Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
ARAZİ ROBOTU KAVRAMSAL TASARIMI
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
Fatma ÇANKA KILIÇ, Durmuş KAYA, Süleyman SAPMAZ, Muharrem EYİDOĞAN, Volkan ÇOBAN, Selman ÇAĞMAN Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi Umuttepe / Kocaeli.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
HAYVAN YETİŞTİRME Prof. Dr. Tülin AKSOY
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
DOĞAL AFETLER.
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Tıbbi bitkilerin kültürünün yapılmasının faydaları
BARALAR.
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE
Ördek Barınakları.
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ (DERS) 4. HAFTA Prof. Dr. Hüseyin TUR
ÜRETİM YÖNETİMİ.
III. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
ISI MADDELERİ ETKİLER.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
FİZİBİLİTE ANALİZİ Prof.Dr.F.FÜSUN ERDEN
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
REPRODÜKTİF SÜRÜ SAĞLIĞI
Ürün ve Hizmetler İçin Kapasite Planlaması
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
DOKU KÜLTÜRÜ VE BİYOTEKNOLOJİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
ADI: SEVİL SOYADI: KÜÇÜKKAVUN
Yumurtacı İşletme Tipleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Su ürünleri yetiştiriciliğinde yer seçimi Su Ürünleri işletmelerinin kurulacağı yerin seçilmesinde aranan özellikler: İşletmenin kurulacağı yer, işletmenin minimum su ihtiyacını karşılayacak su kaynağına veya akarsuya yakın olmalıdır. Havuz toprağının su tutma kapasitesi çok yüksek olmalıdır. Havuz yapılacak toprakta sert kayalar bulunmamalıdır. Havuzların inşa edileceği arazinin toprağı fitoplankton, zooplankton ve diğer su canlılarının gelişmesi ve büyümesi için besin maddelerince zengin olmalıdır. Su sıcaklığı, balık yetiştiriciliğinde önemli bir faktör olduğundan, havuzlar gölgeli arazilerin dışında ve mümkün olduğunca gün boyu ışık alan arazilerde inşa edilmelidir. Havuz sahası fazla rüzgar almamalıdır. Tesis yerinin sel, heyelan ve benzeri tehlikelerin olmadığı bir yerde seçilmesi gerekir Hammadde temini ve ürün satışı için pazara yakın olmalıdır. Kuruluş yerinin ulaşım, haberleşme ve elektrik durumu uygun olmalıdır. Havuzların inşa edileceği arazinin kullanımı ile ilgili hukuki bir problem olmamalıdır. Aynı su kaynağını kullanan diğer tesislerin kapasiteleri ve uzaklıkları uygun olmalıdır. 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Su ürünleri yetiştiriciliğinde çevresel faktörler Balık havuzları için su temini balık yetiştiriciliğinde, havuzları yeterli bir sürede dolduracak, yetiştirme dönemi boyunca havuzlardan sızıntı ve buharlaşma ile olan kayıpları karşılayacak ve havuzları yıl boyunca çalıştıracak kadar su gereklidir. Balık yetiştiriciliği için gerekli su; • Yetiştirme dönemi başlangıcındaki havuz hacmi, • Yetiştirme döneminde havuzdan sızıntı ile kaybolan su miktarı •Yetiştirme döneminde havuzlardan buharlaşan su miktarı toplanarak bulunur. 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Balık üretim sistem ve tesislerinin sınıflandırılması Kuluçka tesisleri Damızlık Üniteleri Yumurta alım üniteleri Larva Yetiştirme Üniteleri Yavru Yetiştirme Üniteleri Besleme Üniteleri Ağ Kafesler 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Balık üretiminde yetiştirme sistemleri -Ekstansif yetiştiricilik -Yarı-entansif yetiştiricilik -Entansif yetiştiricilik Ürün (ton/yıl) Yetiştirme tipi Yemleme ve gübreleme 0-1 Ekstansif Gübreleme 1-20 Yarı-entansif Gübre+tamamlayıcı yem 20-1000 Entansif Karma yem 2. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta