Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEÇME VE KALMA.
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Melikşah Üniversitesi
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
HOCALAR UÇUK OLUNCA – 1 - HANGİ SANDALYE?
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Uludağ Üniversitesi Gelen Öğrenciler Okt. Volkan KAHRAMAN
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YURDU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
 eğitim öğretim yılında 8. sınıf olan öğrenciler uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir.  8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz E-Posta:
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
YURT DIŞINDA HAZIRLIK PROGRAMI
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MERKEZİ SINAV.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
Sunum transkripti:

Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ? İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Programını Ocak sonunda başarıyla tamamlayıp 2 dönem bölüm dersi almak yerine İngilizcesini geliştirmek isteyenlere (IRREGULAR Öğrenciler) Bu öğrencilerin seviye tespit sınavında çıktıkları seviye gidip gitmemeleri konusunda belirleyici bir etken değildir. Bu gruptaki öğrencilere sunduğumuz tüm programlar açıktır (UPenn, UC Irvine, ELS)

Hazırlık Programından Muafiyet İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Programının son seviyesini yurt dışında bir programda tamamlamak isteyenler Bu öğrenciler denkliğimiz olan ELS, UPenn ya da UC Irvine da dil eğitimine gidebileceklerdir Hazırlık programını Haziran’a kadar anlaşmalı programlarda tamamlayabilmek için öğrencimizin ilgili programın seviye tespit sınavından BİLGİ 5. seviye e denk bir seviyeye yerleşebilmesi gerekmektedir Anlaşmalı programların seviye tespit sınavından 5. seviye denginin bir altı yani 4. seviye dengi çıkan öğrenciler ancak anlaşmalı programda ya da BİLGİ de yaz okuluna devam edip başarıyla tamamlayarak , ya da kabul edilen sınavlardan birinden (TOEFL vs) hazırlık muafiyeti için yeterli puanı alarak hazırlık programını bitirebilirler

Hazırlık Bitirme Seviye Denklik Tablosu Program Bitirilmesi gereken denk seviye BİLGİ 5. seviye Irvine 4. seviye UPENN Seviye 500 ELS 106+107

Sınav Tarihleri IRVINE ve ELS seviye tespit sınavları: 8-12 Ocak Haftası (UPENN ın sınavı BİLGİ de yapılmayacaktır) En geç 5 Ocak 2016 Cuma saat 17:00’ e kadar Kuştepe BZ09 no’lu ofiste Sema Şimşek’e ya da Burcu Karataş’a isminizi yazdırmanız ve hangi üniversitenin sınavına girmek istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

Süreç Öğrenciler sınava girmek için başvuruda bulunacaklar Sınavların çoğu online olmakla birlikte, sadece yazı yazma kısımları kağıt kalemdir. Sınav sonucuna göre yerleşen öğrenciler aşağıdaki başvuru basamaklarını takip edeceklerdir: Bu programlara katılmak isteyen öğrencilerin PASAPORTLARI hazır ve en az 1 sene geçerli olmalıdır. Pasaportu olmayan öğrencilerin sınav başvurusundan - sonucuna kadar pasaportlarını çıkartmış olması yada süresini uzatmış olması gerekmektedir. PASAPORTSUZ OLMADAN İŞLEM YAPILAMAMAKTADIR! Resmi başvuruların 17 Şubat’ta tamamlanmış olması gerekmektedir. Tüm belgelerini ve dosyasını eksiksiz getiren öğrencilerin dosyaları işleme konulacaktır. Vize işlemleriniz için belgelerin tarafımıza ulaştırıldığında Uluslararası Merkez size randevu kanalı ile Vize işlemleri için yardımcı olmaya çalışacaktır. Programlar hakkında detaylı bilgilendirme ve randevu için lütfen laureate@bilgi.edu.tr’ye email göndermenizi önemle rica ederiz.