ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
Advertisements

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Hafta 1. 2 Temel Kavramlar Veri Olguların, kavramların, veya talimatların, insan tarafından veya otomatik yolla iletişim,
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Information Technology, the Internet, and You © 2013 The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.Computing Essentials 2013.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
B İ L İŞİ M S İ STEMLER İ GÜVENL İĞİ (2016) PROF. DR. ORHAN TORKUL ARŞ. GÖR. M. RAŞIT CESUR.
DONANIM VE YAZILIM.
FURKAN DENİZ Günümüzde programların bilgiyasarı koruması kadar yormamasıda büyük önem taşımaktadır. Günümüzde programların bilgiyasarı koruması.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Şahin GÖKÇEARSLAN. Yazılım Türleri Bilgisayar Yazılımları Yazılım türleri (İşletim sistemleri, paket programlar, programlama dilleri) Yazılım lisans türleri.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ VİRÜSLER.
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
Pazarlama İlkeleri.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
YAZILIM (SOFTWARE).
AVAST! FREE ANTİVİRÜS 2016.
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 Dr. Tuğrul TAŞCI.
VİRÜSLER Nedir, nasıl bulaşır? Ne yapabilirim?.
YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Kişisel-Sosyal Rehberlik
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
TEMİZ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilgi Güvenliği Farkındalık Bilgilendirme Sunumu
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
Bilgisayar I dersi 2 Ekim 2017.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Android Registry.
Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
Eğitsel Rehberlik.
Hoş Geldiniz.

VİRÜSLER.
VİRÜSLER.
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
“İnternette Güvenlik, Virüs, Spam Bireysel Savunma”
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
sağlamanın 5 yolu Outlook'un sizin için çalışmasını
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
PowerPoint'e Hoş Geldiniz
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR 1141602037 BURAK TÜRKERİ

ANTİVİRÜS NEDİR ? Antivirüs : Bildiğimiz üzere bilgisayarımızın güvenliğini sağlamak için kurulu olan yazılımlardır. İşlevleri Nelerdir? -Tarama, -Temizleme, -Kurtarma, -Koruma gibi sıralayabiliriz.

2017 YILINDA PC İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜCRETSİZ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI AVG Antivirüs FREE 2017 (czech Republıc) AVAST Antivirüs Essential 2017 (czech republIc) Avira Free Antivirüs 2017 (germany) Bitdefender Antivirüs Free Edition 2017 (romanıa) Microsoft Security Essentials 2017 (usa)

2017 YILINDA PC İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜCRETLİ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI Bitdefender Total SecurIty Multi-Device 2017 (romanıa) Kaspersky Anti-Virus (2017) (russian federation) Norton Security Standart / Deluxe / Premium 2017 (Usa) Avast Pro Antıvırus 2017 (czech republic) McAfee AntiVirus Plus (2017) (usa)

Bitdefender Total Security Multi-Device 2017 Windows, Mac OS ve Android işletim sistemleri için tam koruma Cihazlar için merkezileştirilmiş yönetim Wi-Fi Güvenlik Danışmanı: dışarıda her zaman güvende kalın Üstün performans – sistem yavaşlaması yaşamayın Tek-dokunuşla güvenlik: tam otomatik koruma Ebeveyn Kontrolü: aile odaklı koruma Anti-theft ve veri koruma araçları Fiyatı : $38.99

Kaspersky Anti-Virus (2017) Kaspersky her zaman ki gibi iyi antivirüs yazılımları arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Listedeki yeri değişse bile birçok kullanıcının ilk aklına gelenler arasında. Dijital yaşamınızda çevrimiçi gezinirken, sosyalleşirken, bankacılık işlemleri ve alışveriş yaparken bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlara güvenirsiniz. İşte bu nedenle ödüllü güvenlik çözümlerimiz sizin için en önemli şeyleri, yani gizliliğinizi, çocuklarınızı, paranızı ve daha fazlasını korumanıza yardımcı olur. Program yıllık $39.99’lik fiyat seçenekleriyle başlayan farklı seçenekler sunuyor.

Norton Security Standart / Deluxe / Premium 2017 Norton ile bilgisayarınızı virüslere, casus yazılımlara, kötü amaçlı programlara ve diğer çevrimiçi tehditlere karşı koruyabilirsiniz. Kimliğinizi ve çevrimiçi işlemlerinizi güvende tutar. Aygıtlarınız için 1 numaralı tüketici güvenlik hizmeti. %100 para iade güvencesi sunan Norton cihazınıza kaldıramayacağımız bir virüs bulaşırsa, paranızı geri iade edeceğini söylüyor. 3 farklı versiyonla kullanıcılarının karşısına çıkan Norton’un fiyatı $39.99’den başlayan seçeneklere sahip.

Avast Pro Antivirus 2017 Virüslerden kötü amaçlı yazılımlara, her türlü nahoş tehdidi tespit eder. Evet, casus yazılımlar, fidye amaçlı yazılımlar ve yemleme saldırılarını bile. Kötü amaçlı yazılımlar masum görünmeye bayılır. Avast herhangi bir şüpheli davranışı zarara yol açmadan önce yakalamak için uygulamaların davranışlarını gerçek zamanlı olarak analiz eder. Tek bir tıklama hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bilgisayarınızı ve ağınızı her türlü soruna karşı tarar ve bunları nasıl anında gidereceğinizi söyler. $34.99’den başlayan fiyatlara sahip.

McAfee Antivirüs Plus (2017) Testlerde en üstlerde başarıyla yer alan McAfee ilk sıralardaki yerini alıyor. PC’nizde virüsleri zararlı yazılımları, fidye yazılımlarını, casus yazılımları, istenmeyen programları ve daha fazlasını engeller. Riskli web siteleri konusunda uyarır ve tehlikeli indirmeler ve kimlik avı saldırılarını önler. Arama değerlendirmeleri sağlar, güvenlik duvarınız ve virüs korumanızın aktif olup olmadığını denetler, indirmelerinizi tarar ve bilinen bir tehdit olup olmadığı konusunda sizi uyarır. Çok daha fazlasına erişebileceğiniz program yıllık $59.99

ANTİVİRÜSLER ARASINDAKİ FARKLAR - I Temelde bütün antivirüs çözümleri aynı işi yaparlar; bilgisayarınızı virüslerden uzak tutarlar. Birçoğu virüs tanımlaması için aynı tarama motorunu paylaşırlar. Fakat antivirüs programları arasındaki fark, kullanıcı arabirimlerinde (GUI), sundukları eklentilerde (e-posta tarama, otomatik güncelleme, buluşsal tarama ve dosyaları karantinaya almak gibi), hız ve ürünün başarıyla çalışmasında.  Bir antivirüs programının kullanılabilir olması için süregelen bir başarısının olması şart. Ayrıca bir antivirüs programının kullanılabilir olması için, masaüstünüzde kendiliğinden açılan ve sizi rahatsız eden pencereler varsa, bunları kapatabilmeli veya sistemde bir program düzgün olarak çalışmıyorsa, sizi uyarmalı ve tavsiyelerde bulunabilmeli. 

ANTİVİRÜSLER ARASINDAKİ FARKLAR - II Bazı antivirüs üreticileri, daha iyi bir sistem güvenliği sağlamanız için, kişisel güvenlik duvarı ve Web filtreleme uygulamalarını da ürünleriyle birlikte verebiliyorlar. Bu da hız ve doğru karşılaştırma gibi, üreticiler arasındaki en büyük farklılığı oluşturuyor.   Eski bir sisteminiz varsa, bu sistemde bir antivirüs çalıştırmak için, diğer programların olduğu gibi antivirüs programınızın da bazı özelliklerinden feragat etmeniz gerekir. O zamanda daha az sistem kaynağı tüketen çözümler size uygun olacaktır.  Bir diğer önemli farkta tabi ki, toplam sahip olma maliyeti olacaktır. Diğer yazılımlardan farklı olarak antivirüs programlarının etkili olabilmesi için, devamlı olarak güncellenmeleri gerekiyor. En üst seviyede güvenliğinizin devamı için, yıllık olarak yeni versiyonlara ücret ödemeniz gerekiyor. Üreticilerin yıllık olarak sürüm yükseltmek için istedikleri fiyat, büyük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynaklar http://www.netprogramlama.com https://www.pcbilimi.com https://tr.wikipedia.org https://www.frmtr.com