Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2017 ANADOLU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

2 ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME ÇALIŞMA TAKVİMİ
SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİH 1 Alana geçiş, tercih ve yerleştirme iş ve işlemleri hakkında 9. Sınıf öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı yapılması 03-23 Nisan 2017 2 Meslek Alanlarına ait tercihlerin velilerce e-Okul sistemine girilmesi ya da EK 1 ve EK 2 ‘yi doldurarak tercih başvurusunun veli ve okul müdürlüğünce bireysel başvuru ekranından okulda yapılması. 15-26 Mayıs 2017 3 Tercih başvurularının okul müdürlüğünce e-Okul sisteminde onaylanması. 15-29 Mayıs 2017 4 Yerleştirme sonuçlarının e-Okul sisteminde ilanı. 09. Haziran 2017 Saat 15:00

3 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE;
İKİ AYRI PROGRAM VARDIR 1- ANADOLU TEKNİK PROGRAMI 2-ANADOLU MESLEK PROGRAMI

4 ANADOLU TEKNİK LİSESİ TERCİH EDEBİLMEK İÇİN;
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin 9’uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olması gerekmektedir.

5 ANADOLU MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI;
Alana yerleştirme puanı, öğrencinin orta okul diploma notunun %40’ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60’ ı toplanarak belirlenir.

6 TERCİH İŞLEMLERİ ***Öğrenciler kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları tercih edebileceklerdir. ***Okullarında sadece bir alan bulunan öğrenciler mutlaka başka okul ve alanları tercih etmek durumundadır. ***Öğrenciler en az 2 en fazla 15 alan tercihi yapacaklardır.

7 Önemli Not: !!! Kendi okulu dışında bir okul tercih etmek isteyen öğrencinin ortaöğretime yerleştirme esas puanının istediği okulun taban puanına eşit ya da yüksek olması gerekmektedir.

8 !!! ***Öğrenciler tercihlerini e-okul sistemi üzerinden yapabileceklerdir. ***Bireysel olarak e-okul üzerinden başvuru yapamayan adaylar okul müdürlüklerinde EK-1 ve EK-2 formlarını doldurarak da başvuru yapabilirler. ***Öğrencilerin tercihleri e-okul sistemi üzerinden okul müdürlüğü tarafından onaylanacaktır ve onaylanan tercihlerin çıktısının bir nüshası veliye verilecek bir nüshası okulda kalacaktır.

9 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
***Alana yerleştirmeler puan üstünlüğü dikkate alınarak yapılacaktır. ***Öğrenci tercihleri doğrultusunda bir Anadolu Teknik Lisesi alanına yerleşmişse Anadolu Meslek Lisesi’ ndeki alan tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

10 Sonuçların Açıklanması !!!
***Yerleştirme sonuçları 9 Haziran 2017 saat 15:00 da ilan edilecektir. Yerleştirme işlemleri Bakanlık tarafından merkezi sistemle yapılacaktır.

11 Sonuçlar; ***Sonuçlar ve veli bilgilendirme sisteminden duyurulacaktır. ***Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisi’ne üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

12 Alan değişikliği talebi;
***Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10. Sınıfın birinci dönemin sonuna kadar alan değiştirerek geçiş yapabilirler. Bu aşamada Sağlık Hizmetleri alanına diğer alanlardan geçiş yapılamaz.

13 Okulumuzda Sağlık Hizmetleri Alanında Eğitim Verilmektedir.
Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 10. sınıfın sonunda Dal Seçimi yapmaktadır.

14 Okulumuzda Eğitim Verilen Dallar;
Hemşire Yardımcılığı Sağlık Bakım Teknisyenliği

15 ***Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanmakta olan meslek alanlarının okul, program, alan ve dal tanıtım bilgileri ile adreslerinde yer almaktadır.

16 Katılımınız İçin Teşekkürler…
Bireysel konular için lütfen okulumuz Rehberlik Servisine danışınız.


"T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları