William Shakespeare: Hamlet

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
William Shakespeare ( )
Advertisements

AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
1. GRUP PUANI 2. GRUP PUANI SORUYU GÖR SORUYU GÖR.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
DİYARBAKIR 2008.
5-SORUMLULUK GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİRMEMİŞ OLANIN VİCDAN YARASINA , NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE GETİRMEZ. MEVLANA.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
Osmanlı Padişahlarının yedincisi. İstanbul’un fatihi, II.Murad Han’ın oğlu. 30 Mart 1431 Pazar günü Edirne’de dünyaya geldi. Babası II.Murat, annesi Hümâ.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
TÜRKİYE’DE VOLEYBOL YMCA (genç Hıristiyan işadamları birliği) İstanbul müdürü Dr. Deaver ilk 1919 yılında voleybolu oynatmış, bu oyunla yakından ilgilenen.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
Mustafa Kemal, bir gezisinde öyle bir kişi görürki, dayanamayıp yanındaki valinin kulağına eğilerek sorar: Kimdir bu?" "Efendim, kendisi Şıh'tır, yörede.
BURDUR ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015.
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ. 1. SORU Türk dilinin ilk yazılı belgeleri nedir?
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Mevlana Celaleddin-i Rumi. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Mevlana hazretleri 1207 yılında Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Celaleddin'dir.
HAZIRLAYANLAR GÖZDENUR KAHRAMAN BETÜL SOLAKOĞLU MÜJGAN DİLEK.
BİLMECELER.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Peter Pan Kuşağı Araştırması
MASA TENİSİ.
KÖROĞLU KAYNAKÇA; HAZIRLAYAN; Miraç öksüz 10rdtvtkn-91.
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili engellerin kaldırılması uluslararası öncelikler arasında yer almaktadır yılına kadar okula kayıt,
William (Bill) Bernbach
Şinasi Şair Evlenmesi.
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI
FİİLLERDE ÇATI.
REHBERLİK SERVİSİ.
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
Ne denli az şeyiniz kalırsa, kaygılanacak o kadar az şeyiniz olur
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
DEĞERLER EĞİTİMİ NEZAKET
hazırlayan : Begüm Yılmaz
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)
ÖZ GELİRLER.
Yazı Sistemleri.
BENLİK VE KİMLİK.
İSTASYON YÖNTEMİ.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - I
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
ПРИЛОЗИ.
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

William Shakespeare: Hamlet

William Shakespeare William Shakespeare, 1564 yılında İngiltere nin Stratfort bölgesinde John Shakespeare nin üç oğlundan biri olarak dünyaya gelmiştir. İngiltere de çiftçi ve maddi durumu iyi bir ailenin oğlu olan Shakespeare, eğitim dili Latince olan bir okulda eğitim görmüş ve bu okul dönemi sayesinde de Roma edebiyatı klasikleri ile tanışarak üniversite eğitimi almadan hayatına yön vermiştir.

Dünyada şair ve tiyatro yazarı olarak seçkin bir yere sahipken, İngiltere de en büyük şair ve tiyatro yazarı ününe kavuşmuştur. Bıraktığı eserleri sayesinde bugün ki ününe kavuşmuş olan şair, yapıtları ürettiği dönemde bu üne kavuşamamıştır. Yaptığı evlilik sonrasında Londraya göç eden Shakespeare, burada aktör ve oyun yazarı olarak görev yaparak o dönemde hatırı sayılır bir üne kavuşmuştur.

Eserleri: Romeo ve Juliet , VI. Henry, Titus Andronicus, Hırçın Kız , II. Richard, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Veronalı İki, Centilmen , Kral Kohn, VI. Henry, Nasıl Hoşunuza Giderse, On İki Gece , Windsor un Şen Kadınları, Venedik Taciri, Hamlet, Othello, Jül Sezar, Troilus ve Cressida, Kral Lear, Machbeht, Ölçüye Ölçü, Cymbeline, Antonius ve Cleopatra, Coriolan, Atinalı Timon, Kış Masalı, Fırtına, VIII. Henry

Hamlet Ünlü İngiliz şairi William Shakespeare ‘in dünyaca tanınmış trajedisidir, yazarın en güzel eseri olarak kabul edilir. Eserde ana fikir öc almadır. Shakespeare, 1601-1609 yılları arasındaki devrede yazdığı eserlerin hemen hepsinde aynı ana fikri kullanmıştır

Konusu: Olay Danimarka’da geçer. Danimarka Kralı hiç beklenmedik bir zamanda ölmüş, Kraliçe de kaynı ile evlenmiştir. Ölen Kralın oğlu Hamlet, Almanya’da öğrenimini yaparken babasının ölümü üzerine yurduna döner. Babasının ani ölümü, annesinin hemen evlenmesi genç adamın içine kuşku düşürmüştür. Bir gece sarayın avlusunda dolaşırken babasının hayaletini görür. Hayalet, bir cinayete kurban gittiğini, yani kralın kardeş katili olduğunu söyler, Hamlet’ in öc almasını ister.

Hayalet, bir cinayete kurban gittiğini, yani kralın kardeş katili olduğunu söyler, Hamlet’ in öc almasını ister. Babasının ani ölümü, annesinin hemen evlenmesi genç adamın içine kuşku düşürmüştür. Bir gece sarayın avlusunda dolaşırken babasının hayaletini görür. Hayalet, bir cinayete kurban gittiğini, yani kralın kardeş katili olduğunu söyler, Hamlet’ in öc almasını ister.

Fakat sabaha karşı horoz seslerinin duyulmaya başlamasiyle beraber hayalet hemen kayboluverin Hamlet, babasının öldükten sonra bile ıstırap çektiğini anlamıştır. Hamlet, babasının hayaletinden duyduğu sözlerin doğru olup olmadığını araştırmak için öc alma işini biraz geciktirir. Sarayda, aşağı yukarı hayaletten duyduğu hikâyeyi anlatan bir temsil hazırlatır, temsili sırasında babasının gerçekten bir cinayete kurban gittiğini öğrenir

Bununla birlikte, öc almayı gene geciktirir  Bununla birlikte, öc almayı gene geciktirir. Bir ara delirme numaraları yaparak amcasıyla annesini sıkı bir göz hapsinde tutmak ister. Hamlet, şaşkına dönmüştür. Ne yapacağını bilemez bir halde dolaşırken meşhur «Olmak veya olmamak, asıl mesele bu» sözlerini mırıldanır, kendini öldürmeyi kararlaştırır. Uğursuzluklar, Hamlet’in peşini bırakmaz. Amcasını öldürmeyi tasarlarken sevgilisi Ophelia’nın babasını öldürür. 

Ophelia babasının acısına dayanamayıp delirir, kendini öldürür Ophelia’nın ağabeysi Laertes, Hamlet’ten öc almak için tasarılar hazırlar. Kral da Hamlet’i öldürmek istemektedir, gözlerini öc hırsı bürüyen Laertes’i kendi, kötü niyetlerine alet etmeyi kararlaştırır. Laertes’le Hamlet arasında bir düello düzenlenir. Laertes’in kılıcının ucu zehirlidir. Ayrıca, Kral, düello esnasında Hamlet’in susuzluğunu gidermek için bir kadeh de zehirli içki hazırlamıştır

Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim Fatih Metlilo