Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ"— Sunum transkripti:

1 YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ
FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları ÖZGÜR YAZILIM VE ANDROİD Açık kaynak kodlu yazılımlar SANAL GERÇEKLİK Sanal gerçeklik cihaz ve yazılımlarının incelenmesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arucu 10.Hafta

2 Genel Amaç Konu ve İçerikleri
BIOS BIOS Nedir? BİOS'un Önemi, BIOS Ayarları ve Güncellenmesi SÜRÜCÜLER (Drivers) Sürücülerin Yüklenmesi ve Güncellenmesi OFİS YAZILIMLARI Bileşenleri, Alternatifleri, Kurulum ve Güncellenmesi DOKÜMAN Görüntüleme ve e-kitap cihaz ve yazılım Doküman formatları, oluşturma ve görüntüleme SIKIŞTIRMA YAZILIMLARI Çeşitleri ve Kullanımı DOSYA ALIŞ VERİŞİ (Download, Upload-FTP) Kullanılan Uygulamalar Çeşitleri ve Kullanımı İNTERNET TARAYICILARI Gözatıcıları (Browsers) Çeşitleri ve Kullanımı E-POSTA yazılımları ANLIK MESAJLAŞMA Çeşitleri ve Kullanımı BULUT UYGULAMALARI - Bulut Kavramı ve Kapsamı Çeşitleri, Avantaj ve Dezavantajları FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları VİDEO VE MÜZİK YAZILIMLARI Yürütme ve Düzenleme yazılımları ve çeşitleri ÖZGÜR YAZILIM VE ANDROİD Özgür Yazılım, Açık kaynak kodlu yazılımlar SANAL GERÇEKLİK Sanal gerçeklik cihaz ve yazılımlarının incelenmesi BİLGİSAYAR GÜVENLİĞİ - Virüs, Trojan, Spam v.b. Zararlı yazılımlar ve korunma, Firewall, aile koruma YEDEKLEME Periyodik yedekleme, İmaj alma ve açma

3 FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları

4 FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları
Pek çok bilgisayar kullanıcısının gelişmiş ve profesyonel fotoğraf ve resim düzenleme programlarının ücretini karşılamasının neredeyse imkansız olması sebebiyle ücretsiz alternatiflere yöneldiği bir gerçek.

5 FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları
Deneyebileceğiniz en iyi fotoğraf düzenleme programlari Photoshop Pixlr GIMP Photoscape Sumopaint Paint.NET Picasa

6 ARTIRILMIŞ GERÇEKLIK VE SANAL GERÇEKLIK

7 ARTIRILMIŞ GERÇEKLIK VE SANAL GERÇEKLIK
Teknik olarak sanal gerçeklik terimi bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar için kullanılıyor. Kullanıcılar, çeşitli çevre birimleri (kasklı ekran vb.) aracılığıyla sanal ortamlara dahil oluyor. O ortama girdiği andan itibaren kullanıcının gerçeklik ile bağlantısı kopuyor ve tamamen sanal gerçekliğin yaratıldığı ortamda olma hissini yaşıyor. Kullanıcıların bu deneyimi “gerçekten” yaşayabilmesi için, sanal gerçeklik tasarımlarının kusursuz olması gerekir; aksi takdirde yaratılan zayıf “gerçeklik hissiyatı” kullanıcının bu deneyimi tam olarak yaşayamamasına sebep olur.

8 ARTIRILMIŞ GERÇEKLIK VE SANAL GERÇEKLIK
Google, Facebook, Microsoft ve daha nice teknoloji devi, yaptıkları yatırım ve geliştirdikleri ürünlerle; birçok sanal gerçeklik girişiminin önünü açtı diyebiliriz. Hatta bu girişimlerin bazıları yazılım, donanım, etkinlik vb. alan ve hizmetlerde söz sahibi olmaya başladı bile. Sonraki slaytlarda sanal gerçeklik alanında sunulan ve takip edilmesi gereken firmalara yer verdim.

9 http://www.teknolo.com/sanal-gerceklik-alaninda- takip-edilmesi-gereken-firma/
virtual-reality.html

10 ÖZGÜR YAZILIM VE ANDROİD Özgür Yazılım, Açık kaynak kodlu yazılımlar

11 Açık Kaynak Kodlu Yazılım
Açık kaynak  kodlu yazılım, kaynak kodu isteyen herkese açık olan yazılımlardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Ücretsiz olup, açık kodlu olduğundan  dolayı herkes tarafından geliştirilebilir. Açık kaynak kodlu yazılımlar; uyarlanabilir, sağlam, hızlı, güvenlidir, yeni bir yazılım üretmebiçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır. En iyi bilinen açık kaynak kodlu yazılımlar; Linux, Open Office, GNU, Debian’dır.

12 Özgür yazılım nedir? 0. Programı dilediğin gibi, herhangi bir amaçla çalıştırma özgürlüğü. 1. Programın nasıl çalıştığını inceleme ve dilediğin işlemleri yapacak biçimde onu değiştirme özgürlüğü. 2. Kopyalarını dağıtma özgürlüğü. 3. Kendi değiştirilmiş sürümlerini dağıtma özgürlüğü. Yukaridaki 4 koşulu sağlayan yazılımlar özgür yazılım kabul edilir.

13 özgür yazılım ve açık kaynak arasındaki fark

14 Android Uygulama Geliştirme
Herhangi bir developer lisans ücreti ödemenize gerek yok. Eclipse adı verilen ücretsiz uygulama geliştirme programı ile hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. Eclipse tıpkı wordpress gibi açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Lisans, Onay, Tescil gibi uzun prosedüler yok Rekabet henüz çok yüksek değil. AppsZero gibi videolu dersler sayesinde fikrinizi hayata geçirebilir ve saatler içinde Android Markete ekleyebilirsiniz.


"YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları