MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI YAPI TEKNOLOJİSİ DERSİ FİNAL TESLİMİ BURCU KÜBRA AYDOĞAN ÖĞR.GÖR. BUKET GİRESUN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
Advertisements

bu özellik çiftlerinden bazılarını inceleyelim.
1-ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
MADDEYİ TANIYALIM.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
4.SINIF KİMYA KONULARI.
Demir-Karbon Denge Diyağramı
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
MADENLERİMİZ -DEMİR -KÜKÜRT -BAKIR -BOKSİT -KURŞUN -MAGNEZYUM
Madde ve Isı.
MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
Element ve Bileşİk.
PERİYODİK TABLO ALİ DAĞDEVİREN.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Elementler ve Sembolleri
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Maden Yatakları bakımından Türkiye,çok zengin bir ülkedir. Ve yaklaşık 30 değişik maden türüyle dünyada madencilik bakımından en.
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
Bileşikler ve Formülleri
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
MADDEYİ TANIYALIM.
……………………………….. ALT BAŞLIKLAR: -Tanım ve Tarihi
HAZIRLAYAN ÇİĞDEM ÇOLAK
1 METALİK KAPLAMALARLA KORUMANIN GELECEĞİ. 2 Metallerin, metalik kaplamalarla korozyondan korunması önemini yitirme yerine gittikçe daha yaygın hale gelmektedir.
YAYGIN MALZEMELER -Kireç, harç, beton -Cam, seramik, porselen -Boyalar
KADMİYUM KAPLAMALAR.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI.
ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VAR.
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
Aluminyum (Al2) Bulunuşu Özellikleri Bileşikler.
HANGİ MADDELER ELEKTRİK ENERJİSİNİ İLETİR.. KAZANIMLAR 1-Maddelerin elektrik enerjisini iletip iletmediklerini test etmek için basit elektrik devresi.
Bakır, gümüş, altın. Elde edilişleri ve kimyasal reaksiyonları.
Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır
PERİYODİK CETVEL.
MADENCİLİĞE GİRİŞ.
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
MADENLER VE TEKNOLOJİ Yeni programa göre hazırlanmıştır.
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
Elemetler Ve Bileşikler
KÖMÜR VE OLUŞUMU.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ, BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi
ELEMENT VE SEMBOLLERİ.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Maddenin yapısı ve özellikleri
Hazırlayan : Nigar BAYRAM
İMALAT YÖNTEMLERİ Bölüm- 3 Endüstrİ Ürünlerİ TasarImI bölümü.
Yüksek Lisans Semineri Danışman : Prof. Dr. İbrahim MUTLU
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
Bölüm 1 Yapısal Tasarım Çeliğin Malzeme Özellikleri Profiller
Maden Nedir? Yerkabuğunun farklı derinliklerinden çıkarılan, ekonomik değer taşıyan mineral ve elementlere  Maden denir. Bir yerdeki madenlerin tahmin.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI I TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI.
DEMİRDIŞI METALLER.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
MADENLER VE TEKNOLOJİ Salih Zeki GÖKÇE
YAPIM İŞLERİ UYGULAMALARINA ÖRNEKLER
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
DUVARLAR Kiriş döşeme gibi üst yapı elemanlarından gelen yükleri temele nakleden, binalarda mekanları birbirinden ayıran (bölen), mekanları çevreleyen.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
BAFRA İSMAİL AHISKALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUSU Hazırlayanlar : Hasan YILMAZ Erkan BÜLBÜL.
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
Korozyon ve Katodik Koruma
Maddeyi Tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Korozyon ve Katodik Koruma İnş.Müh. Seyit ERDEN Met. Müh. M. Caner DEĞERTEKİN.
Sunum transkripti:

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI YAPI TEKNOLOJİSİ DERSİ FİNAL TESLİMİ BURCU KÜBRA AYDOĞAN ÖĞR.GÖR. BUKET GİRESUN

İÇİNDEKİLER 1.Geleneksel mimaride ahşabın kullanım alanları 2.Geleneksel ahşap el aletleri 3.Geleneksel ahşap el aletleri fotoğrafları 4.Taşıyıcı sistem elemanları 5.Taşıyıcı sistem elemanları fotoğrafları 6.Cephe elemanları 7.Cephe elemanları fotoğrafları 8.İç mekan elemanları 9.İç mekan elemanları fotoğrafları 10.Çatı elemanları 11.Ahşap yapı örnekleri 12.Ahşap girintiler 13.Moloz taş duvarlar 14.Metal 15.Bakır 16.Kurşun 17.Çinko 18.Alüminyum 19.Çelik 20.Demir 21.Kaynakça

GELENEKSEL MİMARİDE AHŞABIN KULLANIM ALANLARI 1. Geleneksel Ahşap El Aletleri 2. Geleneksel Ahşap Yapı Elemanları 3.Mobilyacılık

GELENEKSEL AHŞAP EL ALETLERİ Piyoşon Keser Hızar Eğe Törpü çeşitleri Testereler Çırak Doğramacı tezgahı Planya Kerpetenler Nişangeçler Çekiç çeşitleri Burgu türleri Matkaplar Tornavida çeşitleri İskarpela Doğramacı kalem Rende türleri İşkenceler Ölçme ve çizim aletleri

TAŞIYICI SİSTEM ELEMANLARI Dikme Kiriş (taban-tavan-yastık-bağ) Payanda Bağlantı Elemanları

CEPHE ELEMANLARI

İÇ MEKAN ELEMANLARI

ÇATI ELEMANLARI MERTEK AŞIK GÖĞÜSLEME KUŞAK GERGİ ÇATI KAPLAMA TAHTALARI

(SAİT HALİM PAŞA YALISI) (BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ)

Yüksek elektrik ve ısı iletkenliği kendine özgü parlaklığı olan şekillendirmeye yatkın oksijenle bazik oksitler yapan elementlerdir. METALİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ; Metaller ısı ve elektriği iletirler En iyi elektirik ileten iki metal gümüş ve bakırdır. Metaller ışığı yansıtırlar ve parllaktırlar Civa dışında hepsi katı haldedir Metaller birbirleriyle bileşik yapamazlar ancak birbirleri içerisinde eriyerek alaşımlar oluşturlar Soy metaller oksitlenmez diğerleri oksitlenirler Metalin oksitlenmesi sonucu yüzeyde oluşan pate adı verilen tabaka metalin bozulmasını geciktirir Metaller sert ve yumusak diye ikiye ayrılırlar,sert metaller yumuşak metalleri çizerler

Rengi kızıl olan ve en çok kullanım alanına sahip madenlerden biri olan bakır, üretimde kolay bir malzeme olmasından dolayı çok eski çağlardan beridir kullanılagelmiş bir maddedir. Isıyı ve elektriği en iyi ileten element olmasından dolayı ısınma, soğutma ve elektrik sektörlerinde sıkça bakırdan faydalanılmaktadır. Diğer yandan bakırın paslanmaz özellikte olması, kaplama alanında da sıkça başvurulan bir malzeme olmasına neden olmuştur. Kaynak yapılması gereken alanlarda ve bronz üretiminde de bakırın önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Sanayi ve hammadde sektörleri için son derece kullanışlı bir malzeme olması günümüzde bakırın sıkça kullanılmasına neden olurken, eski çağlarda da kısıtlı imkânlar içinde bakırın kullanışlı olması, eskiden beridir bakırın insan yaşamı için önemli bir yere sahip olmasına sebep olmuştur. BAKIR

Kolay şekil alabilen ve yumuşak bir element olan kurşun, eski zamanlardan beridir bilinen madenler arasındadır. Kurşunu her medeniyet farklı bir amaç için kullanmıştır. Eski Mısırlılar, kurşunu daha çok süs eşyası yapımında ve başka madenlerin sırlanmasında kullanırken, Romalılarda su taşıma tesisleri için kurşundan faydalanmışlardır. İlk Çağ’da savaş malzemesi için kurşun madeninden yararlanılırken, Orta Çağ’da, mimarlık alanında kullanılmıştır. Kurşun tek başına kullanıldığında dayanıksız bir yapıda olmasından dolayı, başka madenlerle birlikte kullanılması daha çok tercih edilmektedir. Genellikle diğer minerallerle birleşik şekilde görülen kurşunun doğada tek olarak görülmesine nadir olarak rastlanır. Korozyona karşı dayanıklı olmasına karşın elektriği az iletmeözelliğine sahiptir KURŞUN

ÇİNKO Orta sertlikte bir metaldir, doğada iki türlü bulunur biri bilent diğeri ise silikatlı olup calamonit adını alır. Çinkoda hem alaşım hem kaplama olarak kullanılır. Sıcak olarak işlenir ve çabuk şekillenir. Dövülebilir ve döküm yapılabilir Çatı kaplamalarında, dekoratif amaçlı, cephe elemanı olarak kullanılmıştır

ALÜMİNYUM Boya malzemesi olarak kullanılır. Makinelerin yapımında kullanılır. Dekorasyon malzemelerinde ve balkon merdiven korkuluklarında sıkça kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özl. Gerektiren taşımacılık ve inşaat sektçrlerinde kullanılır.

ÇELİK Taşıyıcı sistem amacıyla tercih edilmiştir. Depreme karşı daha iyi performans vermesi amacıyla çeliğin kullanılmasındaki amaç daha kısa surede inşa edilmesidir. Amaç maliyette düşüş sağlamasıdır.

DEMİR Gümüş ve beyaz renklerinin karışımı bir renkte olan demir, metal çeşitleri arasında dünyadaki en çok rastlanan metallerden biridir. Birçok alanda kullanılan ve insan vücudu için de önemli olan demir, Latince ferrum olarak bilinen bir metaldir. Oksijen ve kükürt gibi minerallerle kolay bir şekilde birleşme özelliğine sahiptir. Demirin içeriğine bir miktar karbon eklediğinde çelik elementini elde etmek mümkündür. Yumuşak bir yapıda olmasından dolayı dövülerek şekil verilmesi kolay bir metaldir. Aktif bir metal özelliğinde olmasından dolayı diğer aktif ametallerle birleşme becerisine sahiptir. Dünya üzerinde bol miktara bulunan bir metal olmasının yanında ucuz olması da pek çok alanda demirin tercih edilmesine neden olmaktadır.