Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
Advertisements

TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Deneysel Yöntem BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
DOĞALGAZ NEDİR? Doğalgaz metan, etan, propan gibi hafif moleküler ağırlıklı hidrokarbonlardan oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. En önemli.
DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
Dünyamız belirli katmanlardan oluşmuştur.  Hava küre  Su küre  Yer kabuğu  Ateş küre  Çekirdek.
Konum ve Dağılım Ölçüleri BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler.
AMİNE HERGÜL BARAN ÇANGA ELİF BOZÇALI GÜLCİHAN CİHANGİR ZEHRA HERGÜL.
 Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.Hindistan  İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
Temel Tıp Eğitiminin Human Papilloma Virüs (HPV) Farkındalığı üzerine etkisinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÇM 2 çalışma grubu.
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
Adem Civan** Ramazan Arı*** Alpaslan Görücü** Mehmet Özdemir**
DOĞAL AFETLER.
PERİYODİK TABLO VE BİRKAÇ ÖZELLİĞİ
Parametrik Olmayan İstatistik
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri I
Ergun, S.1, Koçak, S.1, Devrilmez, E.1, Tek, T.1
AY.
Küresel ısınma.
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
. . AÇILAR ..
Isı Yalıtımı.
İklim Değişikliğinin Sizi İlgilendiren Kısmı
Anahtar Kelimeler: Karbon Monoksit, Ambulans Acil, 112
Isının Yayılma Yolları
BÖLÜM 5 Atomlar ve Moleküller. BÖLÜM 5 Atomlar ve Moleküller.
ÖN BİLGİLERİMİZİ HATIRLAYALIM 
Buse özer 6/a Aybüke hoca
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
İK MAKALESİ.
BİTKİLER NEDEN YAPRAKLARINI DÖKME İHTİYACI DUYAR?
HİDROJEN ENERJİSİ: Hidrojen 1500'lü yıllarda keşfedilmiş, 1700'lü yıllarda yanabilme özelliğinin farkına varılmış, evrenin en basit ve en çok bulunan elementidir.
Okulumuzdaki radon olması gereken değerlerde mi?
MAKALE ÖZET VE ÇEVİRİSİ
Madde ve Maddenin Özellikleri
Dr. İLKER YAKIN & Dr. HASAN TINMAZ
Okulumuzdaki radon olması gereken değerlerde mi?
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir.
İSTASYON YÖNTEMİ.
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
SOSYAL PSİKOLOJİDE YÖNTEM
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
19.BÖLÜM GENÇLİK VE GENÇLİK SORUNLARI: DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİK
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Sunum transkripti:

Okulumuzdaki radon olması gereken değerlerde mi? OKULLARDA RADON ÖLÇUÜMÜ Proje Yürütücüleri: NİLŞAH CİVELEK-AYŞE EYUBOĞLU Proje Danışmanı: PROF.DR. MEHMET KÜÇÜK KURAMSAL BİLGİ: ARAŞTIRMA SORUSU: Radon gazı insan sağlığını tehdit eden kanserojen, radyoaktif bir soy gazdır. Sigaradan sonra en önemli ikinci akciğer kanseri nedeni olarak kabul edilen radon, renksiz ve kokusuz radyoaktif bir gazdır. Radon gazı dünya genelinde görülen akciğer kanseri vakalarının yüzde 15'inin nedeni olarak gösterilmektedir. Toprakta, kayalarda ve sulardaki uranyumdan köken alır. Topraktaki radon, yukarı doğru hareket eder ve evlerin tabanlarındaki ya da duvarlarındaki çatlaklardan ve boşluklardan içeri sızar. Özellikle bodrum katlarda ve madenlerde radon gazı yoğun olarak birikebilir. Okulumuzdaki radon olması gereken değerlerde mi? Bir bodrum kata bir de ikinci kata katı hal iz detektörü yerleştirip, odalardaki gaz miktarını gözlemleyip karşılaştırma yaptık. Daha sonra olması gereken miktarlarla karşılaştırdık. Verileri kaydettik. AMAÇ: Okulumuzda iki farklı yerde ölçüm yapıp radon gazı farkını gözlemlemek. SONUÇ: Bodrum katta ikinci kata göre gaz miktarı çok fazladır. Bodrum katta Dünya Sağlık Örgütünün verdiği izinden daha fazla gaz bulunmuştur. Bodrum Kat İkinci Kat 2337(+-72) Bq/m³ 24(+-7) Bq/m³ BULGULAR Basınç Sıcaklık Nem 1008.2hPa 19.6 C° %67.5