DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ. Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

Zinde İSG Etiği DRUZ.
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
TAKIM RUHU.
Uluslararası İş Etiği.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
OKUL KÜLTÜRÜ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
AİLE.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI
DEĞERLER DEĞERLER BİR HAREKETİN, ÖNERİLEN BİR SEÇE- NEĞİN, BİR KARARIN SONUÇLARINI DEĞERLENDİR- MEDE KULLANDIĞIMIZ PRENSİPLERDİR. AHLAK PRENSİPLERİNDEN,
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?
AİLE bilgidagi.com.
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
MİLGRAM DENEYİ. İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine,erk.
Sözlükte "iletişim" ne demek?
BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
FARKLILILAR.
BİRLİKTE YAŞAMAK BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜ. ÖNCE İNSAN ÖNCE İNSAN!
ÖNCE HUZUR Gelecek Elimizde.... VİZYON İÇİN SLOGANIMIZ: GELECEK ELİMİZDE... HAYAT İÇİN SLOGANIMIZ: MANAS ÜNİVERSİTESİ. HUZUR İKLİMİ. Önce Huzur.
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof.Dr.Ertuğrul YAMAN
DİN ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
8 TANRI ALGISI Hakan ZAFER Din Psikolojisi
HÜSEYİN SEYMEN SORGUNAİHL
HANGİ KONULARI GÖRECEĞİZ
BÖLÜM 7 AHLAKİ GELİŞİM, DEĞERLER ve DİN. BÖLÜM 7 AHLAKİ GELİŞİM, DEĞERLER ve DİN.
 Öğrencinin; 1. Adı:Ahmet Fatih 2. Soyadı:Seven 3. Sınıfı:9/C 4. Numarası:1339  Öğretmenin; 1. Adı:Ramazan 2. Soyadı:  Okul:Ali Güral Lisesi.
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 11. SINIF
BALAKGAZİ ORTAOKULU Psk. Dan. Eşref Bolukçu …::: E t i k E ğ i t i m i :::…
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= Fikri Tekin. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
Sosyal Etkinliklerin Amacı
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı
Pozitivizm A. Comte.
SOSYAL BİLGİLER DEĞER ÖĞRETİMİ.
Gökçe Erinç Büyükşengür
Sosyal Hizmet Uzmanlarının Etik Sorumlulukları
TOPLUMSAL KURALLAR.
Karşılaştırmalı Eğitim
Bugün neler öğreneceğiz?
Hazırlayan ve Sunan: Gökçe PINAR JENERASYON TEORİSİ.
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
MODÜL 6.5 güvenli bir görüşme ortamının hazırlanması
Hazırlayan: HACİ KARAKUŞ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
“TEARUF” Kavramı ve İlişkili Görülen Kavramlar Açısından Metin Analizi- Kuruluma esas olan metin: M. Selçuk, Birlikte Yaşamaya Kur’anî Bir Yaklaşım ( Kültürel.
İletişim nedir Temel İletişim. Bir aklın, başka bir aklı etkileme sanatıdır. İletişim.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul etmeli,birbirlerinin inançlarına saygı göstermelidir.Farklı din ve kültürlerden insanların birbirlerini tanımaları ve ortak sorunlar için çözüm üretmeleri, görüş alış verisinde bulunmaları birlikte ve barış içinde yaşamaya büyük katkı sağlayacaktır.

Dinler arasındaki ilişkiler, diğer insanlarla yakınlaşmayı hem teorik hem de pratik alanda hızlandıracak ve çok kültürlü ortamlarda kültürel farklılıkların izah edilip anlaşılmasına somut imkanlar sağlayabilecektir. Zira bu farklılıklar ancak dinlerle ve öteki kültürlerle yakın ve karşılıklı ilişkiye girmekle bilinebilir.

Dinler arası ilişkiler, din mensuplarını kendi inançlarını diğer insanlara anlatabilmelerine imkân tanır. İnsanlar, inanç özgürlüğüne saygı duyarak iyi niyetle yapılacak her türlü sosyal, ekonomik, kültürel ve dini dayanışmalara ve dinler arası ilişkilere katkı sağlamalıdırlar.

Misyoner karakterdeki dinler arası işbirlikleri yakınlaşmalar ”diyalog çağı” denen günümüzde daha fazla hissedilmektedir. Öyle ki artık dinlerarası diyalog kelimesi daha yüksek sesle dile getirilirken misyonerlik ise daha yumuşak bir tonla adeta mırıldanılmaktadır. Bunun sonucunda diyalog bazen misyonun yerini almakta bazen de misyon erliğin bir safhası olabilmektedir.. Ancak yine de iki kelimeyi farklı ama yan yana doğru yerlerinde kullanmak isteyenler çoğunluktadır. Dinlerarası ilişkilerle ilgilenen uzmanlara göre “diyalog, farklı dinlere mensup insanların inançlarını ve düşüncelerini birbirlerine zorla kabulettirme yolunu seçmeksizin eşitlik, hoşgörü, doğruluk, samimiyet, sevgi ve saygılı bir iyi niyet içinde ortak olan veya olmayan bir meselede barış, hürriyet ve açıklık atmosferinde, ötekini öğrenmek, bilmek, tanımak, dinlemek ve anlamak maksadıyla, karşılıklı konuşabilmelerini, işbirliğine gidebilmelerini, birlikte yaşayabilmelerini ve birbirlerini tecrübe edip hatta uzlaşabilmelerini sağlayan bir karşılaşmadır”. Dinlerarası Diyalog-Misyonerlik İlişkisi

 “Tarihin gelecekteki seyrinin; bugünkü neslin ilim ve din arasındaki ilişkiler hakkında vereceği karara bağlı olduğunu iddia etmek, bir mübalâğa sayılmaz.” (A. N. Whitehead)