SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
SERVİS EĞİTİMİ 2.
RESTORAN EKİPMANLARI.
Ne Güzeldir. Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi...
NE GÜZELDİR.
Karenin Çevre Uzunluğu
Isı ve Sıcaklık ….
MADDENİN HALLERİ.
Doktor ve Hemşire Odaları Temizliği
MATEMATİK
Çocuklarla ailelerin hem paylaşarak hem de çoğalarak kaliteli vakit geçirmelerini sağlayan bir ortam yaratarak çocukların sosyalleşmesi, ailelerin ortak.
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
Aglaonema Familya:Araceae.
Çevre hesaplama Erkan ERBAŞ.
Isı maddeleri etkiler.
ISININ MADDELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
"Rakı helal midir, haram mı
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR DÜŞÜNELİM GAZLAR.
1.Katılar ve sıvılar Katı maddelerin belirli bir şekli vardır. Dışarıdan bir etki olmadıkça şekilleri değişmez. Sıra, masa, sandalye Yemek yaparken kullandığımız.
Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz İLERİYE YÖNELİK AMAÇLARIMIZI BELİRLEMENİN ÖNEMİ.
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
EVSEL ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
8 TOP KURALLARI Oyunun Amacı
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
YAPRAK DELEN (ÇİL) HASTALIĞI (Coryneum beijerinckii) Hastalık meyve ağaçlarında yaprak, meyve, tomurcuk ve genç dalları üzerinde belirti oluşturur. Yaprak.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Hoş Geldiniz 3. Geleneksel Ankara Y.İ.B.O. lar Arası Bilgi Yarışması.
Restoran Otomasyon Sistemi
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ODA TEMİZLİĞİ.
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
ÇEVRE.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Masa başına 8 kişi, odada 10 masa ve ek olarak baş masa
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ RAKI

RAKI SERVİSİ Tepsiyi seçmek (küçük yuvarlak veya dikdörtgen) ve üzerine örtü veya peçete koymak gerekir. Tepsiye içinde rakı olan şişesi veya karafı, soğuk suyu, buz kabını, bardakları, varsa bardak altlıklarını düzenli bir şekilde koymak gerekmektedir.

RAKI SERVİSİ Tepsiyle masaya gidilir ve tepsi servis masasına, servis masası yoksa masa kenarına konulur. Bardakları konuğun sağ tarafına yerleştirmek gerekir.

RAKI SERVİSİ Rakı bardağa önceden konulmamışsa, karaftan veya şişeden bardaklara koymak, servis bitince, rakıyı servis masasına geri koymak gerekir. Su bardaklarına soğuk su servisi yapılır.

RAKI SERVİSİ Su servisi yaparken konuğa rakısına su isteyip istemediğini sormak, istiyorsa rakı bardağına da su koymak gerekir. Su ve rakı bardaklarına konuğun isteğine göre buz servisi yapılır ve buz kabı konuk masasında uygun bir yere bırakılır.