YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin )
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.
Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi - II
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Bütçe Formunun Doldurulması
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
YERELDE AB SÜRECİ.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönemi (CSSP – III)
Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönem Teklif Çağrısı (CSD – VI) Ekim 2019.
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönemi (CSD – VI)
Sunum transkripti:

YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI BİRLİKTE YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde – AB tarafından desteklenen “Yerel Örgütler için Stratejik Kapasite Geliştirme Programı” Hibe Projesi kapsamında bir alt-hibe uygulaması Sözleşme Makamı: STGM Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Amaç Hak temelli çalışan yerel STÖ’lerin; varoluşlarını sürdürebilmelerine, temel amaçlarını yerine getirebilmelerine, ve kurumsal gelişimlerine/güçlenmelerine, katkıda bulunmak; Yerel düzeyde işbirlikleri geliştirerek sivil toplum alanına katkıda bulunmak isteyen ulusal STÖ’lere de destek sağlamak. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Kapsam Program eş zamanlı yürütülecek iki destek mekanizmasından oluşuyor; Kurumsal hibe desteği Rehberlik programı Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Kapsam Kurumsal hibe desteği Herhangi bir proje geliştirme ön koşulu olmaksızın başvuru sahibi STÖ’nün temel amaçlarına ulaşmak için yürüttüğü faaliyetlerin maliyetlerini ve kurumsal sabit giderlerini (personel, kira, aidat vb.) karşılar. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Kapsam Rehberlik Programı Hibeden faydalanan tüm STÖ’ler iki yıl boyunca bir rehberlik (mentorluk) programına dahil olur. Her STÖ ile birebir çalışma yapılır, ihtiyaçlar ve gelişim hedefler belirlenir - Yol Arkadaşlığı Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Program Bileşenleri Bileşenler Birlikte Destek Programı hedef gruplarına göre farklılaşan iki ayrı bileşen olarak tasarlanmıştır; 1. Grup Hibe Yararlanıcıları - Yerel STÖ’ler 2. Grup Hibe Yararlanıcıları - Ulusal STÖ’ler Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE – Bileşen 1 Süre 24 ay Toplam Bütçe 1.050.000 Euro Her bir Başvuru Sahibi STÖ’nün kullanabileceği en yüksek hibe İki yıl için toplam maksimum 30.000 Euro, ilk yıl için maksimum 15.000 Euro Her bir başvuru sahibi STÖ birinci yıl için yıllık kurumsal bütçe toplamının en fazla yüzde 90’ını, ikinci yıl için ise en fazla yüzde 70’ini bu Program aracılığıyla karşılayabilir. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE – Bileşen 1 Uygun Başvuru Sahipleri Son üç yıldaki (2014, 2015 ve 2016 yılları) toplam geliri 500.000 TL’yi aşmayan yerel STÖ’ler (dernekler, vakıflar ve kâr amacı gütmeyen kooperatifler), Yerel STÖ: Belirli bir yerleşim merkezinde yerel bir girişim yoluyla öncelikli olarak o yerin sorunlarıyla ilgilenmek üzere kurulmuş ve faaliyet gösteren STÖ’ler, Faaliyetlerini hak temelli bir bakış açısı ile yürütüyor olmak, Programın desteklediği tematik alanlardan en az birisi ile örtüşen faaliyet alanına/hedefe sahip olmak Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE – Bileşen 2 Süre 24 ay (hibe desteği sadece ilk yıl için sağlanır, rehberlik programı ikinci yıl da devam eder) Toplam Bütçe 219.000 Euro Her bir Başvuru Sahibi STÖ’nün kullanabileceği en yüksek hibe Sadece birinci yıl için en çok 36.500 Euro Her bir başvuru sahibi STÖ gelirlerinin en fazla yüzde 70’ini bu Program aracılığıyla karşılayabilir. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE – Bileşen 2 Uygun Başvuru Sahipleri Son üç yıldaki (2014, 2015 ve 2016 yılları toplamı) geliri 3.000.000 TL’yi aşmayan STÖ olmak (dernekler, vakıflar ve kâr amacı gütmeyen kooperatifler), Son 5 yıl içerisinde en az 2 hibe projesi (AB ya da başka bir donör kurum tarafından desteklenmiş proje) yürütmüş olmak; Faaliyetlerini hak temelli bir bakış açısı ile yürütüyor olmak, Programın desteklediği tematik alanlardan en az birisi ile örtüşen faaliyet alanına/hedefe sahip olmak, STÖ’nün misyonu/hedeflerinin bir parçası olarak yerel ortaklarla çalışmalar yürütüyor/yürütmeyi planlıyor olmak. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun Tematik Alanlar Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. İnsan hakları, Engelli hakları, İfade özgürlüğü, Gençlik hakları, Kadın hakları, Çevre, doğa koruma ve/veya hayvan hakları, Sığınmacı/mülteci hakları, Kent hakkı, LGBTİ hakları, Dijital haklar, Çocuk hakları, Kültürel haklar

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun giderler İnsan kaynakları, Seyahat ve harcırah, Ofis kirası, aidat, yakıt, ısınma vb. diğer sabir giderler, Ekipman (talep edilen toplam bütçenin % 30’undan fazla olamaz), Sarf ve tedarik malzemeleri, Başvuru sahibi STÖ’nün temel faaliyetlerine ilişkin her türlü gider (konferans, eğitim, toplantı, vb.) Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Bileşen 1 & Bileşen 2 Uygun giderler Araştırma ve yayınlar, bunların yaygınlaştırılması için gerekli giderler, Her türlü kurumsal görünürlük ve tanıtım giderleri, Çeviri giderleri, Örgütsel kapasite gelişimine yönelik giderler, Etki değerlendirme, dış denetim vb giderler, Ayrımcılıkla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve engelli haklarını anaakımlaştırma, çevresel anaakımlaştırma, dezavantajlı gruplar için eşit şartlar yaratmak ve benzeri çalışmalardan doğan maliyetler, Ulusal ve uluslararası ağ ve platformların üyelik aidatları, Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Programa Nasıl Başvurulur? Başvuru evrakları 1 asıl 1 kopya olarak posta/kargo/elden teslim yoluyla STGM ofisine ulaştırılmalı; Teklif çağrısı yayım süresi: 2 ay Son başvuru tarihi - 8 Ocak 2018 Programa ve başvuruya ilişkin sorular: birlikte@stgm.org.tr Sorular ve yanıtlar haftalık olarak yayımlanacak Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuruları kim(ler) değerlendirir? Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Değerlendirme Komitesi: 5 üye Bağımsız değerlendiriciler

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? 4-aşamalı değerlendirme süreci Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Başvuruların uygunluğu için ön-kontrol Başvuru formlarının değerlendirilmesi ve kısa liste Kısa listede kalan başvuru sahipleri ile yüz yüze görüşmeler Değerlendirme komitesinin nihai kararı

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuruların uygunluğu için ön-kontrol Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Son başvuru tarihi? Başvuru formu ve bütçe doldurulmuş mu? Diğer destekleyici evraklar? Başvuru sahibinin uygunluğu?

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Bileşen 1 için temel değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Uygunluk, tutarlılık, ilgililik 30 puan Deneyim 20 puan Etkiye odaklı olma 15 puan STÖ yönetimi/değişime açıklık Yıllık faaliyet planı ve bütçe uygunluğu

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Bileşen 2 için temel değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Uygunluk, tutarlılık, ilgililik 25 puan Deneyim 20 puan Etkiye odaklı olma STÖ yönetimi/değişime açıklık 15 puan Yıllık faaliyet planı ve bütçe uygunluğu

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? Başvuru formlarının değerlendirilmesi Kısa liste Değerlendirme sonucunda başvuru formlarına verilen puanlar yüksekten düşüğe sıralanır, talep edilen toplam fon tutarının hibe fonunun toplam bütçesinin 1,5 katına denk geldiği sayıda başvuru (tahmini yaklaşık 60 başvuru) kısa listede kalır. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? 3. Yüz yüze görüşmeler Yüz yüze görüşmelerde temel alınacak değerlendirme kriterleri ve puan ağırlıkları Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Sahiplenme 15 puan Karar alma süreçleri 10 puan Hak temelli bakış açısı 20 puan Çalışma alanına yapılan katkı Taahhüt, motivasyon, değişime açıklık STÖ’nün örgütsel vizyonu

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Nasıl Değerlendirme Yapılır? 4. Değerlendirme komitesinin nihai kararı Nihai değerlendirme puanı 2. aşamada başvuru formuna verilen toplam puanın % 60’ı, 3. aşamada yüz yüze görüşme sonucunda verilen toplam puanın % 40’ı dikkate alınarak hesaplanır. Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Öngörülen zaman planı STGM’den açıklama talep etmek için son tarih: 22 Aralık 2017 STGM’nin açıklamaları yayımlayacağı son tarih: 26 Aralık 2017 Bilgilendirme toplantıları: 27 Kasım – 11 Aralık 2017 Başvuru evraklarının teslimi için son tarih: 8 Ocak 2018 Kısa listeye kalan başvuru sahiplerine haber verilmesi: 5 Mart 2018 Kısa listeye kalan başvuru sahipleriyle yüz yüze mülakatların yapılması: 12 Mart – 31 Nisan 2018 Hibe almaya hak kazanan adayların duyurulması: 8 Mayıs 2018 Sözleşmelerin imzalanması: 11 – 14 Mayıs 2018 Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Teşekkürler  Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.