMAN