Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Resimlerle Abdest ve Namaz
Advertisements

VOLEYBOLDA PLONJON.
HASTA/YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
ERGONOMİ 1 1.
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Hasta/ yaralı taşınmasında genel kurallar nelerdir?
HASTA YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
Şınav Çekerek Forma Gir
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
Dr. Onur FISTIKOĞLU 2013 ARALIK
Servis Çeşitleri : Alttan atılan servis Önden alttan atılan
Güçlendirme Egzersizleri
GENEL BİLGİLER HAZIRLAYANLAR: Prof. Dr. Hidayet SARI Cerrahpaşa Tıp Fak. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon A.B.D. Prof. Dr. Ülkü AKARIRMAK Cerrahpaşa Tıp.
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
Bildiğiniz gibi kilo alma sürecinde en çok etkilenen yerler karın,bel ve kalça bölgeleridir.Zayıflama ve incelme programlarında da en zorlanılan bölgeler.
Hava yolu tıkanıklığı nedir?
MLS HOLDİNG OFİS ÇALIŞANLARI İÇİN BOYUN SAĞLIĞI
Mekik İle Etkili Sonuçlar
HASTA VE YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Hızlı yürüyüşlere başlayınız.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
BEL EGZERSİZLERİ.
Dr. Mustafa Arif Eras Avrupa Meslek Yüksek Okulu
HASTA POZİSYONLARI VE MOBİLİZASYONU
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
HASTA TAŞIMA TEKNİKLERİ
Omuz ve Dİrsek Radyolojİk Anatomİk YapIsI ve İncelenmesİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Eğitimimizin Amacı elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek Öğrenim Hedeflerimiz Elle kaldırma ve taşıma işlerinden.
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
13-HASTA/YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
DİZ EGZERSİZLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI Sınav kaygısı nedir? Kaygımızı kontrol etmenin yolları nelerdir?
KALÇA EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar ve Sağlığımız
DİRSEK VE OMUZ YARALANMALARI SONRASI EGZERSİZLER
TAŞIMA TEKNİKLERİ.
MUAYENE YÖNTEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
ÇEKİÇ ATMA.
Temel Cimnastik Duruşları
Kalça ve alt taraf kemiklerinin kırık, çıkık ve burkulmaları, üst taraf kemiklerinde olduğu gibi düşme, çarpma ya da trafik kazaları gibi şiddetli travmalar.
TAŞIMA TEKNİKLERİ.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
GÜREŞ Güreşte KAFA – KOL Hareketi.
Servis Çeşitleri : Alttan atılan servis Önden alttan atılan
BİLİNCİ KAPALI (KOMA)OLAN HASTA / YARALIYA İLK YARDIM
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE SAĞLIK
NAMAZIN KILINIŞI.
HASTA YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Ekranlı Ekipmanlarla Çalışma
3Ekim2013.
HAVA YOLU TIKANIKLIĞI NEDİR?
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
Sunum transkripti:

Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı

Yer Egzersizleri Egzersiz 1 Yere sırtüstü uzanın. Dizlerinizi ayak tabanlarınız yere tam basacak şekilde bitişik olarak bükün. Kalçanızı mümkün olduğunca yükseğe kaldırıp 5 saniye bu pozisyonda kalın. Yavaşça indirin. (5 kez)

Egzersiz 2 İki kolunuzu dik olarak havaya kaldırın ve ellerinizi parmaklarınızı birbirine geçirerek birleştirin. Kollarınızı mümkün olduğu kadar sağa doğru döndürürken dizlerinizi sola yatırın. Normal pozisyona dönün. (5 kez) Aynı hareketi ters yöne doğru tekrarlayın. (5 kez)

Egzersiz 3 İki kolunuzu öne doğru uzatıp, başınızı yerden kaldırarak çenenizi göğsünüze değdirin. Omuzlarınızı yerden kaldırarak kollarınızı dizlerinize doğru uzatın. (Belinizi yerden kaldırmayın) Tekrar eski pozisyonunuza dönün. (5 kez)

Egzersiz 4 Ellerinizi üst üste koyun. Çenenizi içerde tutarak omuzlarınızı yerden kaldırıp (belinizi yerden kaldırmayın) kollarınızı dizlerinizin sağına doğru uzatın. (5 kez) Aynı hareketi ters yöne doğru tekrarlayın. (5 kez)

Egzersiz 5 Dirseklerinizi kırmadan yerde dört ayak üstünde durun. Başınızı kollarınızın arasına sokarak sırtınızı mümkün olduğunca kamburlaştırın. Beklemeden başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru kaldırıp belinizi çukurlaştırın. (5 kez)

Egzersiz 6 Dörtayak pozisyonundayken başınızı yukarıya kaldırarak, sağ kolunuzu öne, sol bacağınızı arkaya doğru dizinizi ve dirseğinizi kırmadan düz bir biçimde uzatın. 5 saniye bekledikten sonra ilk pozisyonunuza dönün. (5 kez) Aynı hareketi bu kez sol kol ve sağ bacağınızla tekrarlayın.

Sandalye Egzersizleri Düz bir sandalyeye oturup ayaklarınızı sandelyenin bacaklarına dolayın. Kollarınızı yana bırakın. Sol elinizle sandalyeyi tutarken sağınıza doğru eğilerek kolunuzu yere doğru uzatın. Öne bükülmemeye dikkat edin. İlk pozisyonunuza dönün. (5 kez) Aynı hareketi ters yöne doğru tekrar edin. (5 kez)

Egzersiz 8 Kollarınızı önde, omuz hizasında birleştirin. Kalçanızı oynatmadan vücudunuzun üst kısmını sağa doğru mümkün olduğunca çevirin. Eski pozisyonunuza gelin (5 kez) Aynı hareketi ters yöne doğru tekrar edin (5 kez)

Egzersiz 9 Sandalyenin iki yanından tutun. Omuzunuzu oynatmadan başınızı mümkün olduğunca sağa doğru çevirin. Doğru pozisyona gelin. (5 kez) Ayrı hareketi sola doğru tekrar edin. (5 kez)

Germe Egzersizleri Egzersiz 10 Sağ topuğunuzu 1 adım mesafeye koyduğunuz, oturak kısmı yumuşak bir sandalyenin üzerine uzatın. Dizinizin düz olmasına dikkat edin. Sol ayağınızı yerden kaldırmadan ve dizinizi bükmeden her iki kolunuzu sağ ayağınıza doğru mümkün olduğunca ileriye uzatın. 6 saniye tuttuktan sonra ilk pozisyonunuza dönün. (5 kez) Aynı hareketi diğer bacağınızla tekrarlayın. (5 kez)

Egzersiz 11a Sandalyeyi sağ elinizle tutun. Sağ dizinizi sandalyenin üzerine koyup sol ayağınız yerden kesilecek şekilde yukarı kalkın, inin. (5 kez) Diğer taraf geçerek hareketi öbür bacağınızla tekrar edin. (5 kez)

Egzersiz 11b Sandalyeyi sağ elinizle tutun. Sağ ayağınızı sandalyenin üzerine koyup yukarı tırmanın. Sol ayağınızı mümkün olduğunca açarak adım atın. Sol dizinizi bükülü tutup ellerinizi arkada kavuşturun. Belinizi dik başınızı yukarıda tutun. Karşı taraf geçip hareketi diğer taraftan tekrar edin. (5 kez)

Egzersiz 12 Sırtınızı, omuzlarınız ve topuklarınız iyice değecek şekilde duvara yaslayın. Sağ kolunuzu önden yukarıya doğru kaldırıp mümkün olduğunca yukarıya uzatın. Başınız dik olmalı, kolunuz kulağınızı kapatmalı ve dirseğiniz bükülmemelidir. 5 saniye bekleyip yavaşça indirin. (5 kez) Aynı hareketi diğer kolunuzla tekrarlayın.

Egzersizlerinizi hergün sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yapmayı ihmal etmeyiniz. McKaya