Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp tugbakaradavut@kilis.edu.tr ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Advertisements

Proje Dersi Konu Seçme Geçici Plan.
DOAJ veritabanını açmak için bannere tıklayın.. İsterseniz konuya tıklarak o konuya ait dergileri açabilirsiniz. Örnek olarak “Biology and Life Sciences”
=>PARAGRAFTA ANLAM<=
BİRLİKTE PROJE YAPALIM
Göz Hareketlerini İzleme Yöntemiyle Üniversite Web Sayfalarının İncelenmesi Yaşadığımız çağda insanların elektronik ortamda sunulan bilgileri bulma ihtiyaçlarını.
Alanyazın bağlamında tartışmanın yapılması
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
ARAŞTIRMA KONUSUNU BELİRLEME
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK
PROJE NEDİR? Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde;
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır Robert A
Bilgisayar Destekli Eğitim
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
Araştırma Önerisi ve Araştırma Raporu
Problemi Tanımlama Şener BÜYÜKÖZTÜRK, Ebru KILIÇ ÇAKMAK,
Uluslarası Katılımlı 1. Ulusal Aile Hekimliği Günleri
BTO423 Bilimsel Araştırma Yöntemleri
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
EPİDEMİYOLOJİK ARAŞTIRMA PLANLANMASI
İYİ UYGULAMALAR: SİNOP ÜNİVERSİTESİ Hazırlayan Müslüm Yurtseven 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA.
TEKRAR DERSİ Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
Tarih Bilimi.
EĞİTİM BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
UZEM TANITIM.
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
ANAHTAR KELİMELER Arama Robotları, günümüzde en çok kullanılan arama sistemleridir. Bu tip sistemlere girildiğinde, ilk önce, anahtar kelimeleri yazabileceğimiz.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
Yazışma Yazılı iletişim yoluyla veri toplama tekniğidir. Mektup, anket, yazılı testler yazışma örnekleridir. Öteki tekniklere göre kolay ve ucuz olabilmektedir.
Akademik Bilgiye ulaşım
ARAŞTIRMANIN TEMELLERİ
Literatür ve Kaynakça Hazırlama
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR Araştırma Sürecindeki Aşamalar
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Kitap tanıtımı/Boor reivews
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
Araştırma Nedir? Güvenilir, geçerli ve kullanılır bilgi edinmenin yoludur.
Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor.
BİLDİRİ BAŞLIĞI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi
BİYOELEKTRİK Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM307-H01
Fatma GÖLPEK SARI Fırat KIZILTEPE Gülhan DÖNMEZ
Görev 2 Alanyazın taraması yaparken alıntı yaptığınız kaynaklara atıf yapmanız gerekecek. Daha fazla bilgi için şablondaki giriş kısmını okuyunuz. Atıf.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Literatür ve Kaynakça Hazırlama
Araştırma Makalesi Giriş Bölümünün Yazımı Dr. Sedat ZİYADE A.D.E.M
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
BİLDİRİ BAŞLIĞI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
MAN-535 Araştırma Yöntemleri
Bitirme tezi nasıl yazılır
Literatür Taraması.
Kaynak Gösterme Teknikleri
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II
Değerlendirme Çalışması Raporlama
Açıklayıcı Bibliyografi Kütüphanesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Anket ve Likert Ölçekler
Veri Toplama Araçları Anket, Gözlem vb.
SUNUM BAŞLIĞI (Proje Adı)
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
Sunum transkripti:

Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp tugbakaradavut@kilis.edu.tr ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen bölümleri bilgisayar ortamında yazıp, şablon dosyasını eposta ile göndereceksiniz.

Görev 2 Alanyazın taraması tamamlanarak şablondaki giriş bölümünün yazılması Buna bağşı olarak kaynakça bölümünün de düzenlenmesi

Alanyazın (Literatür taraması) Bir konuyla ilgili daha önceden üretilmiş olan bilgiler ve kaynaklardır. Bilimsel bir rapor için konu araştırma probleminizin ait olduğu konudur. Alanyazın (Literatür) Taraması: Bir konuyla ilgili daha önceden üretilmiş olan bilgileri ve kaynakları amaçlı biçimde incelemek ve değerlendirmektir. Bu kaynaklar akademik açıdan güvenilir yada yetkin kişiler tarafından yayınlanmış olan çalışmalardır. Alanyazın taramasında amaç okuyucuyu araştırma konusu ile ilgili kuramsal tartışmalar, uygulamalar ve araştırma bulgularından haberdar ederek var olan çalışmaların aydınlattığı ve eksik bıraktığı yönleri ortaya koymaktır.

Örnek Araştırma Konusu: Atatürk’e ait yazınsal eserlerin Türk kültürüne katkısının incelenmesi. Araştırma Problemi: Atatürk’e ait yazınsal eserlerin Türk kültürüne katkısı nelerdir? Araştırma Alt Problemi: 1) Nutuk’un Türkiye tarih araştırmalarına katkısı nedir? Araştırma Yöntemi/Deseni: Nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama yöntemi. un

Örnek Giriş: Önce ne yazacağımızla ilgili bir plan yapalım. Paragraf1: Yazılı eserlerin kültüre katkısı ile ilgili önbilgi. Bu çalışmada Atatürk’ün eserlerine yer verileceği. Çalışmanın amacı. Paragraf 2: Atatürk hangi eserleri bırakmıştır. Bu çalışmaların önemi. Paragraf 3: Alt problem 1 ile ilgili ön bilgi. Nutukla ilgili önbilgi. Nutuk Nedir? Kaç yılında yazılmıştır? Nelerden bahseder? Daha önce nutukla ilgili yapılmış çalışmalar. Bu çalışmada ne yapılacak? Nutuk ne açıdan incelenecek? Not: Nutuk incelemeleri sonucunda elde ettiğiniz bulguları, ulaştığınız sonuçları bulgular kısmında yazacaksınız. Giriş kısmında ön bilgilere, daha önceden yapılmış çalışmalara, ve sizin çalışmanızın alanyazına katkısının ne olacağına (çalışmanın amacına) yer vereceksiniz. un

Alanyazın taramasında kaynak seçimi Nutuk ile ilgili önbilgi vermek için google da arama yaptık. Aşağıdaki kaynağa ulaştık. Atatürk’ün eseri Nutuk geleceğe ışık tutan bir eserdir Kaynak,????). (Bu güvenilir olmayan kaynak, bunu kaynak gösteremem) un

Alanyazın taramasında kaynak seçimi Google akademik te ‘nutuk atatürk gelecek önem’ sözcüklerini aratalım. un

Alanyazın taramasında kaynak seçimi Google akademik te ‘nutuk atatürk gelecek önem’ sözcüklerini aratalım. un

Alanyazın taramasında kaynak seçimi Google akademik te ‘nutuk atatürk gelecek önem’ sözcüklerini aratalım. Makaleyi açtıktan sonra Cntrl + F ye basıp amacının kelimesini aratalım. Makalede geçen cümle şudur: un

Girişe yazacağımız cümle Atatürk nutuk adlı eserinde gelecek nesillere öğütler vererek geleceğe ışık tutar (Işık, tarih yok????) Diğer kaynağa bakalım. Makaleyi açtıktan sonra Cntrl + F ye basıp gelecek kelimesini aratalım. un

Girişe yazacağımız cümle Giriş Atatürk nutuk adlı eserinde gelecek nesillere öğütler vererek geleceğe ışık tutar (Nutku, 2013). Kaynakça Nutku, U. (2013). Atatürk’ün onuncu yıl söylevinin felsefi önemi. Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi, 17, 11-16. un

Girişe yazacağımız cümle un Tırnak işareti kaynak ile ilgili bilgi verir ancak APA formatına göre her zaman doğru değildir.