Kaşif etkinliği kendi yiyeceğinizi kendiniz yetiştirin
Tarımda kullanılan ürünlerin yetiştirilmesinde sıklıkla kimyasal gübreler ve ya hormonlar kullanılmaktadır.
Oysa ki; Kendi yiyeceğini yetiştirmenin bir çok faydası bulunmaktadır. Daha taze ve lezzetli yiyecekler yemek Para tasarrufu yapmak Su tasarrufu yapmak Artan yiyeceklerimizi çevremizdekilerle paylaşmak Çeşitli bitkiler yetiştirerek sağlıklı biyoçeşitliliği artırmak
Bizde Sınıf olarak yiyeceklerde kullanılan bu zararlı maddelerden kendimizi korumak için kendi yiyeceğimizi kendimiz yetiştirmek istedik.
Ne Yetiştirmek isterdiniz? 3-C sınıfı olarak bizler maydanoz yetiştirmeye karar verdik ve bunun için hemen işe koyulduk.
İlk olarak Maydanozun nasıl yetiştirileceğini araştırdık . İlk önce toprağımızı havalandırdık. Toprağa tohumlarımızı yerleştirdik. Suladık. 3 hafta gözlemledik. 1 – 1.5 ay sonra maydanozumuz yenilebilir hale gelmiş oldu.
Okulda yetiştireceğimiz maydanoz için alan hazırladık Okulda yetiştireceğimiz maydanoz için alan hazırladık. Yabani otları temizledik. Alanımızı çapaladık ve gübreledik.
Sulama için musluk suyu kullanmayarak su ve enerji tasarrufu için yağmur suyunu biriktirip maydanozumuz için onu kullandık.
Ekim işlemimizi gerçekleştirdik.
Hasatımız
Sizlerde bir farklılık yapıp yiyeceklerinizi bir yağmur çizmesinde, kola şişesinde vs. yetiştirebilirsiniz.
Sizin de yaptığınız hasat fazla geliyorsa, bunu okul kantininde ya da market standında satabilirsiniz.