Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler."— Sunum transkripti:

1

2

3 Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler

4 TERCİH SÜRECİ a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir. b) Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir.https://eokul.meb.gov.tr c) Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar.

5 TERCİH SÜRECİ ç) İnternet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. d) Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

6 TERCİH SÜRECİ e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb. gov.tr veyahttps://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından ……… Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.http://www.meb.gov.trhttp://oges.meb. gov.trhttps://eokul.meb.gov.tr f) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek- 1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (…….. Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar).

7 TERCİH SÜRECİ g) Ek-2 te yer alan Yurtdışı Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu, Sadece tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayan yurt dışından sınava giren öğrenciler tarafından APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir. (…….. Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar)Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. h) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. (Geçen yıl düzeltme yapılabilmişti.)

8 TERCİH SÜRECİ i) Tercihlerin elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır. j) Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

9 TERCİH SÜRECİ k) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr,http://oges.m eb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.http://www.meb.gov.trhttp://oges.m eb.gov.trhttps://eokul.meb.gov.tr l) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir.

10 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

11

12

13

14 ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ İL/İLÇE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ KURULUNCA YAPILACAK İŞLEMLER

15

16

17 SON DEĞİŞİKLİKLER YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

18 SON DEĞİŞİKLİKLER ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

19 SON DEĞİŞİKLİKLER 5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak. HIZLI İŞLEM YAPILACAK: Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak. NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek. RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

20 BAYBURT’TA BULUNAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesi Bayburt Anadolu Lisesi Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Bayburt Fen Lisesi Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Demirözü Mustafa Köseoğlu Çok Prog. Anadolu Lisesi Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Korkut Ata Anadolu Lisesi Rekabet Kurumu Bayburt Kız Anadolu Lisesi Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi

21 Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

22 Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesi

23 Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

24 Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

25 Demirözü Mustafa Köseoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

26 Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi

27 Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

28 OKUL TANITIM BİLGİLERİ Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine ait “alan ve dal tanıtım bilgileri” http://megep.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilmektedir http://oges.meb.gov.tr

29 TEŞEKKÜRLER…


"Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları