Kedi Irkları ve Bakımı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Advertisements

ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
YILANLAR Yılanların hareketleri birçok açıdan mükemmeldir. Yılanlar, her birinde bir çift kaburga ve düzinelerce kas olan 400 omura sahip olabilirler.
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.
KUŞ GÖZLEMİ.
Besin nedir?.
HAYVANLAR.
Juglandaceae CEVİZGİLLER.
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
Adaptasyon.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Erkek Üreme Sistemi -
Kırmızı çerçeveli sütundaki gizli Şifreyi bulun. Bunun için soldan sağa tüm satırlara Ait, hayvanlar ile ilgili soruları Yanıtlayın. Soruyu okuduktan sonra.
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
SOYA Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Glycine
Sindirim Sistemi Organlarını Resimlerini Bulup Eşleştirme
Hayvanlar Alemi.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
Kediler.
ADAPTASYON, EVRİM, VARYASYON, DOĞAL SEÇİLİM
DESTEK VE HAREKET Vücudumuzda, hareket edebilmemizi sağlayan yapılardan birisi kemiklerdir.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.
GENEL BİYOLOJİ II.HAFTA.
KOLZA.
KONU HAYVANLAR.
ADIM – SOYADIM : D İ LEK KARZAO Ğ LU SINIFIM : 6 / B NO ’ M : 57 DERS : B İ L İŞİ M TEKNOLOJ İ LER İ VAH Şİ YA Ş AM.
Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır
Fen ve teknoloji dersi 5. Ünite MERVE YALIN 6/F 722.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
Hazırlayan: Kubilay AĞBAL AYDIN MYO
NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR
DUYU ORGANLARI Çevremizdeki olayları anlamamız için öncelikle olayları algılamamız gerekir. Hareket, gürültü gibi olayları fark eden gelişmiş canlılarda.
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
 İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar.
SLAYTIMIZA HOŞGELDİNİZ
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
Tropikal Yağmur OrmanlarI BİYOMU.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bilgisayar Dersi Öğr. Gör. Zafer Erkan.
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
Sindirim Sistemi.
HAYVANLAR ALEM İ ARDA KIRTAS İ YE. Evcil hayvanlar Do ğ a'da büyüyüp yeti ş en ve kendi kendini doyurma ve yeti ş tirme özelli ğ ine sahip hayvanlar vah.
HAZIRLAYAN: TANER BULUT FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ. Destek ve hareket sistemi İskelet sistemi KıkırdakKemikEklem Kas sistemi.
KEDİLER Kediler memeliler Kediler memeliler grubunda yer alır. grubunda yer alır. Doğurarak çoğalırlar. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımı vardır. Yavru.
N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
KONU HAYVANLAR.
DUYU ORGANLARI Çevremizdeki olayları anlamamız için öncelikle olayları algılamamız gerekir. Hareket, gürültü gibi olayları fark eden gelişmiş canlılarda.
FEN PERFORMANS ÖDEVİ MUHAMMED YEŞİLYURD BURAK YAZAR 6-C.
KAFATASI KÖPRÜCÜK KEMİĞİ KÜREK KEMİĞİ KABURGAOMURGA GÖĞÜS KAFESİ PAZU KEMİĞİ DİRSEK KEMİĞİ EL BİLEĞİ LEYEN KEMİĞİ KUYRUK SOKUMU DİZ KAPAĞI : UYLUK KEMİĞİ.
DOLAŞIM SİSTEMİ
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
Ayakların Üstüne Düşme Olayı
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Birinci Hafta Antropolojinin rehberliğinde tarih öncesine yolculuk
Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
TÜRK İ YE’DE NESL İ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR VE B İ TK İ LER.
Boş boş durmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Sunum transkripti:

Kedi Irkları ve Bakımı

Gİrİş Kedigiller; düzgün ve alımlı vücut yapılarıyla; çekici ve harika renklerden oluşan postlarıyla; güzel kafa yapısı, dik kulakları ve iri gözleriyle hayvanlar aleminde en güzel ve çekici hayvanlardandır.

Yabani kedilerle evcil kediler aynı ailedendirler (Felidae ailesi). Kahverengi siyah desenli İran Dişi İskoç Fold (uzun tüylü) Erkek Siyah İran Erkek American Shorthair Bronz renkli Abyssinian Erkek. Yabani kedilerle evcil kediler aynı ailedendirler (Felidae ailesi).

Evcil kedilerden dev Sibirya kaplanına kadar farklı vücut büyüklüğünde olmalarına rağmen dış görünüş itibariyle birbirlerine benzer ve aynı davranış biçimini gösterirler. Avustralya hariç dünyanın her yerinde yaban kedileri yaygın bir şekilde yaşamaktadırlar.

Tarİhçe Mısır’ da M.Ö. 2500 yıllarında evcilleştirilmeye başlayan kedi, su kuşlarının avlanmasında kullanılmış ve kısa sürede tanrılaştırılmıştır. Tanrıça kedi Bastet’ in Mısır’ ın tanrılar tapınağında seçkin bir yeri bulunmaktaydı. Mısırda binlerce kedi mumyalanmış ve yeraltı gömütlüklerinde toplanmıştır.

Köken ve Sınıflandırma İlk kedi fosilinin bulunması 50 milyon yıl öncesine dayanmaktadır. CFA’ n (Cat Fanciers Association) resmi kayıtlarına göre dünyada 43 kedi ırkı ve 800’ den fazla kedi varyetesi bulunmaktadır.

Kediler yırtıcı memeliler (carnivora) takımının, felidae familyası içinde yer almaktadır. Evcil kedilerin kökeni halen batı Asya, Afrika ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde yaşamını sürdüren Felis silvestris türünden gelmektedir.

Kedi familyasında 4 grup mevcuttur. 1. Küçük kediler grubu: evcil kediler, küçük siyah ayaklı kediler ve pumaların da bulunduğu 28 türü kapsamaktadır. 2. grup büyük kediler: Aslan, Kaplan, Jaguar ve Leopardan oluşur Diğer iki grup ise birer kedi kapsar. Bunlar Çita ve Lekeli Leopar’ dır.

Genel Özellİkler İyi gelişmiş duyu organları, çabuk hareket kabiliyetleri ve sivri dişleriyle tanınırlar. Vücut bölmeleri ve organları diğer avlarını öldürmek ve yemek üzere şekillenmiştir. Hızlı düşünmeli, hızlı öldürmeli ve diğer yırtıcılar gelmeden avını çabuk yemelidir Bu yüzden kedilerin çok çevik ve olaylara tepkisi çok çabuk olmalıdır. Dolaysıyla vücutları ince fakat güçlü olmalıdır.

Kediler çok zekidir ve beyinleri vücutlarına göre büyüktür. Etobur olduğu için ince ve kalın bağırsakları kısa ve basit yapıdadır Bağırsak uzunluğu orantılı olarak insan ve köpeklerden daha kısadır. Evcil kedilerde ise yabani kedilere göre biraz daha uzundur

24 süt ve 30 kalıcı dişleri vardır Kalıcı dişlerin 16 sı üst, 14’ü ise alt çenededir Bu dişler arasında ısırmaya yarayan köpek dişleri ile eti parçalamaya yarayan molar dişler vardır Yabani hayvanlarda köpek dişleri öldürmede kullanılan ana silahtır Kediler kısa ve güçlü bir çene yapısına sahiptir Bu özellik ısırığa kuvvet kazandırır

Vücut Dengesinin Sağlanması Kediler vücut dengelerini korumada başarılıdırlar Kediye bu yeteneği sağlayan başlıca unsur vücut kaslarının, beyin aracılığı ile göz ve iç kulaktaki denge organlarından gelen mesajlara büyük bir hızla reaksiyon göstermesidir.

Diğer önemli organ da kuyruktur Denge sağlamada kuyruğun kullanması cambazın ip üzerinde yürürken elinde bulunan uzun asaya benzetilebilir. Kedi ince bir duvar veya dal üstünde yürürken bir tarafa düşme durumu ile karşılaştığında anında orta kısımdan vücudunu yukarı doğru büker kuyruğunu ise düşecek olduğu tarafın ters yönüne doğru yönlendirir ve dengeyi sağlar

Aynı zamanda kediler hızlı koşu yaparken ani dönüşlerde de denge unsuru olarak kuyruklarını kullanırlar Koşu şampiyonu Çitanin zikzak koşan ceylanı kovaladığında uzun kuyruğunu kullanması bu duruma en güzel örnektir. Atlamalarda ise kuyruk bir çeşit dümen rolü oynamaktadır.