Başlangıç Dönemi– 11. Hafta

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

AKP’NİN KADIN İSTİHDAM PAKETİ KİME MÜJDE ! ?. İSTİHDAM Bir ülkede çalışabilir nüfus içinde olup ücretli olarak bir işte çalışanların toplamıdır.
Bölgelere Göre Meme kanseri yeni vaka görülme ve ölüm durumu (Yüz b inde ) 1.
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Dinamik sağlık sigortası. Yatarak tedavi planı dinamik sağlık sigortası Poliçeye giriş yaşı 6 ile 44 arasında olan ve geniş sigortalılık süresine sahip.
Program temel eğitimi almamış hekim sayısı: Sağlık ocağında çalışan ÇPGD Programı 2 günlük temel eğitimi almamış hekim sayısı Program temel eğitimi almamış.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
İSTATİSTİK II BAĞIMSIZLIK TESTLERİ VE İYİ UYUM TESTLERİ “ c2 Kİ- KARE TESTLERİ “
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
 Kalitim nedir?  Genotip ve fenotip nedir?  Kalitimin Gelisim Uzerindeki Etkisi.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
 Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.Hindistan  İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi.
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Günlük Yaşam Beceri Materyalleri ve Çalışmaları
Engelli Amerikalılar Yasası (Americans with Disabilities Act -ADA)-(1990)
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Değişkenler ve Hipotezler
Metinlerin Sınıflandırması
Doğum Öncesi Nedenler Annenin doğum öncesinde geçirmiş olduğu hastalıklar (özellikle hamileliğin ilk üç ayında geçirilen kızamıkçık, frengi, toksoplazma.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
EVLAT EDİNME EVLAT EDİNME KÜÇÜKLERİN EVLAT EDİNİLMESİNİN KOŞULLARI
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
Şinasi Şair Evlenmesi.
FİİLLERDE ÇATI.
Düzgün iş.
ZEMİN NEMİ-HİDROLİK İLETKENLİK TAYİNİ
Rewe Gruop 1927 yılı 1 Ocak kooperatif Köln olarak kurmuştur
ABD’de engelli bireylere yönelik ilk yasa 1798 yılında çıkarılmış,
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ
William Shakespeare: Hamlet
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Buluş nedir?.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Başlangıç Dönemi– 6. Hafta
YEŞİLAY.
Din Dersi Paylaşım Portalı
Aşağıda verilen bilgileri (dönem / ulus – destan) eşleştiriniz.
Yrd.doç.dr.H. deniz gülleroğlu
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
10. HAFTA TOPLUMSAL CİNSİYET.
Gelişim ve Temel Kavramlar
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
UZMAN ASKERLİĞİN VE SADAKATİN ADI: KAPIKULLARI
BLM-111 PROGRAMLAMA DİLLERİ I Ders-10 Diziler
B A K I Ş A Ç I S.
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
AİLE VE TOPLUMSAL CİNSİYET
Sunum transkripti:

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Caecilius Statius

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Plautus ve Terentius arasındaki dönemde eserlerini vermiş ünlü palliata (komedya) yazarı Gallia Cisalpinalı, büyük olasılıkla da Mediolanumludur (Milano) İÖ 222 yılındaki Clastidium savaşında Roma tarafından esir alınmış ve köle olarak kente getirilmiştir.

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Livius Andronicus ve Terentius gibi azat edilmiş ve kendisini azat eden efendisinin aile adını alarak Caecilius Statius olarak anılmıştır. İÖ 179 yılında en parlak dönemini yaşadığı belirtilir ve dönemin en iyi komedya yazarı olarak gösterilir.

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Ennius’la çok yakın oldukları söylenir ve İÖ 168 yılında yaşamını yitirdiğinde, dostunun yanına gömülmüştür. Terentius’un Hecyra oyunun önsözünde oyuncu Ambivius, Caecilius’un oyunlarının başlangıçta izleyiciler tarafından pek beğenilmediği, diğer yazarlar tarafından çokça eleştirildiğini belirtmektedir.

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri 42 eserinin adı bilinmektedir. Bu isimlerden yola çıkarak 16 tanesinin Yunan Yeni Komedya yazarı Menandros’tan esinlendiği düşünülmektedir. Tam olarak günümüze ulaşan bir oyunu yoktur.

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Menandros’tan esinlendikleri: Andria (Andros güzeli) Androgyne Epicene Chalcia (Kazancı (Bakırcı) Bayramı) Dardanus Epiclerus (Mirasçı)

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Menandros’tan esinlendikleri: Hymnis Hypobolimaeus (Bebek Değiştirme) Imbrii (Imbrialılar) Karine (Feryat eden kadın) Nauclerus (Kaptan) Plocium (Gerdanlık) Polumenoe (Satılık adamlar)

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Menandros’tan esinlendikleri: Synaristosai (Kadınlar Kahvaltıda) (aynı zamanda Plautus'un Cistellaria oyununun da orjinali) Synephebi (Gençler-Oğlanlar) Titthe (Hemşire)

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Diğer Yunan Ozanlarından Esinlenenler: Aethrio Chrysion Davos Demandati (Gözetimdeki oğlanlar), Epistula (Mektup) , Ex hautou hestos İki ayağının üzerindekiler, Exul (Sürgün),

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Diğer Yunan Ozanlarından Esinlenenler: Fallacia (Hile), Gamos (Evlilik), Harpazomene (Kaçırılan Kız) , Hypobolimaeus Aeschinus (Bebek değiştiren Aeschinus) Meretrix (Yosma), Nothus Nicasio (Sahtekar Nicasio),

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Diğer Yunan Ozanlarından Esinlenenler: Obolostates/Faenerator (Banker) Pausimachus, Philumena Portitor (Kapıcı) Pugil (Boksör) Symbolum (Sembol) Syracusii (Syracusaelılar) Triumphus (Zafer)

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta Eserleri- Komedya Yunan Orta komedya yazarlarından Antiphanes ve Alexis, Yeni Komedya yazarlarından Philemon’dan etkilenmiştir. Ele aldığı konulardan bazıları hamilelik yasal olmayan çocuk doğumu, evlat yetiştirmeye ve genç aşığın babasını kandırmasına ilişkin göndermeler

Başlangıç Dönemi– 11. Hafta In amore suave est summo summaque inopia Parentem habere avarum inlepidum, in liberos Difficilem, qui te nec amet nec studeat tui. Aut tu illum furto fallas aut per litteras Avertas aliquod nomen aut per servolum Percutias pavidum, postremo a parco patre Quod sumas quanto dissipes libentius!