ÖZ GELİRLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

KONTENJANLAR Toplam Atama Sayısı Sınırları Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirlenir.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Sosyal güvenlik Devletin; sosyal sigorta, sosyal yardım ve benzeri araçlarla halkın sosyal durumunu güvence altına almasıdır.
Avukatlık sözleşmesi. Sözleşmenin tarafları Bu sözleşmenin tarafları; baro levhasına kayıtlı ve işten yasaklanmamış avukat ile ondan hukuksal yardım talep.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
130 Maddeden oluşmaktadır
MALİ İŞLEMLERİN İZLENMESİ
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MART AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Görev ve Sorumluluklar
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Farabi Değişim Programı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TEŞHİSLE İLİŞKİLİ GRUPLAR (TİG) TÜRKİYE UYGULAMASI
VERGİNİN YAPISI Devletin kamu hizmetlerini yerine getirmek üzere, vatandaşlarından zora dayanarak aldığı iktisadi değerler olarak tarif edilebilir. Kamu.
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinin Yeniden Yapılandırılması
Sunum transkripti:

ÖZ GELİRLER

ÖZ GELİRLER NELER?? Lojman Kira Gelirleri Kantin Kafeterya İşletme Gelirleri Diğer Taşınmaz Kira Gelirleri İkinci Öğretim Gelirleri Yaz Okulu Gelirleri Tezsiz Yüksek Lisans Gelirleri Uzaktan Eğitim Gelirleri Araştırma Projeleri Gelirler Payı Döner Sermayelerin Aylık Gayri Safi Hasılatından Aktarmalar Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler Uluslararası Ortak Eğitim ve Öğretim Program Gelirleri

SIK KULLANDIĞIMIZ ÖZ GELİR KODLARI?? İkinci Öğretim 09.4.1.07 Fonksiyonel Tezsiz Yüksek Lisans 09.4.1.09 Uzaktan Eğitim Gelirleri 09.4.1.14 Yaz Okulu Gelirleri 09.4.1.08

HANGİ SORUNLARI YAŞIYORUZ? Mevzuattan Kaynaklanan: 1-Kurum öz gelir ödeneklerinin birim düzeyinde dağıtımının öz gelir gerçekleştikçe dağıtılamaması. 3 er aylık Serbest bırakma dönemlerinin harç tahsilatları ile uyumsuz olması. 2-Bütçelerin 01.4 tertibindeki geçici hizmet karşılığı yapılacak ödemelere ilişkin Bütçe Kanununda öngörülen ödenek eklenemez ibaresinin (öz gelir karşılığı öngörülen ödenekler hariç) şeklinde düzenlenmemesi. Birimin kendi geliri olduğu halde, bahsi geçen kanun metni sebebi ile ekleme yapılamaması.

Diğer: 1- Başlangıç ödenekleri: Bütçe hazırlık çalışmaları esnasında birimlerden toplanan tahminler (bütçe tahminleri) çerçevesinde Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen üst sınırlar itibari ile tarafımızca belirleniyor. Ne yaşıyoruz? Yeni bütçe yılı başlangıcında; ilgili birim bütçesinde «başlangıç ödeneği» kısmında görülen ödeneğin tamamının söz konusu birimin harcayabileceği toplam rakam olarak algılanması Başlangıç ödeneğinin gelir gerçekleşmesine göre serbest bırakılması gereği gerçeğinin atlanması.

Örnek: A Birimi Uzaktan Eğitim Faaliyeti yürüten bir birim olsun: Sene başındaki toplam başlangıç ödeneği: 100.000 TL Şubat ve Eylül Dönemi (Bahar+Güz) toplam uzaktan eğitim harç tahsilatı: 50.000 TL A birimi Söz konusu başlangıç ödeneğinin sadece 50.000 TL ‘lik kısmını hak etmiş dolayısı ile 50.000 lik kısmı serbest bırakılacak demektir.

2-Yönetim Kurulu Kararı: Üniversitemizde yürütülen ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerden tahsil edilecek harç ücretlerinden ayrılacak paylara ilişkin alınan karar. (son karar tarihi: 07.09.2017 tarih ve 28729 sayı) Ne yaşıyoruz? Kanuna (2547 sayılı Yüks.Öğr.) ve İlgili Mevzuatına göre; Tezsiz Yüksek Lisans Gelirlerinden %30 BAP Payı İkinci Öğretim Gelirlerinden %10 SKS Payı Uzaktan Eğitim Gelirlerinden (son karara göre) Lisans Gelirlerinden : %45 Ön Lisans ve Yüksek Lisans Gelirlerinden: %25 ANKUZEM payı ayırıyoruz.

Söz konusu paylar ve ayrıldığı programlar dolayısı ile; ilgili birim tarafından kalan gelirin kısmen az olarak algılanması. Örnek: B birimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı yürüten bir birim olsun. Şubat ve Eylül dönemlerinde (Bahar+Güz) toplam 500 TL harç geliri elde etmiş olsun. Elde ettiği gelirin %30’ u BAP a ayrılmak üzere kendisinden ayrılacak 500*30/100=150

Geriye : 500-150=350 TL’ si kalacak  350 TL ise; ilgili mevzuatına göre; personel ve mal ve hizmet alımlarında kullanılmak üzere kendisinin hak ettiği ödenek olacak. Burada hemen hatırlayalım: İşte hak ettiği bu 350 TL; yeni bütçe yılı başlangıcında belirlenen başlangıç ödeneğinden (örneğin 1000 liradan) serbest bırakılarak tarafımızca söz konusu B birimine kullandırılacak.

Dinlediğiniz için teşekkürler… Esra ERBEK Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı