KOZAKTA PIKNIK NAİLİ ÖZER Kasım 2008.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

Aşağıdakilerden hangisi “vermek” kelimesinin zıt anlamlısıdır? ? ? ? ?
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Köy altı yerleşmeleri.
Ela Ela,Lale el ele. Ela lale al. Lale at al. Ela ata et al.
KARATEPE –ASLANTAŞ MİLLİ PARKI
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Bir Başkadır Benim Memleketim
TÜRKİYE’DE KIR YERLEŞMELERİ
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
CÜMLEDE ANLAM.
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
TÜRKİYE’DE ARAZİ KULLANIMI
TÜRKİYE’DE ARAZİ KULLANIMI
ÜRETTİKLERİMİZ.
Hazırlayan: Hüseyin CEYHAN Cengiz Topel İ.Ö.O. 5/B Sınıf Öğretmeni
İZMİR COĞRAFYASI Genel Bilgiler Yüzölçümü: km²
EŞ SESLİ KELİMELER.
TUTUMLU DAVRANIYORUM ÖNCE HİKAYELER.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını.
CÜMLEDE ANLAM.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
BAŞLA. KARŞI CİNSTEN BİRİNİN ADINI DÜŞÜNÜN VE YÜREĞE TIKLAYIN.
CUMLEDE ANLAM.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
HAYATIN ANLAMI.
GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF.
Bir Başkadır Benim Memleketim
TÜRKÇE / HABER KİPLERİ HABER KİPLERİ.
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FİİLLERDE KİP A-HABER KİPLERİ(Bildirme) Bu kiplerde belirli bir zaman kavramı vardır,işin yapılıp yapılmadığı bellidir.Fiilin yapıldığını,yapılmakta.
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
İKİ DOĞAL SAYININ ARASINDA KAÇ TANE DOĞAL SAYI OLDUĞUNU BULMA - 1
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
TÜRKİYE KIRSAL YERLEŞME DÜZENİ
Bazı olaylar karşısında farklı duygular içinde oluruz.
EYLEMDE (yapılan işte) ZAMAN
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
BENİM BÜYÜK YUVAM.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
TÜRKİYE’NİN KARSTİK ŞEKİLLERİ
EDEBİYATIN BİLİMLERLE İLİŞKİSİ-9.sınıf
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.
KARADENİZ BÖLGESİNİ TANIYALIM
SILA ŞULE TAŞDEMİR NAZİK HAZAL KILIÇ SEVGİ AKBAŞ 7-B.
Metinleri Okuyalım.
YERYÜZÜNDE YAŞAM KAZANIM:FARKLI ÖLÇEKLERDE ÇİZİLMİŞ HARİTALARDAN YARARLANARAK ÖLÇEK DEĞİŞTİĞİNDE HARİTANIN DEĞİŞEN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA ÇIKARIMLARDA BULUNUR.
TÜRKİYE’NİN PLATOLARI
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
Helal ve Haram.
DERSİMİZ TÜRKÇE.
BERGAMA TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
Kazanım Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır.
TÜRKİYE KIRSAL YERLEŞME DÜZENİ. 16. yüzyıla ait kayıtlara bakıldığında Anadolu da iki farklı kırsal yerleşim görünmektedir. a) KÖY : Ekonomisi bitkisel.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
HAYAT BİLGİSİ Metin KELEŞ Zeki Sabah İlkokulu. KİTAPLAR Neler öğrendim neler, Karalar, denizler, ülkeler. Neler öğrendim neler, Hayvanlar, ağaçlar, bitkiler.
GÜMÜŞHANE NİN DOĞAL GZELLİKLERİ.  Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, bağlı olduğu ilçe merkezine yaklaşık 40 km mesafede.
Sunum transkripti:

KOZAKTA PIKNIK NAİLİ ÖZER Kasım 2008

Kozak Yaylasında Piknik Kozak Yaylası Ayvalık ile Bergama arasında uzanan ve birkaç küçük yerleşim yeri (köy) dışında genellikle tapulu fıstık çamlıkları ve bağcılık yapılan tarım alanlarıyla kaplı, yer yer engebeli bir yapıda, geniş bir alan. Doğa sevenlerin hoşlanacağı güzel suları ve piknik alanları olan bir yer olduğu söylendiği için 2008 yılı Ekim ayında pikniğe gittik. Ancak doğal güzellikten daha fazla hoşlandığım bir olaya tanık oldum.Issız sayılabilecek orman alanı içinde yol kenarında Atatürk Heykeli bulmak ve hikayesini öğrenmek beni sınırsız mutlu etti. Bu sunuyu yukarıda anlattığım nedenle hazırladım.

Kısaca Sühan ŞEN adlı bir doğa sever yörede gezerken yol kenarında büyükçe bir taş görünce oraya bir Atatürk heykelinin çok anlamlı olacağını düşünüp yakındaki köyde arazinin sahibini bulmuş. Araziyi kendisine satmasını istemiş. Yücel KORAY isimli arazi sahibi ne yapacaksın diye sormuş. Amacını anlatınca, oraya heykel yapacaksan bende araziyi satmam arazisi de benden olsun diye cevap vermiş. Sonunda yakın zamanda vefat ettiği bilgisini aldığımız ünlü bir heykeltraşa heykel yaptırılıp, yerine konmuş. Yöre ve heykelin çeşitli görüntülerini devam eden sayfalarda görebilirsiniz.