Kaşif etkinliği kendi yiyeceğinizi kendiniz yetiştirin

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Advertisements

Tarımın Önemi Sürdürülebilir Tarım ve Kalkınma Ders Slaytları.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
Seralarda domates Tuta absoluta.  Yumurtadan çıkan larva, yaprak, meyve, sap, gövde ve büyüme noktalarında galeriler açarak beslenir.  Yaprakta açtığı.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Editorials Eating Less Meat: A Healthy and Environmentally Responsible Dietary Choice American Academy of Family Physician
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
NEPETA MEYERİ ESANSİYEL YAĞLARI İÇERİSİNDEKİ ALLELOPATİK POTANSİYELLİ TRANS-PİNOCARVEOL KİMYASALININ ALLELOPATİK ETKİSİNİN BELİRLENMESİ Veli İLHAN a, Salih.
5 Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.1. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu.
Bitkiler damlama, terleme, yaprak dökümü ile boşaltım yaparlar.
Ziraat Yüksek Mühendisi Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Bölüm 7 Temel Stratejiler ve Alt Grupları
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Ünite 4 Çim Ekimi.
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
7.SINIFLAR TEKNOLOJİ TASARIM
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ KENDİN YETİŞTİR ETKİNLİĞİ
Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler
Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ TOPLUMU.
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
Sağlıklı yaşamak için,.
KONYA/Çeltik 100.YIL İLKOKULU
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Kılçıksız Brom (Bromus inermis).
Gübreler ve Gübreleme:
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Sağlıklı yaşamak için,.
Etkinliğinizin Başlığı
Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
Etkili Öğretmen Kimdir?
Tarımda Yenilikçi Girdi Uygulamaları Bitki Besleme Ş
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Beslenmenin Tarihi.
ÇEVRE SORUNLARI.
SAĞLIK PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
ADI: SEVİL SOYADI: KÜÇÜKKAVUN
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Kaşif etkinliği kendi yiyeceğinizi kendiniz yetiştirin

Tarımda kullanılan ürünlerin yetiştirilmesinde sıklıkla kimyasal gübreler ve ya hormonlar kullanılmaktadır.

Oysa ki; Kendi yiyeceğini yetiştirmenin bir çok faydası bulunmaktadır. Daha taze ve lezzetli yiyecekler yemek Para tasarrufu yapmak Su tasarrufu yapmak Artan yiyeceklerimizi çevremizdekilerle paylaşmak Çeşitli bitkiler yetiştirerek sağlıklı biyoçeşitliliği artırmak

Bizde Sınıf olarak yiyeceklerde kullanılan bu zararlı maddelerden kendimizi korumak için kendi yiyeceğimizi kendimiz yetiştirmek istedik.

Ne Yetiştirmek isterdiniz? 3-C sınıfı olarak bizler maydanoz yetiştirmeye karar verdik ve bunun için hemen işe koyulduk.

İlk olarak Maydanozun nasıl yetiştirileceğini araştırdık . İlk önce toprağımızı havalandırdık. Toprağa tohumlarımızı yerleştirdik. Suladık. 3 hafta gözlemledik. 1 – 1.5 ay sonra maydanozumuz yenilebilir hale gelmiş oldu.

Okulda yetiştireceğimiz maydanoz için alan hazırladık Okulda yetiştireceğimiz maydanoz için alan hazırladık. Yabani otları temizledik. Alanımızı çapaladık ve gübreledik.

Sulama için musluk suyu kullanmayarak su ve enerji tasarrufu için yağmur suyunu biriktirip maydanozumuz için onu kullandık.

Ekim işlemimizi gerçekleştirdik.

Hasatımız

Sizlerde bir farklılık yapıp yiyeceklerinizi bir yağmur çizmesinde, kola şişesinde vs. yetiştirebilirsiniz.

Sizin de yaptığınız hasat fazla geliyorsa, bunu okul kantininde ya da market standında satabilirsiniz.