OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hİkmet SIRMA
Advertisements

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
JÜRİ SUNUMU Ne yapmalı? Ne yapmamalı? Seçil TOROS, 2016.
Prof. Dr. Rana Özen Kutanis İLETİŞİM ÇEŞİTLERİ A.Kişi-Kişi (İnsan - İnsana) İletişim B.Kişilerarası İletişim C.Kişi – Grup ve Gruplar Arası İletişim D.Örgüt.
Size verilen resimlerin hangi atasözüne ait olduğunu ve bu atasözünün anlamını bulabilir misiniz?
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI.
EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
1. GRUP PUANI 2. GRUP PUANI SORUYU GÖR SORUYU GÖR.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
MÜZEDE ÇOCUKLARLA SANAT ÇALIŞMASI Münih 1-6 şubat Kıtalar Müzesi.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
Hazırlayan:Yasin Tantürk,Alaattin Dalkıran
ZAMAN VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ. ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı Verimli Kullanmak Ufak zaman kazanımları Hatalı bir şeyi daha kuvvetli yapmanın bir faydası yoktur.
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Hikmet SIRMA.
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
ULU ÖNDER(LİDE R) Hikmet SIRMA. lider Toplum ya da grupları yöneten, onlara yön veren kişilere lider denir. Lider kime denir?
Allaha İman İfagat Kazanck 10-D Allahın varlığına ve birliğine inanmak inanç esaslarının biridir. Bu «tevhid inancı» olarakta isimlendirilir. Kelime.
Ailelerin en çok şikayetçi oldukları konulardan biri çocuklarındaki söz dinlememezlik,sinirlilik ve agresifliktir. Canı bir şeye sıkıldığı zaman bağırıp.
FEEDBACK ÜZERİNE ODAKLANMA. Kendini BilenKendini Bilmeyen Başkaları Tarafından Bilinen Açık KapıKör Nokta Başkaları Tarafından Bilinmeyen Gizli KısımKendini.
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Günlük Yaşam Beceri Materyalleri ve Çalışmaları
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
KEVSER KURNAZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF - II. ÖĞRETİM
SEVİYE: 11. SINIF 1. ÜNİTE KAZANIMLAR: Mantık ve Doğru Düşünme arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Akıl ilkelerinin önemini değerlendirir. ÖĞRENME – ÖĞRETME.
HANSEL VE GRATEL.
Niçin Yaratıldık?
Planlı Yaşamak.
AKRAN BASKISI ve ÇATIŞMA ÇÖZME
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
Değerli Kabul Edilme Çabaları
Ayın Öğrencisi Belgesi
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
KURT AİLESİ.
KONU:TÜRKİYE’MİZ İŞLENİŞ SUNUSU
Değerlendirme Etkinliğin Adı Etkinlik Tarihi
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bugün neler öğreneceğiz?
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
ÇOCUĞU TANIMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
KÜÇÜK FİL.
Nezaket peygamber: Peygamberimiz asla yalan söylemez ve dürüstlüğü ve nezaketliliği sayesinde her zaman kazanır ve insanlara daima yakın olur.onun güvenirliliği.
Eğitsel Rehberlik.
Erken Öğrenme Devinsel Beceriler ve Algısal Yetenekler
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
SOSYAL PSİKOLOJİ 1. DERS.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
FEN BİLİMLERİ BİLGİ YARIŞMASI
iyimserlik,üzüntü,bilgi …
Sunum transkripti:

OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI Hikmet Sırma 06.07.2018

KIskanç elma ağacI OSMANLI 06.07.2018

Bir ufak elma varmış, Herkesi kıskanırmış. ‘’Yanakları benden al. Tadı ise tıpkı bal.’’ Diye düşünerek , Kimseyle konuşmazmış. OSMANLI 06.07.2018

Derken bir koca elma: ‘’Yaptığın ayıp ama, Gel küçüğüm dinle, Böyle kendini üzme. Biz seni çok severiz, Tadını da överiz. OSMANLI 06.07.2018

Çevrene şöyle bir bak. Sen şu huyunu da bırak. Fidancıksın bil daha, Nice uzun yıllara Kadar yaşayacaksın. Güzel meyveler verip , Belki ün salacaksın.’’ OSMANLI 06.07.2018

Ama tınmamış fidan, Dayanır mı buna can? Kıskançlık ufak ufak, Kurtlar olup içinde Hep yiyip bitirmiş de Kuruyup gitmiş bir gün Yerinde esmiş yeller….. OSMANLI 06.07.2018

1-Elma fidanı diğer elmaların hangi özelliklerini kıskanıyormuş? 2-Elma fidanını kim uyarmış? Ona hangi öğütlerde bulunmuş? 3- Elma fidanı bu öğütleri dinlemiş mi? 4-Elma fidanı kıskançlığının cezasını çekmiş mi? Nasıl? OSMANLI 06.07.2018

Siz de kıskançlık duygusuna kapılır mısınız? Bunu nasıl yenersiniz? Kıskanç olmak doğru bir şey midir? Neden? Siz elma ağacının yerinde olsaydınız nasıl davranırdırdınız? OSMANLI 06.07.2018