“DİDO” YERKEN ASLINDA NE YİYORUM ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sonuçlarına Kulak Verin
Advertisements

ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BURDUR HALK SA Ğ LI Ğ I MÜDÜRLÜ Ğ Ü. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I TUZ TÜKET İ M İ PROGRAMI T.C. Sağlık Bakanlığı, Kasım 2011 itibarıyla “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin.
Bu Sunu Prof.Dr.Necmettin Çepel ve Celal Ergün’ün sunusundan alınmıştır.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
ÜNİTE : 1 VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM. BESİNLER VE DENGELİ BESLENME Bütün canlılar; Bütün canlılar;  Canlılığını sürdürmek,  Büyüyüp gelişmek,  Yaşamsal.
Seralarda domates Tuta absoluta.  Yumurtadan çıkan larva, yaprak, meyve, sap, gövde ve büyüme noktalarında galeriler açarak beslenir.  Yaprakta açtığı.
LOGO. HÜCRE NEDİR? Vücudumuzda tüm organlar hücrelerden oluşur. Hücreler vücudumuzun en küçük yapıtaşlarıdır.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ. Bu yaş grubunun beslenmesinde en önemli husus, çocuğun iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazanmış olmasıdır. OKUL ÖNCESİ.
Editorials Eating Less Meat: A Healthy and Environmentally Responsible Dietary Choice American Academy of Family Physician
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Hazırlayan: Musa Yıldız Hazırlayan: Musa Yıldız Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü.
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
LABORATUVAR TEMİZLİĞİ Yrd. Doç. Dr. Çağatay Oltulu.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
ÜLKEMİZDE ENGİNAR YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
Adaçayı Salvia spp..
İkili Ticaret İstatistiki Kıyaslama (2016 yılı)
GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT
ÜLKEMİZDE CEVİZ YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
Bu tuzak tiplerinin dışında bazı tuzak tipleri daha vardır ki bunlar böceklere karşı savaşta doğrudan değil dolaylı olarak, örneğin savaş zamanının saptanmasında.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
Menü Planlama.
ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
Serdar Erşeker Mehmet Şen
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
TÜRK MUTFAĞINDA MAKARNALAR
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
SAĞLIKLI BESLENME.
KOYUN - KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
GÜÇ MESAFESİ VE YÖNETİME ETKİSİ
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ ÇOCUK BESLENMESİ
KUZU BESLEME.
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
TS 802 Haziran 2009 BETON TASARIMI KARIŞIM HESAPLARI
Türk Standartlarına göre Beton Karışım Hesabı
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BÖLÜM 5: PAZAR ÇEŞİTLERİ VE FİYAT OLUŞUMU
LONİCERA JAPONİCA (Japon Hanımelisi, Beyaz Hanımeli)
Kişinin bedensel ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ile ortaya çıkar.
İNEKLERİN SÜT VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beslenme İlkeleri - 5.
Beslenme İlkeleri - 8.
DÜNYADA GDO‘NUN MEVZUATI, TİCARETİ VE UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

“DİDO” YERKEN ASLINDA NE YİYORUM ? GÜLSÜM MEÇO

Şeker

Süt tozu Zararlı değil. Tamamen doğal

Kakao yağı Bağırsak parazitlerini düşürür İdrar attırır Yorgunluk ve stresi azaltır. Çatlaklara iyi gelir Yağı bronzlaştırır

Kakao kitlesi

Emülgatör (soya lesitini) E322

Tuz

Aroma vericiler

Buğday unu

Palm yağı

fındık

Kakao tozu

Yumurta akı tozu

Zararsız katkı maddeleri

Şüpheli katkı maddeleri E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477, 605, E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407 (MİDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARI) E200 (VUCUTTAKİ VİTAMİN B12 YI YOK EDİYOR)  E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLİKLER VE TIKANIKLIKLARI) 

Tehlikeli katkı maddeleri E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJİK HASTALIKLAR) 

KANSEROJEN KATKILAR E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217  ÖRNEĞİN E211-SODYUM BENZOAT KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.  123,110 ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BİRÇOK ÜLKEDE YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMİZDE RENKLİ DRAJE ÇİKOLATALARDA VE KAYMAKLI BİSKÜVİLERDE KULLANILMAKTADIR. 

EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI: E330 ( NE YAZIKKİ BİRÇOK  HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.)   BAZI HAZIR GIDALARDA TESBİT EDİLEN KATKI  MADDELERİ E330 - ÜLKER LÜKS GOFRET, MEYSU (ÖZELLİKLE  KAYISI), KNOR DOMATES ÇORBA, TÜM TENEKE  KONSERVE VE  TURŞULAR,  7UP, SCHWEPPES (TÜM ÜRÜNLERİ),  JELİBON, TAMEK YAPRAK SARMA,  PİYALE HAZIR ÇORBA, OLİPS, E250 - TÜM SALAMLARDA  E300 - FANTA PORTAKAL, CİNOMEL, E320 - ETİ PUFY, KNORR İŞKEMBE ÇORBA, E223 - ÜLKER HAYLAYF, ALBENİ, TÜM KOLALI  İÇECEKLERDE  KULLANILAN  KATKI  MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALİZ YAPILMASINA İZİN VERİLMEMİŞTİR.