Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMİNE HERGÜL BARAN ÇANGA ELİF BOZÇALI GÜLCİHAN CİHANGİR ZEHRA HERGÜL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMİNE HERGÜL BARAN ÇANGA ELİF BOZÇALI GÜLCİHAN CİHANGİR ZEHRA HERGÜL."— Sunum transkripti:

1 AMİNE HERGÜL BARAN ÇANGA ELİF BOZÇALI GÜLCİHAN CİHANGİR ZEHRA HERGÜL

2 YÜZME & BATMA

3 AMAÇ  Gözlem yapabilme.  Belli durumlarla ilgili neden- sonuç ilişkisi kurabilme.  Batma ve yüzme olayları ile maddeleri yoğunlukları arasındaki ilişkiyi keşfetme.

4 KAZANIMLAR  Değişik durumlarda gözlemlediklerini söyleme.  Gözlemle ilgili sonuçlar söyleme.  Verilen olayın olası nedenlerini söyleme.  Verilen olayın olası sonuçlarını söyleme.  Nesne, durum, olayla ilgili tahminde bulunur.

5 yogunluk Yoğunluk veya özkütle; fizikte ve kimyada, belirli sıcaklık ve basınç altında birim madde miktarıdır. p veya d harfiyle sembolize edilir.

6 S ı v ı lar ı n kald ı rma kuvvetinin özellikleri  Sıvıların kaldırma kuvveti sıvının özkütlesine, cismin batan hacmine ve yer çekimi ivmesine bağlıdır.  Sıvıların kaldırma kuvveti, cismin sıvı içindeki derinliğine bağlı değildir.  Sıvıların kaldırma kuvveti, cismin şekline bağlı değildir.

7 Yüzen cisimler

8

9

10 Archimedes prensibi Arşimet prensibine göre bir sıvı içindeki katı cisim, taşırdığı sıvının ağırlığına eşit bir batmazlık kuvveti ile yukarıya itilir.

11 Suyun kaldırma kuvveti, Arşimet tarafından fark edilen ve ileri sürülen bir ilkeyle, açıklığa kavuşmuştur. Su, kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir. Yoğunluk farklılığı nedeniyle ortaya çıkan bu itme kuvveti sayesinde cisim yüzer.

12

13 ASKIDA KALAN C İ S İ MLER

14

15 BATAN C İ S İ MLER

16

17 TESEKKÜRLER

18 amine.hrgl49@gmail.com delidolu5153@gmail.com mihrimyesa@gmail.com zehra.hrgl49@gmail.com


"AMİNE HERGÜL BARAN ÇANGA ELİF BOZÇALI GÜLCİHAN CİHANGİR ZEHRA HERGÜL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları